Nejste přihlášen/a.
Prosím omluvte mě, jsem naprostý politický trilobit. Vůbec jsem se o politiku nezajímala. Chtěla bych jít volit a zatím, co jsem si přečetla bych všechno, co obhajuje SPD podepsala. Proč se označují za lháře?
Oni se za lháře asi neoznačují.
SPD cílí přesně na lidi, jako jste vy, co se neorientují a slyší na jejich hesla. Ti, co mají hlubší znalost je většinou nevolí. Ona to jsou totiž často je utopistická populistická hesla u kterých nenabízí řešení a nebo nabízené řešení je nerealizovatelné.
Ale proč je nevolí? Populismus je podle mě to, co chtějí lidé a proto jsme si snad ty šašky nahoře zvolili, aby podporovali to, co chtějí obyčejní lidé, kteří je platí ze svých daní.
napsal jsem to přece v poslední větě
" Populismus je podle mě to, co chtějí lidé"ne populismus je to co chtějí lidé slyšet
cs.wikipedia.org/...
Pokud chcete ukončit podporu Ukrajiny, vystoupit z EU a z NATO, pak volte SPD, kterážto strana tímto směrem míří ve svém programu. Ale něco mi říká, že už jste rozhodnuta tuto mimoňskou a silně populistickou stranu volit. Nezbývá než doufat, že podobných voličů není tolik, aby SPD mohla realizovat své nesmyslné vize.
Navrhoval bych přesunout celou otázku do volné diskuze.Orion si může napsat svůj názor, ale pokud použije pouze nálepek "mimoňská"a "silně populistická"bez nějakého racionálního zdůvodnění, pak to není smysluplná diskuze.
---
Už je tam podobné téma: Budete na podzim volit Fialu nebo Babiše 31.07.2025 | 22:22
Zdroj: poradte.cz/...
Vystoupení z EU vám nepřipadá dostatečně mimoňské? Pokud ne, tak další argumenty jsou pro vás myslím zbytečné.
EU páchá sebevraždu na všech frontách. Ekonomické (drahé energie ničící produkci, o konkurenceschopnosti nemluvě, zbrojení), ekologické (emisní povolenky pro osoby a budovy, nestabilní zdroje energie - blackouty, dvojí kvalita potravina), bezpečnostní (chystaná válka s Ruskem, imigrace, orwellovské směřování, cenzura, možný další "covid"), morální (boj proti rodině, LGBT+, snižování vzdělanosti)...
Kdo chce být toho součástí (z osobního prospěchu, strachu z Ruska, "nesprávné volby" atd.), bude to volit. Dá se pro to čekat velké množství hlasů ze zahraničí.
Ani nevíte, jak rád bych se mýlil. Ale uvidíme. Ještě je tu armáda, tajné služby, ústavní soud, prezident. Ti všichni jsou na "správné straně".
rizenyzanikeu: Napsal jste sem snůšku nesmyslů, nicméně musím souhlasit s tím, že EU sešla na zcestí a upozorňují na to již i někteří renomovaní ekonomové. Jenže my se nacházíme uprostřed Evropy a jsme se zeměmi EU natolik provázáni, že odchod z EU by pro nás byl problém, a to tak že velký. Například opuštění jednotného trhu EU by nám způsobilo miliardové ztráty. Však proto se do exitu nehrnou ani rebelové Slovensko či Maďarsko, Fico i Orbán totiž počítat umí.
Tato ekonomická provázanost nás táhne ke dnu se zbytkem EU v čele s Německem.
"Správná strana" je všude, kde je potřeba.
Myslím, že vystoupit z EU by bylo strašně složité a kdo ví, jestli vůbec možné, ale nemusíme jim snad všechno odkývat.
Ano. Vystoupení z Evropské Unie bude složité a asi i drahé, ale bude nutné. Který politik má koule na to aby to spustil?
Příspěvek z jedné diskuse - není ode mne, ale podepsal bych se pod něj:
Náš vstup do EU bych přirovnal ke sňatku s kdysi krásnou a svůdnou krasavicí, která ovšem v době svatby byla pár let před klimakteriem. Po svatbě bylo pár vášnivých nocí a večírků s přáteli, kdy jste sklízeli uznání a lichotky. Teď se ovšem proměnila na starou uštěkanou bábu a musíte při čůrání sedět, nesmíte pít pivo a dávat nahlas televizi. Vadí jí skoro všechno a na sex se můžete tak leda podívat na FV.
PS. a sebere vám důchod.
"nemusíme jim snad všechno odkývat": Co čekat od submisivních politiků, které si lidi volí? (Třeba takový Bureš nemůže jít proti Bruselu - nedostal by dotace.) Ustupují hlouposti a nesmyslnosti mj. podle rozšířeného sebedestruktivního hesla "moudřejší ustoupí".
"Krása a svůdnost" byla jen dílem reklamní nakašírovanosti.
Na naší VŠ se záhy po Listopadu - dávno před vstupem do EU - proslýchalo, že západní Evropa nás potřebuje jako odbytiště zemědělských přebytků. Přesně to nastalo, za současného útlumu našeho zemědělství (i průmyslu). To teď v EU pokračuje
zrychleným tempem.
Dnes nemáme jediný obchodní řetězec v českém vlastnictví, zatímco třeba Chorvati mají dva.
Dnes nemáme jediný obchodní řetězec v českém vlastnictví...
A co je COOP? Skupina COOP provozuje několik řetězců prodejen.
A co je JIP? JIP je český řetězec s potravinami provozovaný společností JIP východočeská.
ale nemusíme jim snad všechno odkývat.
Komu jim? EU to jsme i my, my se také podílíme na rozhodování orgánů EU, sice máme malý vliv ale jsme malá země. Evidentně jste další kdo fungování EU naprosto nechápe. EU je kolektivní právní subjekt, do kterého se vstupuje s vědomím, že v některých věcech se budu muset podřídit rozhodování většiny, jako člen si nemůžu dělat co chci, nemůžu si vyzobat drobky co mi vyhovují a co se mi nelíbí tak odmítnu. Členové EU musí dodržovat kolektivně odsouhlasená pravidla, jinak to přestává být unie a můžeme se vrátit do dob EHS.
V očích některých Čechů se EU stala tím, kdo je zodpovědný za problémy co v Česku máme a to dobré buď nevidí, nebo bere jako samozřejmost. Jenže většinu problémů jsme si způsobili sami, k tomu EU opravdu nepotřebujeme. Pokud si někdo myslí, že když opustíme EU, tak se zbavíme okovů a pod vedením (pseudo)vizionářů z SPD apod. si tu vybudujeme blahobyt po vzoru Švýcarska, tak je nejspíš mentálně hendikepovaný.
obchodní řetězec v českém vlastnictví - myšleno velikosti Kaufu, Lidlu a podobných, za které kope p. Prouza
nemůžu si vyzobat drobky co mi vyhovují a co se mi nelíbí tak odmítnu - haha, právě to dělali před vstupem všichni ostatní, až na nás. Byl Telička jen neschopný, nebo ovlivněný lobbisty?
blahobyt po vzoru Švýcarska - ten nikdo neslibuje, pro začátek bych uvítal skutečnou práci na odstranění negativ, které jsem uvedl výše
rizenyzanikeu - ale, pan Okamura je Švýcarskem snad posedlý - referenda = přímá demokracie, žádné NATO a EU, blahobyt na každém kroku .
ben:
Referenda mají i další evropské země. Dokonce proběhlo i u nás, kvůli vstupu do EU. Pak ale už jaksi upadlo v nemilost. Hmm.
Mimo EU a NATO jsou také další evropské země. Nevím o tom, že by byly na dně, kam neomylně směřuje politika EU. NATO bez USA bude polovičaté, ne-li ještě menší.
A "blahobyt na každém kroku"? Můžete mi (nám) připomenout, kde ho T. O. slibuje?
