Nejste přihlášen/a.
Obavam se, ze soucasti prace VS vzdelaneho cloveka je jista mira odpovednosti a stresu s ni souvisejici, stejne tak jako je soucasti prace automechanika jizda s auty. Tedy tak jako si skladnik ve sroubarne muze precist Vergilia v originale, tak i VS vzdelany clovek muze delat u pasu ci ve skladu, kde jedinym jeho stresem bude, zda prepravky s bananama nestosuje moc do vysky...
Když po plyšáku Tesla kde jsem pracoval od školy (FEL ČVUT) sklapla paraple a já jsem hledal kde se upíchnout, někdo mi poradil, že ve výzkumáku v nedaleké obci hledají někoho k počítači. Tak jsem se tam vypravil, to místo drželi pro nějakou inženýrku z Prahy. Tak než mi jel vlak zpátky jsem obešel další firmy v té obci a v jedné firmě zrovna hledali někoho mé profese.
Jsou rozumbradové co radí, že kdo chce pracovat, práci najde. Kdysi jsem byl pár měsíců "mezi pracemi", dal jsem taky poptávku někam na internet, jeden rozumbrada mi poradil, že kdo chce pracovat, práci najde. Tak jsem mu poslal životopis, jestli by o nějaké práci pro mě nevěděl. Už se neozval chytrák.
BTW: Možná by nebylo od věci naznačit, ve které oblasti bratr tu práci hledá.
Hele proč by se ti měl ozývat, jakože by ti za tebe měl sehnat práci, rozesílat ten tvůj životopis, chodit za tebe na pohovory, ptát se po známých? Ne, to bys ho musel zaplatit.
Kdo hledá ten najde.
Borec když nezvládá řídit auto, tak může bydlet aby došel pěšky nebo dojel sockou, případně ho bude vozit kolega.
...Hele proč by se ti měl ozývat, jakože by ti za tebe měl sehnat práci,..
Protože se mi tehdy ozval on, tak jsem to zkusil. "Mezi pracemi" jsem byl párkrát, akorát několik měsíců, zaměstnání jsem si nacházel víceméně náhodou. Ale náhoda přeje připraveným.
Ale hlavně jsem týpkovi chtěl zacpat hubu, aby nekecal ho něčeho čemu nerozumí.
Už je to dávno co mne přestali $rát týpci co diskutují ve smyslu: "Já o tom sice nic nevím, ale mám právo k tomu utrousit své".
"Zajisté že vám úplně rozumím," odpověděl Švejk.
"Vy mluvíte podobně jako klempíř Pokorný v Budějovicích. Ten, když se ho lidi optali: ‚Koupal jste se už letos v Malši?‘, vodpovídal: Nekoupal, ale zato bude letos hodně švestek.‘Nebo se ho zeptali: ‚Jed jste už letos hříbky?‘ a von na to vodpověděl: ‚Nejed, ale tenhle novej sultán marockej má prej bejt moc hodnej člověk.‘"
Tak to pardon, ale pokud si jako VS strojar nedokaze najit praci, tak je s nim neco opravdu ale spatne. To je v dnesni dobe otazka jednotek dni.
Je ochotny se stehovat?
Je ochotny na svych blocich pracovat?
Ať si zajde za psychologem, evidentně je na Chocholouška zralej..
Šikovnej VŠ strojař nemůže najít práci, to je nesmysl... Podobně neschopnost řídit auto. To v dnešní době vážně normální není.
Pokud to bratr sám nevyřešil v sobě, nehodlal ani s lékaři (jako VŠ to jistě ví), ať se v sobě nenípá.
Zapomene na svůj obor na VŠ a jde třeba doplňovat zboží do supermarketu v pochozí vzdálenosti od svého bydliště.
Důležité je, aby byl vnitřně spokojený sám se sebou. Jsou milióny lidí, kteří mají vzdělání určitého směru a nakonec pracují v úplně jiném oboru.
Někdy se to tak stane od přírody, že je člověk jiný. Tím, že mu někdo šlápl na nohu v mládí přece nebude leta trpět doma bez zaměstnání!
Také jsem si udělala řidičák, ale jezdila jsem pár týdnů s tím, že na to nemám. Bála jsem se a s vědomím, že zaviním nějakou nehodu se smrťákem, jsem se toho vzdala a nechala se vozit, nebo jela MHD.
Covid prověřil, že mnoho firem dokáže zaměstnat pracovníky na home-office. Možná by se mohl o tuto nějakou podobnou práci pokusit. Call centrum z domova, bankovnictví, pojišťovnictví, stavební spoření, technika v jeho oboru, doučování on-line ...
Hlavně ať se neutápí v lítosti a jde třeba dělat manuálně do lesa sázet stromky. Nemyslete, je to i dobře placené. Jeden můj známý to dělá i s vysokou školou, ale vozí navíc i dělníky na stanoviště.
Zaregistrovaný na Linkedin.com je?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.