Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Milovníci kuřat pozor při nákupu

Od: malvinka* odpovědí: 19 změna:
Varování:
V Číně se týdně vyprodukuje a vyexpeduje 1.000 tun kuřat na Evropský trh. Jak je to možné? Spousta obyvatel Číny se živí tím, že za rozbřesku objíždí na motorce chovatele a do igelitového pytle sbírají uhynulé kusy. Cena výkupní za jeden úhyn, který by končil v kafilerii je 1RMB, ovšem po úpravě a zpracování prodejní cena poskočí na 9 RMB.
Zpracování znamená v nevhodných hygienických podmínkách připravit jednotlivé kusy zvířat k zajímavému výdělku. Na dekontaminaci se používají chemické látky a koloranty, aby maso působilo zdravě a chutně... Takto upravené směřuje do Evropy.
Prosím, při nákupu v zájmu svého zdraví kontrolujte si EAN kód
Čína má na začátku 690..., 691..., 692, ...695...
Thaiwan 471...
Je nase pravo byt informovani!
Tabulka dalsich ciarovych kodov:
00 az 13 : USA a Canada
30 az 37 : Francuzsko
40 az 44 : Nemecko
49 : Japonsko
50 : Velka Britania
57 : Dansko
64 : Finsko
76 : Svajciarsko a Lichtenstainsko
628 : Saudska Arabia
629 : Spojene Arabske Emiraty
740 az 745 : Stredna Amerika
480 az 489 : Filipiny
zámek
maverick uzavřel tuto otázku
Jedná se o jeden z mnoha HOAXů, tedy poplačných a falečných zpráv hoax.cz/...
Příště doporučuji kouknout nejdříve databázi na adrese www.hoax.cz zda to neni profláknutá zpráva kterou vymyslel někdo třeba z nudy a pak až plašit uživatele. Jelikož považuji otázku za ukončenou tak LOCK

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hanher*
hodnocení

2x

hoax.cz/...

doplněno 25.07.10 16:37:Vyjádření odborníka nebo zainteresované osoby

Ano, takovéto obrázky po internetu kolovaly. Lze říci tolik:

do EU se smí dovážet živočišné produkty jen ze schválených závodů ze třetích zemí, kde probíhají i mise z EU, a po přijetí takovéto zásilky na pohraniční veterinární stanici na vnějších hranicích EU se prověřují všechny náležitosti.

Přestože vypadají snímky "věrohodně", nelze je brát jako ilustraci čínského vývozu do EU. O smyslu a cíli této prezentace svědčí konec: "jezte domácí produkty". Nic proti tomu, ano, domácí produkty ano, ale inzerci lze dělat i jinak než osočit konkurenci, a je jedno, zda je německá, polská nebo čínská. (Nebo pro pražáka jičínská...)

Krom toho se legálně do EU drůbeží maso vozit nesmí. Jenom tepelně opracované výrobky, pouze za přísně daných podmínek jen z jednoho místa, a to z provincie Shandung. Každá zásilka navíc musí být doprovázena osvědčením, že neobsahuje chloramfenikol ani nitrofuran.

Takže s takovýmito výrobky, jak ukazují obrázky, se u nás setkat nelze. (Ledaže ledaže by mohlo jít o nelegální dovoz a tomu se věnují celní orgány).

Josef Duben,

tisk. mluvčí

SVS ČR
doplněno 25.07.10 16:44:

Nejdříve bych si zjistil původ této zprávy, a pak bych teprve lekal lidi.

lidka*
hodnocení

1x

Vážení, nemá cenu dále rozšiřovat zprávy podobného charakteru - kdy se většinou jedná o HOAX. Já osobně jsem tuto zprávu obdržela nejméně 3x za poslední měsíc. No a navíc to kolega lujs doplnil nechutnými obrázky, kterými většině uživatelů pokazil chuť po nedělním - jistě dobrém obědě. *blee* Buďme rozumní a nešiřme to dál. Díky za pochopení! *placni* Přeji všem krásný, i když chladný zbytek víkendu bez podobných děsivých zpráv! *slunce*

marenka*

Liduško, Hahner *palec*

Ale pořád tvrdím, proč nekupovat české výrobky? Podpora našich podnikatelů a vůbec. Je to od nás. *nevi*

Můžu vám říct, že i u Nescafé, které české logicky být nemůže, poznám rozdíl. Pokud začínají popisky v ruštině, je to kafe takové tmavé, přepražené. *zed*

lidka*

Mařenko, to je bez debat, já našim výrobkům také dávám přednost. Přeci naše české máslo nemá oproti tomu, co se vyrábí v EU a tváří se jako máslo-margarin, nemá konkurenci. Jenom by naši zemědělci neměli vylévat mléko na pole a to dobré máslo vyrábět. Ale určitě se neosypu z toho, že jsem si třeba koupila brazilskou krůtu a přišla na to až doma. Jenom jsem toho názoru, že někdy je lepší nevědět a nestrašit se. Vždyť třeba naše lahůdková krůtí šunka je právě z těch brazilských krůt. :D Občas někdo pošle do éteru zaručenou zprávu. A najednou lidi začnou např. řešit kvalitu kuřat a zásadní problémy naší společnosti jaksi jdou stranou. A to by se našim politikům jistě hodilo do krámu, že? ;)

hanher*

Lidko, děkuji za podporu, a máte pravdu.