Vždycky strany, které momentálně vládnou, označují ty nevládnoucí za lháře a nabádají, aby je lidé nevolili. Pokud se vám program nějaké strany líbí, volte ji. Máte právo si zvolit kohokoliv. Volby jsou tajné, demokratické. Nenechejte se nikým ovlivňovat.
Zásadní je neřídit se tím, co kdo slibuje, ale tím, co už udělal a třeba si to porovnat s tím, co sliboval když potřeboval hlas.
No a pokud ještě někdo neměl šanci ukázat, jak plní sliby, tak to je na vás jak moc mu budete důvěřovat, že je splní.
Chybné je orientovat se podle toho jaký je to štramák, protože i kulhavý kuřák a alkoholik může být skvělým politikem.
za lháře jsou (zcela právem) označováni, protože jsou exemplárním příkladem populistů, tj. především "ideový" vůdce Okamura (jeho významnější spolustraníci nejspíš - dle míry své inteligence - taky) plácá to, co chce dostatečně velká skupina voličů slyšet, přičemž je i celkem jasné, že to je jen divadlo pro obecenstvo (byly časy, kdy Okamurovi nevadili cikáni, muslimové, uprchlíci, EU, LGBT..., to ještě pan podnikatel v oboru CK pro plyšáky a protagonista tv show nosil odpovídající globalisticko-liberální kajzrrok...); samozřejmě je i velevtipné, jak apoštol přímé demokracie si v (doslova) svojí vlastní kvazistraně (samozřejmě to ani neni pol. strana) sepsal takové stanovy, které z něj dělají absolutního nesesaditelného despotu... - klasický populista, co něco žvaní, a něco jiného provozuje (mimochodem, už jen tohle dělá z jeho voličů slabomyslné blbečky, co si pochopitelně tenhle detailek nezjistí a nevyvodí z něj patřičný závěr...; ostatně, ono i samotná idea přímé demokracie je nepochybně přímá cesta ke zničení demokracie, a tudíž nastolení nedemokratického (autoritářského nebo totalitního) režimu, možná s předcházející periodou rozvratu a chaosu, i to by mělo být po hlubším zamyšlení jasné);
populisti jsou ze svojí podstaty nezodpovědní - těží z nespokojenosti lidí (ta je nevyhnutelná, neumím si představit takové společenské uspořádání, kde by drtivá většina a napořád žila skokojeně), často hrajou na ty nejhorší a nejprimitivnější nálady (jednoduché šablony, nenávist, rasizmus...) a netrápí se ani nad reálnou uskutečnitelností hlásaného, ani nad důsledky, jaké by splnění byť jen části nutně musely následovat - přesně tohodle je SPD zářným příkladem
ale bohužel, pokud se tazatelce líbí ty evidentní svinstva (ano, rasizmus, vypjatý nacionalizmus, netolerance jsou svinstva) a evidentní destruktivní kraviny (ano, pryč z EU, pryč z NATO je pro nás šílená kravina), které SPD hlásá, tak je to tady a teď neřešitelný problém, to se nedá vymluvit ani v jedné odpovědi (které tazatelka může, a nemusí věnovat pozornost), ani během pár týdnů do voleb, a kdyby náhodou ano, pravděpodobně by tazatelka spočinula zálibným zrakem (soudě dle její dosavadní záliby v SPD) na Motoristech nebo Stačilo (obojí další strany s nesmyslně destruktivní náplní), a když už jsem hodně velký optimista, tak by nejspíš došlo na ANO... (myšlenkově zcela vyprázdněná strana, jejíž jednoslovný program zní Babiš, kterýžto jednoznačný (mnohokrát v praxi prokázáno) autentický primitiv vysílá také stále destruktivnější poselství)
zrovna nastávající volby jsou až prostinkým příkladem volbou mezi stranami, které dávají naději na udržení dosavadního, jakžtakž slušného režimu, a stranami, co se hlásí k jeho destrukci, a tudíž nepochybně ke zhoršení stavu společnosti, jenže spousta lidí tu destrukci nevidí, a spousta lidí destrukci dosavadního stavu chce, důsledky jim nedocházejí, nechtějí si je připustit
"Proč se označují za lháře?"
Znáte některé politiky po celém světě, na které se nenadává, že lžou?
Pokud je Vám strana SPD a její názory blízké a líbí se Vám, tak je jděte volit. Pak se nemusíte ptát.
"jsem naprostý politický trilobit"***takže teď již nejste.
Již mnohokrát, od mnoha lidí bylo napsáno, že je nejlepší jakákoliv opozice, páč ta dobře ví, jak to udělat když nenese odpovědnost.,
Zkusím to jinak, píšete, že se v politice neorientujete ale líbí se Vám SPD.
Tak sděluji, že se orientujete v politice a volte SPD.
Takže nesouhlasím s Vaším názorem, že jste "jsem naprostý politický trilobit".
Nejste trilobit, víte přesně koho volit. Jste na tom lépe, nežli někteří, kteří nevědí, kdo se jim líbí.
Proč jsou označování lživě za lháře? Protože jsou nejlepší a když vyhrají tak se země vrátí do normálu a pár šmejdů půjde sedět. No pár ... pár desítek možná stovek. A jinak volit musí člověk podle názorů a zkušeností to se nedá poradit, ale hlavně nevolte ty modré zločince ti patří do Haagu minimálně.
fik : když nemáš nic k tematu tak neotravuj.
Milan: Copak Milane? Pravda smrdí? A to platí o pro vás. Nemáte nic k tématu? Nevadí ale nerýpejte to nemám rád. A jestli chcete platit ukrajincům peníze a ustlat na zahradě ilegálům tak pokračujte.
Ptát se na fóru, koho volit je nesmysl, přeci nechcete prosazovat něčí preference, ale svoje ne? Jestli nevíte, tak buď volit nechoďte, nebo si vyplňte nějakou "volební kalkulačku". Ne, že by byla zcela nezávislá, ale aspoň vás nasměruje.
Kašlete na to, co říkají lidé, jestli se vám líbí SPD, tak je volte. Můžete klidně volit i komunisty a nikdo Vám do toho nemá co mluvit. Lžou tam všichni, naopak SPD zatím nevládla, tak nebyla možnost se přesvědčit, jestli ty své sliby alespoň částečně splní.
Zajímavé je, že nejzarytější antikomunisté se chovají přesně jako komunisté. Zkuste před někým takovým říct, že budete volit komunisty. Když se dočkáte pouze nadávek, tak to ještě dopadnete dobře. Svoboda je o tom, že si můžete volit koho chcete a nikomu do toho nic není.
Pane kolego,
"Zkuste před někým takovým říct, že budete volit komunisty. Když se dočkáte pouze nadávek"***když jsem si toto přečetl, tak mne napadlo, rčení, Podle sebe soudím Tebe. Páč já znám spoustu lidí, kterým je to fuk, že soused volí komunisty. Pokud je to někde na náměstí, na nějaké akci komunistů, vždy se najde vyjímka, která potvrzuje pravidlo.
"já znám spoustu lidí, kterým je to fuk, že soused volí komunisty"
Já zase už léta slyším o "rozdělování společnosti", tedy nářek, že všichni nestojí na "správné straně".
