Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Cituji k oběšení:Dobře se uvázal

Od: uzel odpovědí: 17 změna:

Vzhledem k tomu, že k onomu citátu došlo v mužském manuálně pracujícím kolektivu, prosím o vyjádžení jen muže. Nevím, zda jsem jen já trochu útlocitnější... vzdálený kolega pracující v oněm kolektivu roky a roky...se oběsil. Při kolektivním školení tzv. vazačů (jedná se o přesnou a velmi čistou práci) externí školitel prováděl prezentaci. K vyvolanému jménu oběšeného kolegu, jeho dlouholetý kolega prohlásil: "už zde nedělá, dobře se uvázal!" s huronským smíchem okolí...tak nevím, co je část lidí a kolegů zač...myslím si, že toto je přes čáru, za hranicí černého humoru...

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x

V pohode.
Nevidim na tom nic zavadneho.
Na realite to nic nezmeni a mrtvemu je to jedno.
Bylo by lepsi, kdyby to oznamil s brekem a tekla mu u toho nudle z nosu?
Pripadne, po jak dlouhe dobe by byl takovy zert v poradku - irituji Te stejne napr. vtipy o upaleni Husa nebo zavrazdeni Caesara?
-

Lide se casto se stresovou situaci vyrovnavaji humorem a smichem. Je to obranna reakce.

km
hodnocení

1x
pro me je toto take nevkusne. rozdil je kdyz jde o fikci a kdyz o realitu. u fikce klidne i drsnejsi humor, u reality mi to prijde, jak pisete, pres caru...

hodnocení

1x
Zdravím.
Vazač má za úkol břemeno dobře uvázat a dát jeřábníkovi povel ke zvedání.
Vazač pokud udělá chybu může být při uvolnění břemena i
mrtvy.
Tady to bylo přesně naopak: "dobře se uvázal".
Lidé mimo daný obor kde jde o život někdy nechápou černý
humor.
uzel
hodnocení

Tady se jedná o bezdrátové ovládání, jeřáby si ovládají sami. Mimoto nedělají pouze tuto činost, ale mohou ji nahodile vykonávat jako rezerva.

Myslím, že zde se jedná o humor za každou cenu, blýsknout se brilantností své trefné pohotovosti před kolektivem. Mimoto jednoduší lidé typu "makačka, pak pivo,TV apod" nechápou z principu, že někdo zdravý může mět deprese a psychické problémy a naopak jsou tito lidé terčem posměchu, útoků a protože primitiv nebo naopak psychopat i studovaný vycítí snadnou kořist.

mm

Dělat si z něčeho srandu neznamená nebrat to vážně. Černý humor (tak moc, že by mohl trhat bavlnu, dodávají Američané) lidé používají právě proto, aby se z těch tragických situací nezbláznili.

Ten nejčernější humor často používají sami postižení a jistě dobře vědí, že jejich handicap ve skutečnosti není žádná legrace.

Neetická a za hranou by taková legrácka byla před pozůstalými. V partě mužských kolegů opravdu ne.

Se současnou dobou to nemá nic společného. Můj táta koncem války v Praze na Vinohradské vyhrabával mrtvoly po bombardování a pár mrtvých zažil i jako účastník povstání. Když líčil, jak drsné (tady nepublikovatelné) fóry při tom tehdy padaly, vyrazilo mně to dech. Jak vzpomínal, konkurovat tomu mohly leda ještě drsnější fóry vojáků Svobodovců a "pouštních krys" od Tobruku, když v hospodě vzpomínali na ta nekrvavější jatka. Na pomníky ani do učebnic se to nehodí, ale bez podobného odstupu se opravdový prů*er přežívá jen těžce.

uzel
hodnocení

Elita národa byla v/po 2.WW doslova rozprášena na neznámých místech poblíže německých vyhlazovacích lágrů na 360 000 CS občanů, tuším v přepočtu na obyvatele 3. místo hned za SSSR a Polskem v počtu zcela plánovitě "ordung" vyhlazených.

Pokud se jedná o vojáky z fronty, prošli osobními zvěrstvy (na obou stranách), které často opláceli, vč. tradovaných "nejdemokratičtějších" z US army, viz. moc nezveřejnované počty znásilnění apod. na Západní frontě. V podstatě šlo asi velmi težko občas nezklouznout na úroven germánů, SS...