8976*
hodnocení

1x

*zed*Ano velebnosti - je to krávovina vržená na internetovou dálnici, tak jako když dáte sebevětší zhovadilost do televize nebo novin je 70= lidí co tomu věří a 40% z nich vás bude přesvědčovat, že je to pravda, shodou okolností jsem u dodavatele mléka do automatů pozoroval dopad reklamy - idiotské vystoupení hlavního hygienika / ano to je jeden z těch pomatenců který nás přesvědčoval o nebezpečnosti prasečí chřipky kterou rozpoutal marketing některého z výrobců a pěkně na tom vydělal/ v tomto jsem ocenil pesimismus jedovatého staříka z hradu který, přestože ho nemusím u mě stoupl v ceně, ale zpět k tomu hygienikovi který tvrdil že se MOHOU vyskytovat v mléce ...bla...bla...bla...které způsobí zažívací potíže a zejména u dětí mohou být vážné, což deklaroval nějakým grafem který dokazoval že za poslední měsíc přibylo průjmových onemocnění - bez toho aniž by dokladoval laboratornímy rozbory , že se jednalo o bacila pouze z mléka - okamžitě do dvou dnů poklesl odbyt mléka o 50 %, protože poblblý národ sežral mléčné lobby, financovanou reklamu přes jednoho vola protože to přece bylo v televizi tak to musí být pravda...ale nikdo normální už nedostal možnost hloupoučkému národu osvětlit že to co pije z krabic je obarvená bílá voda bez tuku anebo nabušená 1,5 procentem rostliného tuku který je rozbit strojem tak aby se smíchal s mlékem... a že mléko dojí krávy jde do fabriky tam z něj vymlátí tuk, udělají z něj máslo, tvaroh, smetanu...atd. a aby zužitkovali tu vodu co zbyde dodají tam rostlinný olej dají do krabic a prodají v supráči - a pokud si koupí mléko v automatu a ať jej převaří nebo ne a vypijí svoji normální dávku co pijí z krabice, nebo jej do něčeho dají a požijí ji - tak se musí zákonitě POSRAT protože to množství tuku které tam je nemůže jejich žaludek nezvyklý na toto strávit...asi tak, jen zhruba takto funguje reklama... *ua*

leniena*
hodnocení

0x

No to je hnus velebnosti *ee*něco podobného jsem četla o rybě Pangasius jak je dopovaná antibiotiky a v jakých podmínkách se chová. Ať mi někdo vyvrátí, že se toto všechno jednou nepodepíše na zdraví lidské populace...holt peníze jsou peníze za každou cenu!

hodnocení

0x

Nevím jestli se to zobrazí.

25.07.10 15:54
hodnocení

0x

tak znova

hanher*

Mě se co chci zobrazí vždycky...

marenka*
hodnocení

0x

Já kupuji česká kuřata, vejce, mléčné výrobky. Ne proto, že bych byla nějaký přehnaný vlastenec, ale prostě tomu víc věřím. Je to vidět i na akcích, jak mají např. kachnu za pár kaček za kilo, tak je bůhví odkud a vzhledově je to taky hnus. Jenže lidi se o to div nepoperou, no nekupte to za ty prachy. *zed* Dívám se i na razítko na vejcích, jestli jsou od nás. ;) Polská vejce mi nesmí do lednice. Průkazný důvod nemám, prostě ne. *bum*

Jo, ale taková čabajka, nebo uheráček, ty jsou nejlepší od Maďarů, o tom žádná. *ua*

hodnocení

0x

Ono to má totiž víc obrázků.

Milovníci kuřat pozor při nákupu
výtka
Upozornění od sys maverick 25. 07. 2010 17:28:37
Pro tebe to platí taky. Neplašit a nejdříve kouknout na www.hoax.cz
25.07.10 16:00

Další

Milovníci kuřat pozor při nákupu #2
výtka
Upozornění od sys maverick 25. 07. 2010 17:29:36
25.07.10 16:01

opět

Milovníci kuřat pozor při nákupu #3
25.07.10 16:03

11

Milovníci kuřat pozor při nákupu #4
25.07.10 16:03

13

Milovníci kuřat pozor při nákupu #5

hodnocení

0x

Takhle nějak to vypadá.

doplněno 25.07.10 16:04:

Je to k zblitííí.

leniena*

FUUUJ...s chlazením masa si nikdo hlavu neláme oni to v evropě stejně sežerou hlavně že je to levnější. Ještě že jsem vyrostla na mase a surovinách pravidelně dodávaných od babičky z domácího chovu!

hanher*

Koukám, že tady sežerete kdekomu každou blbost, pusťte to z hlavy. . . . .

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]