Celkem rád bych si s nějakým voličem vládních stran promluvil z očí do očí, abych se dozvěděl jeho motivace. Zatím vím jen, že jde o:
- lidi ze státní správy, akademické sféry, politických neziskovek, korporátu
- placené influencery a faktčekery
- spokojeného důchodce Václava z Vysočiny (bohužel se ukázal být fiktivním)
- skutečnou matku jedné mé známé, která tvrdí, že důchodci mají moc peněz (to jsem též někde zaslechl, takže si to nevymyslela, ale jen to opakuje)
Milane, já komunisty nevolím, ale jestli je někdo volit chce, tak ať je volí. No a jestli mi chcete tvrdit, že jsem jediný, kdo nadává lidem, kteří volí komunisty, tak si udělejte malý pokus. Počkejte týden, změňte nick a založté téma "budu volit komunisty" a uvidíte .
pepa107 - a proč má ten pán na obrázku na jedné ruce šest prstů? Že se Vám to s tou AI nějak nepovedlo?
honzas11 - kdyby nic jiného, tak stále propagují třídní boj. Jasně, jako za Gottwalda kroucení krků všem nekomunistům by to nebylo. Ublížit nemohou, ale zasmrdět umí stále "krásně". S tím přístupem k volbě prezidenta Vám to chválím, i když z jiného důvodu - prezidenta nevolím, protože u nás je tradiční zastupitelská demokracie a přímá volba tady nemá být (je to cizorodý prvek/zbytečná úlitba občanům).
ben: AI ho zřejmě považuje za ufona. Nedivil bych se, kdyby je vítal mezi prvními, pokud by tu přistáli.
"přímá volba tady nemá být (je to cizorodý prvek/zbytečná úlitba občanům)."
Váš názor. Ale "zbytečná úlitba občanům" mi zní jako pohrdání plebsem... er... voliči.
pepa107 - A Vy byste byl schopen ty ufouny k nám pozvat zvacím dopisem . Ano, je to můj názor, že by se neměla míchat zastupitelská demokracie s tou přímou, což je u nás netradiční až "invazivní/nepůvodní druh"
.
ben: Zkus někdy přemýšlet proč má ten pán na obrázku na jedné ruce šest prstů.
Pěti-koalice + JÁ = šest
ben: Omyl, zvací dopisy má v portfoliu strana, které přísahal a pak ji zakazoval onen zobrazený politický poskok. Já jsem zaměřen antitotalitně.
Ohledně netradičnosti přímé demokracie: protestoval jste proti referendu v roce 2004?
pepa107 - a ten pán na tom nepovedeném obrázku je nějaký Váš příbuzný nebo kamarád? Je někomu podobný, ale z naší rodiny nebude. Proti tomu referendu jsem neprotestoval (ostatně, neprotestuji ani proti přímé volbě prezidenta, ale jenom ji protestně nevyužívám), protože to byla jen jedna a neopakovatelná akce (a tak to má zůstat).
ben: Obrázek názorně ukazuje oportunismus. Ale ti, kdo to nechtějí vidět, odvádějí pozornost na nedokonalé provedení obrázku či předstírají neznalost zobrazené, obecně známé osoby.
S tímto směšným uhýbáním jsem se setkal u skeptiků - když se jim předloží důkaz proti nim, dělají, že ho nevidí. V přiznání vlastního omylu jim brání zbytnělé ego a u profesionálních skeptiků navíc i pracovní náplň.
Další související obrázek ukazuje zaujatost médií, která vidí jen to, co mají v zadání.
Velmi dobrý film o mediálním odvádění pozornosti od nežádoucích kauz se jmenuje Vrtěti psem (Wag the Dog).
pepa107 - a vidíte, jak jste použil to sousloví politický poskok, tak jsem si myslel, že je to někdo od Vás z rodiny . A už dost kočkování. Píši to tady vždy, když už je někdo moc velká "přílepka" (a že jich tady je poslední dobou celý neregistrovaný přehršel) - končím, už mě nebavíte. Vsadím se (a vyhraji), že budete mít ještě potřebu něco napsat
.
Dobrý den, pokud jste se doposud o politiku nezajímala, tak v tom pokračujte - pod heslem: "Co neznám, to neexistuje." Volby nejsou povinnost a Vaší nepřítomností nic nezkazíte, resp. bude to lepší, než volit špatně. Zdravím!
k2 - to nejde, to bych ovlivňoval voliče . Ovšem, jestli jste politický analfabet, jako tazatelka, tak platí i pro Vás to, již zde napsané.
conconi - v termínu voleb si udělejte hezký víkend někde daleko ob civilizace. Buď opravdu nevíte nic nebo tady provokujete.
@ben: A na ovlivnovani volicu je neco spatneho? Vase nalepkovanini "spatnych stran" je v poradku, ale ty "spravne" se bojite oznacit? Proc?
Kazdy, kdo nesdili Vas nazor, ze existuji jen dobre a spatne volby, je politicky analfabet? Kazdy, kdo nesdili Vas politicky nazor by radeji k volbam nemel chodit vubec?
Jen pro info: Nejsem priznivec ani volic SPD.
k2 - tak já jsem zde žádný svůj politický názor vůbec nevyslovil a je to zase špatně. Kdybych tady svůj politický názor vyslovil, tak Vám praskne žilka nebo slezou nehty na nohách . A už dost, ju? Najděte si zase někoho jiného a toho oblažujte.
@ben: Ale vyslovil. Ac neprimo jse SPD oznacil za spatnou volbu. Zaroven jste (neprimo) pripustil, ze existuji i volby dobre. Ty ale sdelit odmitate. Ty, kdo nemaji Vase celkem jednoduche videni sveta o dobre a spatne volbe proste oznacite za politicke analfabety a navazite se do nich.
Nevim, proc reagujete na nejake tema, kdyz nadale s nejakym svym nazorovym oponentem nechcete diskutovat. Bojite se, ze naslednou diskuzi "neustojite"? Na vysloveni politickeho nazoru neni spatne vubec nic, ale po jeho vysloveni "musite" byt pripraven ho obhajit. A obhajit opravdu neznamena:
A už dost, ju? Najděte si zase někoho jiného a toho oblažujte.
Pane k2,
"bude to lepší, než volit špatně"
Ale to je jednoduché, pokusím se to vysvětlit.
Politik jedné strany sdělí, že volit jiné, nežli jeho stranu, ši hnutí, popřípadě uskupení, je špatné, páč...(zde lze dosadit cokoliv)
Nevšiml jsem si, že pan ben označil nějakou stranu. Jak sám píšete nepřímo označil. Ale on neoznačil to, co jste napsal. Nebo že bych četl jiný text?
@milancukrar: Proc nekomu delate advokata? Zakladatelka primo napsala, ze chce volit SPD a @ben na to napsal co napsal. Jiny text jste jiste necetl, kdyz zde v jinem prispevku z 15:39 reagujete na tazatelky volbu SPD.
conconi - v termínu voleb si udělejte hezký víkend někde daleko ob civilizace. Buď opravdu nevíte nic nebo tady provokujete - čím prosím provokuji? Jen jsem se zeptala co je na SPD špatné. Zatím mi nikdo neodpověděl.
k2, nedělám nikomu advokáta. Jen jsem se snažil Vám to vysvětlit.
"Zakladatelka primo napsala, ze chce volit SPD"***hm, to si asi představujete nějak divně. Páč já to nenašel nikde napsané.
Leda, že by to napsal nepřímo, ale to taky neudělala,jak sama píše.
@milancukrar: Snazite se mi vysvetlit, co si ostatni mysli, nebo co a jak mysleli? Jste tedy neci tiskovy mluvci?
Tazatelka zalozi "dotaz" "Koho volit?" a vyjadri sympatie k programu SPD a pak nam tu vsem v 17:39 vysvetluje, ze ji vlastne zajima proc je nevolit? Zajimave a nanejvys logicke.
...Proč se označují za lháře?...
Můj oblíbený citát z klasika:
Zásada náboženská: Kdo není se mnou je proti mně.
Zásada politická: Kdo není se mnou je lump.
Vol koho chceš, byla by velká náhoda kdyby tvůj hlas něco změnil (Ale svět je pořád stejný, lidé ho nezmění: plivni si stokrát do moře, ono se nezpění.)
A po volbách sleduj co ta strana splní ze svých předvolebních slibů.
milancukrar - no, ještě to bude zajímavé. Asi hlavně, komu to hodí ti nerozhodní/nerozhodnutí/bez znalosti politiky.
007cz - bizár, ale doufejme, že je to jen vlhký sen po japonsku a Svatý Václav i sv. Anežka Česká jsou už v pozoru a ochrání nás. Nejsem věřící, ale každá pomoc (i ze záhrobí) je vítaná.
