Nejste přihlášen/a.
Ano, takovéto obrázky po internetu kolovaly. Lze říci tolik:
do EU se smí dovážet živočišné produkty jen ze schválených závodů ze třetích zemí, kde probíhají i mise z EU, a po přijetí takovéto zásilky na pohraniční veterinární stanici na vnějších hranicích EU se prověřují všechny náležitosti.Přestože vypadají snímky "věrohodně", nelze je brát jako ilustraci čínského vývozu do EU. O smyslu a cíli této prezentace svědčí konec: "jezte domácí produkty". Nic proti tomu, ano, domácí produkty ano, ale inzerci lze dělat i jinak než osočit konkurenci, a je jedno, zda je německá, polská nebo čínská. (Nebo pro pražáka jičínská...)
Krom toho se legálně do EU drůbeží maso vozit nesmí. Jenom tepelně opracované výrobky, pouze za přísně daných podmínek jen z jednoho místa, a to z provincie Shandung. Každá zásilka navíc musí být doprovázena osvědčením, že neobsahuje chloramfenikol ani nitrofuran.Takže s takovýmito výrobky, jak ukazují obrázky, se u nás setkat nelze. (Ledaže ledaže by mohlo jít o nelegální dovoz a tomu se věnují celní orgány).
Josef Duben,
tisk. mluvčí
SVS ČRNejdříve bych si zjistil původ této zprávy, a pak bych teprve lekal lidi.
Vážení, nemá cenu dále rozšiřovat zprávy podobného charakteru - kdy se většinou jedná o HOAX. Já osobně jsem tuto zprávu obdržela nejméně 3x za poslední měsíc. No a navíc to kolega lujs doplnil nechutnými obrázky, kterými většině uživatelů pokazil chuť po nedělním - jistě dobrém obědě.
Buďme rozumní a nešiřme to dál. Díky za pochopení!
Přeji všem krásný, i když chladný zbytek víkendu bez podobných děsivých zpráv! ![]()
Liduško, Hahner ![]()
Ale pořád tvrdím, proč nekupovat české výrobky? Podpora našich podnikatelů a vůbec. Je to od nás. ![]()
Můžu vám říct, že i u Nescafé, které české logicky být nemůže, poznám rozdíl. Pokud začínají popisky v ruštině, je to kafe takové tmavé, přepražené. ![]()
Mařenko, to je bez debat, já našim výrobkům také dávám přednost. Přeci naše české máslo nemá oproti tomu, co se vyrábí v EU a tváří se jako máslo-margarin, nemá konkurenci. Jenom by naši zemědělci neměli vylévat mléko na pole a to dobré máslo vyrábět. Ale určitě se neosypu z toho, že jsem si třeba koupila brazilskou krůtu a přišla na to až doma. Jenom jsem toho názoru, že někdy je lepší nevědět a nestrašit se. Vždyť třeba naše lahůdková krůtí šunka je právě z těch brazilských krůt. :D Občas někdo pošle do éteru zaručenou zprávu. A najednou lidi začnou např. řešit kvalitu kuřat a zásadní problémy naší společnosti jaksi jdou stranou. A to by se našim politikům jistě hodilo do krámu, že? ![]()
Ano velebnosti - je to krávovina vržená na internetovou dálnici, tak jako když dáte sebevětší zhovadilost do televize nebo novin je 70= lidí co tomu věří a 40% z nich vás bude přesvědčovat, že je to pravda, shodou okolností jsem u dodavatele mléka do automatů pozoroval dopad reklamy - idiotské vystoupení hlavního hygienika / ano to je jeden z těch pomatenců který nás přesvědčoval o nebezpečnosti prasečí chřipky kterou rozpoutal marketing některého z výrobců a pěkně na tom vydělal/ v tomto jsem ocenil pesimismus jedovatého staříka z hradu který, přestože ho nemusím u mě stoupl v ceně, ale zpět k tomu hygienikovi který tvrdil že se MOHOU vyskytovat v mléce ...bla...bla...bla...které způsobí zažívací potíže a zejména u dětí mohou být vážné, což deklaroval nějakým grafem který dokazoval že za poslední měsíc přibylo průjmových onemocnění - bez toho aniž by dokladoval laboratornímy rozbory , že se jednalo o bacila pouze z mléka - okamžitě do dvou dnů poklesl odbyt mléka o 50 %, protože poblblý národ sežral mléčné lobby, financovanou reklamu přes jednoho vola protože to přece bylo v televizi tak to musí být pravda...ale nikdo normální už nedostal možnost hloupoučkému národu osvětlit že to co pije z krabic je obarvená bílá voda bez tuku anebo nabušená 1,5 procentem rostliného tuku který je rozbit strojem tak aby se smíchal s mlékem... a že mléko dojí krávy jde do fabriky tam z něj vymlátí tuk, udělají z něj máslo, tvaroh, smetanu...atd. a aby zužitkovali tu vodu co zbyde dodají tam rostlinný olej dají do krabic a prodají v supráči - a pokud si koupí mléko v automatu a ať jej převaří nebo ne a vypijí svoji normální dávku co pijí z krabice, nebo jej do něčeho dají a požijí ji - tak se musí zákonitě POSRAT protože to množství tuku které tam je nemůže jejich žaludek nezvyklý na toto strávit...asi tak, jen zhruba takto funguje reklama... ![]()
Já kupuji česká kuřata, vejce, mléčné výrobky. Ne proto, že bych byla nějaký přehnaný vlastenec, ale prostě tomu víc věřím. Je to vidět i na akcích, jak mají např. kachnu za pár kaček za kilo, tak je bůhví odkud a vzhledově je to taky hnus. Jenže lidi se o to div nepoperou, no nekupte to za ty prachy.
Dívám se i na razítko na vejcích, jestli jsou od nás.
Polská vejce mi nesmí do lednice. Průkazný důvod nemám, prostě ne. ![]()
Jo, ale taková čabajka, nebo uheráček, ty jsou nejlepší od Maďarů, o tom žádná. ![]()
Ono to má totiž víc obrázků.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.