Myslím si, že většině kolegů oběšeného to bylo a je tak nějak fuk...zda si to vhodil nebo ne...za ty roky, už bych měl znát lidskou povahu obecně. Je to i geneticky dané jako obrana, ochrana.

hodnocení

1x
A není možná ještě horší ten příběh z uzavřené skupiny vynášet ven? Třeba to tu teď čtou jeho blízcí.
doplněno 14.08.25 14:22: A kolik z nich je oběšených vazačů? Já se domnívám, že kdyby vás to skutečně pohoršilo, tak to zde psát nebudete.
uzel
hodnocení

...vzhledm k tomu, že v tomto závislém vazalském území eufeministicky zvaném "stát", dochází k vyšším stovkám sebevražd oběšením ročně, je tato obava nicotná, zvláště po tom, co nepíši místo, firmu, rok. Dle mě zkrátka "ryba smrdí od hlavy" a již došlo k nezvratnému ROZKLADU společnosti a její soudržnosti, který cíleně vyvolali a stále přitápí psychopati ve vedení "státu" at už dnešní nebo včerejší. "Rozděl ! A panuj !"

uzel
hodnocení

Jak jste si mohl všimnout, píši zde ve vlákně, že uvedenou činnost vykonávají nahodile i rezervně. Spíše mě zajímal důvod sebevraždy vzdáleného kolegy. Inu dle všeho to souvisí s obecným ROZPADEM společnosti, soudržnosti společnosti. Protože jsem celkem dobrý pozorovatel (který se zajímá a má vysoce nadstandardní všeobecný společenský a historický přehled dějů a jejich souvislostí) a zajímám se, byl jsem neoficiálně označen ve firmě jako další možný sebevrah...

mll

Aby to s tímhle přístupem tak neskončilo. Pointa je teda asi je v tom, proč se oběsil, jestli udělal nějaký průšvih nebo co, ale to si zjistíte až se budou probírat drby.

Slyšel jsem o několika oběšených lidech a většinou právě taky naprosto nečekaně. Častějc se setkávám se skokany. Jezdím denně vlakem, a zhruba jednou do měsíce je nějaký ten "střet s osobou" a tak ze tří čtvrtin jsou to sebevrazi (včetně Bartošové, ale jinak je tsou to neznámí lidé, takže se pak z drbů ke mě donese, že si nějaká babička krátila cestu přes koleje (jedna z těch výjimek, co nebyl sebevrah) nebo že to byl nějakej mladík a že předtím napsal dopis na rozloučenou). To vždycky zaseká dopravu na několik hodin, takže ať se to stane v kteroukoliv dobu, skoro vždy mě to ovlivní, ve vlaku, který sejmul člověka jsem byl asi jen jednou, to je asi nejhorší, protože ten vlak tam furt stojí i když kolem všechno jezdí (nevim jak dlouho tam stál, zastavil v místě, kde to znám, a kde je naprosto luxusní exit (po schodech na chodník, který vede až k nádraží), tak jsem se připojil ke skupině lidí, co se evakuovali sami).

hodnocení

0x

Asi bych to moc nehrotil. Jsou lidé, kteří mají rádi hodně čený humor a lidé, kteří jej nesnesou. A pak něco mezi. Někoho hláška pobavila, někoho naopak ranila (např.blízkého kamárada)

Koho to zraňuje a podobný styl humoru mu vadí, tak bude asi nejlepší daný kolektiv opustit - lidi jen tak nezměníte. Ale můžete změit své působiště.

hodnocení

0x
Není to jedno? Mrtvému to život nevrátí a ani o tom neví. U mě by záleželo na tom zda se to stalo včera nebo před lety. Navíc oběsit se byla jeho volba ne?

mll
hodnocení

0x

To je doslova šibeniční humor. Velmi vtipné. Ale myslím v pohodě. My češi jsme na tohle mistři.

Vyprávěl nám jeden učitel příhodu, když zhasnul zpětný projektor a vyměňoval v něm žárovku. Prý na nějakém symposiu o obnovitelných zdrojích energie takhle zhasnul projektor a přednášejícího (čecha) to moc nevykolejilo, jenom poznamenal, že přestalo foukat. Česká část publika se prý smála, ale mezi němci tahle poznámka málem vyvolala rvačku, A to bych řekl, že to byla naprosto nevinná hláška.

My češi patříme k národům (ačkliv tohle zevšeobecňování nemám rád), které si dělají legraci úplně ze všeho i ze smrti.

k2
hodnocení

0x

Nic jako hranice cerneho humoru neexistuje. Prave pojmem "cerny humor" se oznacuje neco, co je bezne "pres caru", tedy cerny humor je ze sve podstaty (definice) vzdy pres caru...

Ano, tohle je humorné právě tím, že je to fikce. Představte si, že by jste to doopravdy zažil. To by asi moc humorné nebylo.

kdosi

Ano, spousta vtipů je takových, že by to člověk na vlastní kůži zkoušet nechtěl :)

Ve středověku se v neděli nepopravovalo, takže v pondělí ráno k šibeničnímu vršku za městem zamířila malá skupinka - kat, odsouzenec a kněz. Slunce ještě nevyšlo, řezavý severní vítr, do toho mrznoucí déšť, sem tam nějaký ten blesk, takže po chvíli si odsouzenec povzdychne: "To nám ten týden teda pěkně začíná ..."

A kat na to: "Cožpak vy, ale já v tom ještě půjdu zpátky!"

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]