Po dlouhé době jsem si na něco vzpomněl a přečetl.
Politika tady stojí za hovno Svatá pravda. Politici jsou šmejdi, kradou a sousedovi, který je volil by se patřilo dát po hubě.
Ale je fakt, že je zvolil ve volbách. To znamená, že tady míváme volby.
A že na politiky můžeš nadávat nahlas a nikdo tě nezavře?
To není špatné.
autor: František Ringo Čech: Proč tu zůstanu
tohle je parafrázovaný text z tzv."péefka" a autorem není F. R. Čech, ačkoli humorem je mu to velmi podobné.
Autorem je podle mých informací Starej Mrzout a vyšlo to v blogu Radio Zeitung (tak nějak se to jmenuje) někdy kolem roku 2013. (alespoň já to mám uloženo v PC s datem 1.10.2014). Informace o autorství F.R. Čecha jsou až tak z let 2018. Takže mám za to, že je zde autorství přičítáno Ringovi ze značným zpožděním.
Tak přiznejme si, že žádnej Mirek Dušín by se do politiky nezapojil. Je to jeden gauner vedle druhýho, ale to SPD mi připadá rozumný nebo jejich volební sliby.
tomio vytuneloval předchozí stranu, kterou tím potopil, to asi nevíte, že? jmenovala se Úsvitu přímé demokracie
No, to není moc přesvědčivé, když to policie odložila.
"Prošetřila mě policie a zjistila, že jsem se neobohatil ani o halíř. Pořad Reportéři ČT už řeší náš právní zástupce," řekl v úterý Právu Okamura. Policie v září 2016 podle něj případ odložila s tím, že nejde o podezření z přečinu.
Prosím pochopte mě, já za ně nijak nelobuju, jen chci vědět, proč jsou označováni za lháře.
@km hlavně neoznečujte žumpu novinky. cz za zdroj. Novinky, Seznam a mnoho dalších jsou jen hlásnou troubou prorežimních výkalů.
Buďte spravedlivý. Toto není první případ.
Bylo jich už více, jen se o nich nehovořilo, ale statečně mlčelo a nikdo na ně silně neupozorňoval.
1) TOP 09: S pomocí Starostů i Bursíka
V roce 2010 se volby do Poslanecké sněmovny konaly koncem května. Strana TOP 09 byla tehdy pod vedením Karla Schwarzenberga stará necelý rok a jako taková se rozhodla do voleb kandidovat s podporou Starostů a nezávislých a Starostů pro Liberecký kraj (SLK).
Společné kandidátka TOP 09 byla i ve volbách v roce 2013. Poté spolu šly ještě do krajských voleb v roce 2012 a 2014 a společné kandidáty stavěly v jednotlivých obvodech i pro volby do Senátu během let 2014 a 2016.
-----------------
2) ODS chodila do voleb se společnou kandidátkou se Soukromníky.
SPOLU je standardní koalice, ne slepenec a nikdy nebyl. Kvórum měli a mají 11%. Srabi z KSČM, SPD a těch dalších si musí pomoci účelově, když sami ani 5% nedají.
Kdo se nebojí 5%, nepotřebuje ani koalici (s výhodně sníženým kvórem, které uvádíte). Topka a lidovci jsou ale sami bez šance.
nox
Korytář: kdo chce koryto (funkci) a. získat, b. ubránit
Neutrálně vzato, platí to pro SPD a spol (a.) i SPOLU (b.).
Inspirací pro spojování je prevence dalšího miliónu propadlých hlasů opozice z minulých voleb. Čím větší jek proti tomu ze strany pětidemolice, tím větší pochvala pro opozici.
Co byste řekl spojení agrobarona s Piráty (s komunistou Votápkem)?
Sice to patří spíš do vtipů, ale myšlení paní Dvousvetrové je prostě unikát (a měla by jít v té chudobě příkladem):
extra.cz/...
rizenyzanikeu - zkuste se zde vyjadřovat, když někoho (osobu, stranu, strany) jmenujete, kdo zrovna není Váš favorit, tak nějak normálně i slušně a nikoliv jako mozkově oslabený jedinec. Ono to také bude přehlednější, než jen odezírat a domýšlet se, koho či co tím myslíte.
prostromek: Když žádáte spravedlnost od druhých, měla byste začít u sebe, ne? Vy totiž srovnáváte nesrovnatelné, v takovémto rozsahu a podobě, kdy se strany vyloženě dohadovaly o rozdělení kandidátů, tak tohle se dřív nikde nedělo. Hlavně že opozice dříve kritizovala podobné praktiky a teď to sama dělá v míře naprosto nevídané. Pokrytečtí šašci.
rizenyzanikeu - sice jsem doufal, že to třeba pochopíte, ale něco Vám v tom asi brání. Tak nic, každému není dáno.
fíku, minulý týden jsem poslouchal v rádiu nějakého "ustavního právníka", jak se dneska politici slučují do jedné volební strany, že je to obcházení zákona, že si klidně dovede představit, že může někdo podat úspěšně žalobu.
jendad - Vy jste prvovolič, že ještě neznáte fungování předvolebních kampaní a hesel? Mimochodem, vyhrát volby je jedna věc a po nich sestavit funkční vládu (nejlépe většinovou s důvěrou PS) je druhá věc. Zatím "nevěšte hlavu" a "nestahujte kalhoty" - třeba to vše dopadne lépe, než se to nyní zdá z předvolebních průzkumů.
Jendo
"překvapuje hysterie vládních stran i jejich voličů z toho, že budou muset po volbách pravděpodobně předat štafetu"
ale to je před každými volbami. Já myslel, že jste zkušený a nic Vás nepřekvapí. Já totiž žádnou vyjímečnou histerii neslyším, ani nevidím.
noxi, mnoho let se říká: "ten tam je dlouho, asi si málo nahrabal". Když přijde jiný, tak se říká: "ten si ještě nenahrabal, bude hrabat ještě více"
U prvního se říká, "ten je v tom zaběhlý a už ví, co se má dělat". U toho druhého se zase říká, "že se to dva roky bude učit".
Teď si vybrat, co je lepší.
Jen ať si hrabou, pokud to umí. Hrabal by každý. I ten, co zatvrzele bude bušit do stolu, že on by to dělal jinak. Rozdíl vidím spíše v tom, že někdo to udělá systematicky, přihraje si zakázky a tak dále, no a někdo prostě bezostyšně řekně, že pokud cifra nemá šest nul, nehne se prstem. Ostatně takto mi to vyprávěl kamarád z úřadu v Brně, když nastoupilo do vedení ANO.
Tak předvolební koalice v první řadě má své pravidla, které podmiňují vyšší nároky na úspěch. Podle mého názoru je pro voliče daleko přehlednější, když ví, kdo s kým do voleb jde, kdo s kým po volbách složí vládu a že mají třeba jednotný nebo obdobný volební program. Společná kandidátka tohle vše obešla, jelikož má na sobě nabalené strany, které by třeba ani nedosáhly na jedno procento, jednotlivé strany mají nesourodý program a už nyní panují různé dohady a neshody. To tedy není snaha dostat se za každou cenu ke korytu, přestože tyto členy a strany jako PRO, Svobodní, Trikolora, ve větší míře nikdo volit nebude, přesto můžou mít podíl na vládě? Pokud to složí, tak si myslím, že všichni budou poslušně poslouchat páníčka, který to celé bude řídit. Lepší pro ně bude, když takto udrží křehkou vládu, než utřít nos.
V dnešní době nemusí, to je ta demokracie. To máte stejné, jako s Babišem, před volbami vždy vytáhnou Čapí hnizdo, ale nynější Bitcon, Dozimetr atd., to se zametá pod koberec.
Ono to tak nějak vypluje samo ... samo se to přihlásí ... a nikdo se nepřizná.
Cílem politického boje před volbami je vždy nakydat na protivníky pokud možno co největší kopu hnoje.
Po volbách zase vytvořit účelovou koalici, třebas i s dříve zatracovanými programovými odpůrci.
Jestli budou na podzim demokratické volby se dozvíš až po nich.
a) Pokud zvítězí progresivní eurohodnotné strany, byly to volby demokratické.
b) Pokud zvítězí Babiš, Okamura, Konečná nebo kdokoli kromě čtyřkoalice – byly to nedemokratické volby zmanipulované Putinem a dezolátními sviněmi.
Každopádně ad b) opravňuje skutečně demokratické strany s evropskými hodnotami k čemukoli včetně střelby do lidí, genocidy, občanské války, politických represí. Demokracii je nutné bránit, jinak ji nepřátelé demokracie a svobody rozloží a zničí.
střelby do lidí, genocidy, občanské války, politických represí
Tohle myslíte vážně? Nebo jste si jen ráno zapomněl vzít své léky?
střelby do lidí, genocidy, občanské války, politických represí
Tohle všechno dělají,financují a propagují hlavně ty strany od středu doprava.,,Hurá,, demokratům.Tím netvrdím že ostatní to tajně přes různé společnosti nedělají.
Koukám další adepti na změnu medikace. Největší politické represe a miliony mrtvých má na svědomí režim v Sovětském Svazu, především za vlády Josifa Stalina. V současnosti je nejmenší občanská svoboda, kdy se lidé posílají na dlouhá léta do kriminálů za jakýkoli protest proti diktátorovi, je v Rusku a v Severní Koreji. Moc hubu na špacír bych si nepouštěl ani v Bělorusku, v Číně, ve Vietnamu, na Kubě, ve Venezuele... Kdepak že to mají ten pravicový režim?
trtr - takže přímá demokracie ze všech ta nejpřímější, kde se moc neušetří a spíše naopak. A co 14 dnů pořádat nějaké (velmi drahé) referendum? Kdo tam bude pořád o víkendu chodit, když jsme národ chatařů a chalupářů? To je také vlhký sen po japonsku .
trtr - no, Vy jste pravý hrdina x-tého odboje (a reformátor/narovnávač poškozené politiky), ale lidská většina je onou mlčící. Hlavně nekácejte kmeny na koleje, protože to už tady bylo .
SPD má za lídra Tomia Okamuru, ve výzkumu (novinářů, Newsletter) jménem DEMAGOG - vis níže - je to hodně velký lhář - proto ho a potažmo SPD nevolit. Předpokládaný vítěz voleb hnutí ano má za lídra pana Babičku - menší lhář - podle výzkumu DEMAGOG. Podlé mého názoru je Tomio Okamura jediný kdo přehovoří pana Babičku, proto při způsobu volby "proti", neboť T. O. lže méně šikovně než jiný/ní a není všemi mastmi mazaný, je záhodno ho volit. demagog.cz/... -
fram - asi nejste zrovna politolog s přehledem a nevím, jestli to děláte záměrně ve snaze prudit tady zdejší velmi silnou "anoistickou" komunitu, ale ta osoba se jmenuje pan Babiš a nikoliv Babič nebo Babička.
ben: S tím psaním/nepsaním je dobré začít sám u sebe a potom teprve poučovat druhé
...daleko ob civilizace... = daleko od civilizace
...ministra Julinka... = ministra Julínka
...
oleksiy - zdá se, že jste si tady na mě založil složku, jako když jste byl s panem Babičkou u STB .
Složku si zakládat nemusím.Vše je dohledatelné na netu.Pana Babičku neznám a u StB jsem bohužel nebyl.Já byl u Комитет государственной безопасности .Oleksiy v seznamu StB není ani jeden,ale ben tam je
.Zdar soudruhu... !
milancukrar - jasně, také nemám rád takový obtěžující "přílepek". A pozor - máte tam v textu překlep/nedoklep, tak ať se na Vás pan neomylný kolega také nepřilepí .
Dobrý den, ještě něco zajímavého pro politiky neznalou tazatelku, aby se jí lépe rozhodovalo ve volbách. SPD je jediná strana u nás, které se povedlo vychovat si svého věrného teroristu. Zdravím!
Budu volit kohokoliv, kdo má v programu odchod z EU a NATO. Obojí je jen ždímačka na peníze,kšeft, zlodějna a nedává nám absolutně nic! Proděláváme na obou teroristických organizacích. Jedno je jasné. Dnes jsou u moci fašisté, stejně jako to bylo na Ukrajině. A stejně tak jsou schopni naší republiku odevzdat anglosaským gaunerům, jako bojiště pro třetí světovou válku. Kdo může za válku na Ukrajině? Západ,který tam pěstoval desítky roků fašismus a vygeneroval komika, hloupého šaška, co prahnul po penězích. Každý, kdo vám cpe prachy za to bude něco chtít. Vláda neslouží zájmům republiky, vláda ničí republiku. Kdysi jsme povinně a tak nějak s radostí nadávali na bolševíka, při hokeji po roce 68 řvali "bijte je", ale bez nich bychom nebyli. AMíci si tady za války akorát přijeli pohlídat "svoje nácky", kteří se jim budou hodit do fabrik a výzkumáků. Žádné osvobození, jen kontrola a propustka pro vyvolené.
Válka na Ukrajině měla pro takové lidi alespoň jedno pozitivum. Rozšířili svoji slovní zásobu o nově naučené slovo - fašismus, někteří k tomu přidali ještě slovíčko nacismus a ti nejlepší kombinují v jedné větě obojí, aniž by znali skutečný význam. Plus také zlepšení v geografické orientaci při zjištění, kde na mapě vůbec hledat Ukrajinu, na kterou jsou takoví historičtí a političtí experti.
I tohle je důvod, proč by slušní a vzdělaní lidé s nadhledem, měli jít k volbám. Chceme, aby tohle rozhodovalo o naší budnoucnosti, nebo našich potomků?
Největší sranda je, že těmhle lidovým myslitelům vůbec nedochází, že jediná země v Evropě, která má režim s fašistickými rysy včetně vypjatého nacionalismu, je současné Rusko.
Zelenácek je hloupý šašek ve smyslu, že nechápe, že je jen loutka a měl by co nejrychleji zmizet, než špatně dopadne.
V korupci ale chodit umí. I na to je třeba inteligence.
jenyku, copak to neni jasný? V jednání o budoucnosti Ukrajiny mezi Trumpem a Putinem je mimo hru. A sám si není jistý svou budoucností, proto těch x sídel po světě.
trtr - až si najdete chvilku, tak nám sem vložte odkaz, z jakého zdroje čerpáte tak závažné (a jistě ověřené) informace. Je to důležité, abyste všem nepoučeným "otevřel oči" a dal jim "čichnout" k pravdě.
ben: To se přece ví, a kdo neví, ten si to musí najít sám, oni přece nemají čas, aby něco takového dělali za někoho jiného.
nox - asi máte pravdu, protože šíření hloupostí tyto "šiřiče" vyčerpává tak, že na nějaké vysvětlování už nemají čas (alternativní pravdy jsou jim výživou a dělají jim radost i vzrušení).
Kladu si otázku, kde se najednou vzalo tolik iqoňů, kteří v bílé vidí černou a opačně, uvěří sebevětším nesmyslům posbíraným kdesi na diskusích se stejně postiženými jedinci, a ještě se pak cítí nadřazeně, jak nás hloupé ovce přechytračili. Oni totiž jsou vyvolení, kteří vědí, že všechno je jinak než nám tvrdí zkorumpovaní západní novináři.
Když Bůh rozdával rozum, tak hoši asi stáli frontu na zmrzlinu.
"Kladu si otázku, kde se najednou vzalo tolik iqoňů, kteří v bílé vidí černou"
Tu si kladu i já. Odkud se bere potřeba nálepkovat názorové odpůrce? Nejspíš z nedostatku argumentů a syndromu nadčlověka. Ale odlišný pohled na totéž není nic nového:
"Both read the Bible day and night,
But thou readst black where I read white.”
William Blake: The Everlasting Gospel
Vidím, že jsem partičku nadšených příznivců Hnůjnie a vládního odpadu pobavil. To já rád, rád provokuji a oni se ti potrefení pak sami prozradí.
opicak: Kdyby to co sem píšete byla jen provokace, bylo by to snad zábavné, jenže vy ty nesmysly myslíte zcela vážně, což je spíš smutné. Teď jste napsal další nesmysl, nevidím zde žádného "nadšeného příznivce" EU. Já například EU často kritizuji, nicméně rozum mi říká, že pozitiva převažují nad negativy a czexitem by ekonomika naší malé proexportní země zažila sešup dolu.
Jak se vůbec průměrný dezolé kouká na potencionální uskupení vlády v podobě devíti stran, kdy na jedné straně máme jednoho z nejdominantnějších výrobců a prodejců v rámci různých důležitých segmentů v ČR, jednoho z největších příjemců evropských dotací a tedy někoho, kdo je přímo napojený na obchodní kanály EU, který slibuje "lepší vládu", ač ta jeho předchozí dopadla snad nejhůře v historii země, strana, která chce zůstat v zapojení do pomoci Ukrajině, EU, NATO a Rusko považuje za hrozbu. Na druhé straně pak máme kompletní opak, komouše, kteří nepovažují Rusko za hrozbu, chtějí se mu dvořit, obchodovat, ospravedlňují statisíce mrtvých na Ukrajině, obdobně jako SPD, k tomu nabalené další strany ze společné kandidátky, strany které chtějí referendum za vystoupení z EU nebo NATO? Vždyť to musí v mozku takového voliče udělat atomovou explozi, pokud si myslí, že to dotyční nedělají pro korýtka.
Pozitiva převažují nad negativy? Bože, nejste jeden z těch, kterým bývá odsypáno ze státních rozkrádaček? Pak bych to chápal. Víte, půl života jsem žil v minulém režimu, pracoval a dokonce i podnikal (ano, minulý režim umožňoval i podnikání) a jak jsem psal, jako téměř každý jsem brblal a na ty komouše nadával, netušíce, co je to kapitalismus. Resp. ten pseudokapitalismus, který se u nás vyvinul díky zlodějům, především z ODS. On ten socialismus měl hodně co do sebe a to především v tom, že nevytvářel takové třídní rozdíly. Což bylo obrovské pozitivum. Dále pak byla povinnost pracovat a to mělo pozitiva hned minimálně dvě. První bylo to, že člověk měl povinnost a druhé bylo to, že se cítil jako součást společnosti. Třeba společnosti, na kterou v hospodě nadával, ale po psychické stránce se necítil jako nepotřebný. Vím, dotoval ho stát, ale to dělá dnes daleko více (takže krade těm co vytváří skutečné hodnoty) a světe div se, nebylo tolik psychických poruch a lidí závislých na antidepresivech. Závislost na antidepresivech vytvořil státní aparát svoji dementní poslušností k psychopatům z Bruselu. Pokud nevidíte souvislost, tak zřejmě nejste schopen číst mezi řádky. Takže kapitalismus vytváří psychicky poškozené jedince, protože ztratili své místo, ztratili pocit sounáležitosti a cítí se nepotřební nebo neschopní v režimu uspět. To není konkurenční boj, to je svinstvo, svinstvo, které sem dotáhla změna režimu. Tenkrát (v roce 89) jsem byl rád, protože nám bylo slibováno něco lepšího. Ale co je to to lepší? To lepší je to, že půl národa je zadluženo, že půl národa otáčí každou korunu výměnou za otevřené hranice pro kdejaký lidský odpad? Je lepší to, že pohlaváři za úplatky poskytli možnost zde podnikat západním vyděračům? Pustili sem západní kapitál, ale smluvně už nedokázali ošetřit to, aby naše firmy nezanikly, vytvořili naopak podmínky, pro jejich likvidaci. Samozřejmě za prachy a vědomě. Pane, mě nebudete vysvětlovat co je a co není na dnešní společnosti špatně, kdo za koho kope a za jaké úlitby. S plnou odpovědností mohu dnes prohlásit, že bývalý režim měl těch pozitiv více. Nevytvářel sice takové hmotné bohatství, ale nevytvářel tak špatné mezilidské vztahy, chtánil nás před plebsem ze zahraničí, před inkluzivním školstvím, před nevraživostí. Vychovával děti k životu a k práci a ne k flákání se po různých úchylných pochodech trapnosti. A celý systém byl i po právní stránce dokonalejší. Netuším, kolik je vám roků, zda jste pracoval a živil rodinu v minulém režimu a zda máte tedy vůbec právo o něm mluvit. Vidíte vůbec, kam se pod vedením mocných (nemocných) ubírá system? Že speje k zániku tak, jako dávné civilizace, kdy 1/ rodina přestala plnit svoji funkce a hlavní poslání 2/ zábava pro mnohé znamená víc, než práce 3 / z buz... a kdejakých psychopatů se stávají celebrity.
Ve vašem posledním příspěvku lze s lecčíms i souhlasit, ale jako celek je to jen další váš nesmysl. Já jsem ve starém systému studoval a nějaký čas i pracoval a za sebe mohu říci, že dnes se mám lépe než tehdy. Já jsem za změnu rád a v žádném případě bych se nechtěl do té doby vracet. Vy jste nejspíš neúspěšný a vinu hledáte v systému, který pravda není tak úplně spravedlivý, ale nikoho nenechá padnout na hubu. Je možné, že k některým jedincům je až příliš nespravedlivý, ale tohle je všude na světě.
Orione, máte pravdu.
Já tedy pamatuji hodně daleko budování socialismu, dokonce hodně z blízka. Většina rodiny byla komunistická, někteří předsedové organizací národní fronty, někteří i milicionáři. (LM)
Tak nějak mluvili jako píše pan Opičák, Když jsem se zeptal švagra, zdali by mne taky mlátil, když bych položil kytici ke Svatému Václavovi, v Praze, tak sdělil že: copak asi sdělil?...
Já kritizuji současný i minulý režim. V něm jsem vystudoval a teoreticky bych si neměl mít na co stěžovat - pokud bych se ovšem spokojil s mentalitou stáda, jemuž se za poslušnost sypalo do žlabu a nemuselo se o nic dalšího starat (na to mnozí slyší). Bylo mi jasné, že nejen ekonomicky je socialismus či co to bylo (někdo to nazval fašismem - prorostlou státní a ekonomickou sférou) v koncích. Lidé od změny režimu očekávali neckermannovský kapitalismus německého vzoru, ale nastal koloniální kapitalismus Británie 19. století, kdy jsme se octli v roli tehdejší Indie a podobných kolonií. V podstatě se pokračovalo v zajetých kolejích posledních 500 let, kdy jsme byli stále někomu poplatní, až jsme odvykli svobodě. A někteří tento stav úporně brání, což mi hlava nebere a pídím se po jejich motivacích. Nevěřím, že jsou v tom jen finance. Neznám osobně nikoho, kdo by za $ propagoval nenávist k vlasti a její zánik cestou euroagend. Ale možná už se to učí ve školách apod. - proč by jinak někteří hlásali "jsem Evropan" (ne Čech, to je "fuj").
To jste mě špatně odhadli chlapci. Byl jsem první, kdo dal ze svého zaměstnání řidiče v DP Ostravy výpověď z důvodu, že budu podnikat. Já už jsem podnikal i jako řidič a když jsem se dostal jako podnikatel na vedlejšák denně na půl měsíčního platu, tak jsem to zabalil. Vydržel jsem jako podnikatel až do důchodu a šel do předčasného, protože už mě práce po skoro 30 letech neuspokojovala. Živila me dobře, vydělával jsem statisíce měsíčně a proto se mám po finanční stránce dobře i teď. Do zlodějských daní odvedl miliony. Dnes si mohu do svých koníčků investovat v podstatě libovolné částky. Vy jste ale vůbec nic nepochopili, finanční otázka je jen jedna, sice velmi důležitá stránka, ale ne ta hlavní. To je to, čím se neustále ohání podporovatelé tohoto zhýralého režimu a poukazují na to jaký mají dům, jaké mají auto, kam jezdí na dovolenou a kolikrát za rok. Podívejte se na dnešní morálku, na to, jak se lidi chovají vzájemně. Co za odpad opouští školy? Jak se mnozí vyjadřují, do našeho krásného jazyka pletou anglické skřeky z pralesa. Absolventi škol neznají vyjmenovaná slova, píší s hrubými chybami, bez mobilu jsou to doslova jen negramotní lidé a mnozí ani netuší, jestli jsou lidé nebo pračka, či ždímačka. O to mi jde, že ta dnešní společnost rezignovala na lidskost. Lidé si mají pomáhat a třeba i zadarmo. Není většího uspokojení, než někomu udělat radost, i když mě to něco stojí (práci nepočítám, ale třeba i materiál). Soustružím, svařuji MIG, TIG, lakuji a mnohdy za to nic nechci. Jsem rád, že se lidi vrátí, přijdou pokecat, dáme pivo nebo i rum (BUMBU zlatý je super), kouření u mě je povoleno, ačkoliv už nekouřím. Oni se zpravidla odvděcí něčím jiným, ne že by chodili s prázdnou, ale já to mnohdy nechám na nich, ať sami ukážou, jestli si mojí pomoci váží. Takhle jsem byl vychován, takhle jsem i pracoval (byly roky, kdy jsem neměl jediný volný den, ani Vánoce, nic, jen práce a zase práce) a v tom jsem viděl smysl života, pomáhat. Vstával jsem třeba dvakrát za noc, protože jsem nikdy nevypínal mobil. Neznáte mě. Kapitalistický paskvil, co je tady nám sice dal peníze, ale lidskost nám vzal a chce nám vzít i měnu. Proto jsem napsal, že budu volit kohokoliv, kdo bude pro opuštění teroristické sekty EU a útočné aliance NATO, která nás nikdy nechránila, nechrání a nebude chránit. ČLánek 5 o vzájemné pomoci je pro idioty, kteří naletěli. Jediný kdo nás chránil byla Varšavská smlouva a přikladem toho byl i srpen 68. Kdo to nepochopil, tak se nezajímá o to, o co vlastně šlo a neví. Jo - jen doplním, nikdy jsem nebyl v KSČ ani SSM. Tak a teď si počkám na ten nášup od hlaviček typu kolaboranta Pávka či signalisty Nutelly. Mějte se krásně a čest práci.
opicak - myslím si, že už jen zbytečně šlapete ve vlastním lejnu a to jeho rozmazávání, např. mě více nezajímá. Těžko ten špatný dojem, který jste zde zanechal, napravíte.
Vy jste koukám úplný světec pane opičáku. Váš hlavní problém je myslím ten, že starý režim si idealizujete a vše špatné v současnosti přičítáte současnému režimu, nebo přesněji současné vládě a EU. Ale tohle bylo, je a bude v lidech, většinu problému si způsobujeme sami, k tomu EU nepotřebujeme. Hrozně záleží, v jaké sociální bublině se pohybujete, já mám asi štěstí, protože v mém okolí jsou většinou středoškolsky a vysokoškolsky vzdělaní lidé s rozhledem a bez psychyatrického nálezu. Někteří mají zcestovaný celý svět a vždy když je řeč o životě tak říkají, buďme rádi za Českou republiku, a to nemluví jen o hmotném zajištění. Vemte si takovou Severní Koreu, tam kriminalita prý téměř neexistuje, lidé tam jsou tak svázáni pravidly a tak vycepovaní, že dělat alotria je ani nenapadne, naopak si musejí pomáhat aby přežili, na projevy nějaké psychické poruchy nemají prostor atd., prostě ráj na zemi podle vás, přesto bych tam žít nechtěl.
Tak jsem se zase pobavil. @Ben je pro mě samozřejmě jen to, po čem já údajně šlapu. S takovými výměšky bych ani neztrácel čas, nemá odpověď, blábolí jako ten profesorský signál signálovič. Mnoho mluví a nic neřekne. No a paníček pod nickem @Orion se tedy domnívá, že vzdělání je indikátorem inteligence? To snad ne ... nebo fakt? Znám lidi, co mají několik titulů (nenarážím na signála) a jsou to naprosto nepoužitelní tvorové. Možná rozumí svému oboru, ale to je všechno. Pro mě je vždycky víc dělník, co umí, než inženýr na hovno. Ono i ten náš absolvent VAAZ bude jen hloupá guma, což nakonec svými skutky denodenně dokazuje.
Takže tak pánové. Tady byla v počátku otázka na to Koho volit a já jsem dal svůj názor. Od toho si myslím, že poradna může být a vy jste se do mě pustili, přesně podle pravidel SPOLUparazitů. Jsem rád, že mám takové kamarády, jaké mám a ne takový ... no co budu psát, však víte. Už odpovídat nebudu, pište si co chcete. Neurazil jsem se, akorát rád diskutuji s lidmi na vyšší úrovni, s lidmi co se zeptají "proč máš ten či onen názor" a ne že hned nadávají. Nadávat umím taky a věřte mi, že dobře..
@Orion a s tou Koreou, to máte pravdu, to bychom tady potřebovali a ještě trest smrti za korupci pro politiky.
Dezinterpretujete můj text. Vzdělání samozřejmě není zárukou nadprůměrného IQ, spíš je to otázkou souhry vůle, píle a příhodných podmínek, IQ je až na druhém místě. A máte poněkud svéráznou představu o vysokoškolácích, to nejsou jen profesoři co si neumí zavázat tkaničku, v drtivé většině jsou to manažeři či úředníci, kteří ničím výjimečným nedisponují. Jako důležitější vidím něco jiného, vzdělání většině lidí dá nedocenitelný dar, a to že méně podléhají dezinformacím a nesmyslům. Škola vás totiž učí vyhledávat si informace a orientovat se v nich. Proto ze vzdělaných lidí málokdy padají takové perly jako vidíme například ve vašem prvním příspěvku.
"vzdělání _většině_ lidí dá nedocenitelný dar, a to že _méně_ podléhají dezinformacím a nesmyslům"
To je sakra opatrný výrok ve snaze vyhnout se kritice např. studentů klima-protestantů, doktorů zastrašených/uplacených lékárenskými korporáty a vládami za covidu, atd.
Jsem rád, že jste si vybral(a) moji radu ze dne 02.08.25 15:39.
Není nad to, nenechat si zvyklat svoje rozhodnutí.
honzas11: Jestli chápete můj text, tak vidíte, že právě IQ nepřeceňuji.
Já už jsem slyšel a četl takových pitomostí a tohle bude jistě jedna z nich. Podvody se určitě netýkají hlavně vzdělaných lidí, to je nesmysl. Dejte sem nějaký zdroj vašeho tvrzení, jinak je to jen plivnutí.
. .
conconi: Vy už jste byla rozhodnuta volit SPD když jste sem vstoupila, protože toto vlákno vás těžko mohlo ovlivnit, jelikož se tu o SPD žádná diskuse nerozvinula. Důvod vašeho dotazu byl nejspíš ten, že jste chtěla udělat reklamu téhle obskurní partičce, což se tak úplně nepovedlo.
. .
milancukrar: Některá rozhodnutí myslím je užitečné zviklat.
conconi - i já Vám gratuluji k tomu, jak moudré a pro všechny neočekáváné rozhodnutí jste po dlouhém váhání učinila. Fakt, lepší volba není a i já zvažuji, že budu volit SPD. Ovšem, teď ještě ne, ale až na smrtelné posteli, aby si to užili ti živí, ale já už nikoliv .
nebyla jsem rozhodnuta je volit, ale v podstatě mi tady nikdo nic konkrétního proti nim nenapsal, dost se tady přispěvatelé navzájem "fackovali". Ale to je jedno. Jak zní ten citát? "Nesouhlasím s Vaším názorem, ale budu hájit Vaše právo ho říkat." Teď nevím, jestli to je úplně přesně a jestli to řekl Voltaire nebo Evelyn Beatrice Hall. Každopádně všem děkuji za čas, který mému dotazu věnovali.
No fajn, - šíření lží a nenávisti, rasismus a xenofobii - ale kde a kdy to šířili, já jsem nic takového o nich nenašla, proto jsem také vkládala tuto otázku.
milancukrar - já vím. Jenom doufám, že tito lidé přestanou nadávat na poměry a budou si to užívat, kdyby nějakou nešťastnou náhodou měla SPD rozhodovací pravomoci např. ve vládě. Sice se pan Okamura může jevit pro většinu normálních lidí komicky, ale z pana Hitlera si ze začátku jeho kariéry také lidé dělali legraci a nedopadlo to dobře.
conconi: Nálepkování je obvyklá taktika těch, kdo nemají argumenty.
Když se podíváte na dva dny starý stream SPD Hodina pravdy o potravinové a fyzické bezpečnosti, nic podobného tam není - pokud si někdo jako xenofobii nepředstavuje srovnání podmínek pro řetězce s okolními zeměmi nebo policejní statistiky o rostoucí kriminalitě Ukrajinců a co s ní. Plakát se soudně stíhaným názorem také zmíněn.
ben: Když nevíš kudy kam, hoď tam Hitlera...
fik: zvyšování výdajů na armádu - zřejmě jde o zastavení předražených zakázek jako F-35, polní kuchyně, helmy atd.
O policii jste neslyšel? Němci se po deseti letech probrali a začali hranice kontrolovat.
No fajn, - šíření lží a nenávisti, rasismus a xenofobii - ale kde a kdy to šířili, já jsem nic takového o nich nenašla, proto jsem také vkládala tuto otázku.
. .
Že vy si z nás utahujete? Přece nejste úplně blbá a umíte na netu vyhledávat. Mně google na klíčová slova SPD xenofobie našel spoustu článků, v některých se píše, že SPD vyhrálo soud ohledně ministerské zprávy o xenofobii SPD a že se ministerstvo bude odvolávat, protože za svými zjištěními si stojí, v dalším se dočteme, že na SPD nedávno podal státní zástupce žalobu za podněcování k nenávisti. Před časem Okamura napadal romskou komunitu, to už ale asi tolik netáhne a čerstvější "problém" jsou Ukrajinci, tak se zaměřil na ně a začal tvrdit, že dostávají od státu příliš, dále že prý jejich kriminalita stoupá, což statistiky nepotvrzují, to také najdete v článcích a dalo by se toho najít i více při troše snahy. No evidentně tahle partička má s šířením nenávisti mezi lidmi bohaté zkušenosti.
urážky = bezargumentovost
" na SPD nedávno podal státní zástupce žalobu za podněcování k nenávisti"
To je ten plakát s "chirurgem". Podnět podal Jiřina Pospíšil, nyní na mateřské.
Ve skutečnosti jde o nenávist, ale těchto intelektuálů vůči Evropanům. Záznamy útoků nožem v Německu: messerinzidenz.de/...
" to také najdete v článcích"
Idnes, Novinky, Seznamzprávy, Forum24, DeníkN... to snad stačí.
trr, "kontrolní složky nebudou úplně nestranné"
to si myslíte, nebo to víte, či si to snad přejete?
spiklenecké konspirační teorie se šíří tisíce let...
Trtr - toho bych se zatím neobával, zatím funguje bezchybně zametání pod koberec . Ponechme stranou notoricky známé kauzy, ale všimněte si, jak se zavřela voda třeba nad předraženými polními kuchyněmi -
ono armádní zakázky byly vždy věčným prostředím pro různé ,,odklony´´ - vzpomeňme Topolánkovy a Dalíkovy Pandury
seznamzpravy.cz/... ano, tam Dalíka sice odsoudili ale ,,odseděl´´ si to v penzionu irozhlas.cz/... , což byla zcela jistě pouze náhoda, zapříčiněná vlivem jeho krásných modrých oči
No a podobně lze zmínit současný nákup pana Rakušana medium.seznam.cz/...
bohužel, základní vtip je v tom, že i když ÚOHS výběrovku napadne a zjistí problém, uloží pokutu MV - což znamená, že prachy z našich daní se jen přesunou, žádná osobní odpovědnost není vyvozována. Z toho je jasně patrné, že je nutné razantně zvýšit výdaje na obranu, protože z většího koláče vznikne více ,,odrobinek´´ a přece jen nějaký ty prachy by se taky měly té armádě - ostatně každý, kdo v armádě sloužil, asi těžko pochopí, jak pečlivě je střeženo jediné letiště v republice, kde jsou bojové letouny vč hotovosti, která má být primárním obranným prostředkem při narušení vzdušného prostoru - a oni se jim tam projíždějí po ranveji místní ožralové, přičemž auto pro jistotu ukradou přímo na latišti. To vše za situace, kdy za humny je válka, stále se akcentuje nebezpečí ruské diverze. Zkušenosti z Vrbětic evidentně zapadly prachem, evidentně MO řeší jiné priority, než to, že by to nemusel být místní ožralka, ale někdo jako Miškin a Čepiga mohli zcela v pohodě a klídku zlikvidovat celé vzdušné síly za těžké miliardy.
Ale lze doufat, že po volbách by se tyto věci mohly před soud dostat - doufejme že i s nějakým výsledkem
"že po volbách by se tyto věci mohly před soud dostat "
že by vítězná strana vyměnila žalobce, státní zástupce či soudce? Nebo kdo to udělá?
Ať se každý šlendrián dostane před soud.
Přesně, naprostý souhlas, pane Milane. Jenže dnes je situace značně tristní, nechci tu vypočítávat další a další kauzy, ale dovolím si volně citovat jednoho přítele , který přirovnal jmenování E D jako člověka vyšetřující kauzu s bitcoiny k tomu, jako by jmenovali Goeringa předsedou Norimberského tribunálu. Ono totiž na silových ministerstvech funguje podřízenost, takže pokud přijde rozkaz shora, podřízený jej musí uposlechnout.. Takže věřme v nezávislost soudů, možná bude stačit vyměnit jen vedení silových resortů
Přesně Bene, obávám se, že máte pravdu. Ostatně mezi lidem okolo letadel se traduje, že zásadní důvod, proč byly vybrány F35 je ten, že Amíci budou držet hubu, na rozdíl od Rakušanů ze Steyeru, kteří proflákli odklon financí u Pandurů.
promon - ale jedna velká kauza je nyní (opakovaně, už zase) u soudu, projednává se a možná bude do voleb rozhodnuto (i když na voliče oné sekty to vliv mít nebude). Bohužel, je to před volbami (kdy jindy, když tu máme nějaké volby tak často), tak už se předem ví, že je to vládní pomsta, účelovka a kampaň .
Svého času jsem zatoužil hodit pár slov s AI a to na téma korupce politiků v České republice a hlavně jak tomu předejít. Korespondence byla více než hodinová a nakonec mi AI sama potvrdila, že trest smrti za korupci pro politiky je sice v Evropě jaksi nemožný, ale v Číně funguje velmi dobře. Takže tak, byl bych pro, protože jejich počínání mnohdy bere životy obyčejným lidem. Politici mají být jen služebníci a to trestně odpovědní.
A furt a furt se jim nedaří ho zavřít, i když mají ty silový ministerstva pod palcem, i když vymýšlí vše možné. A samozřejmě - zcela náhodou těsně před volbami.
Ovšem upřímně řečeno - věřím, že i Vy cítíte ten ,,jemný´´ rozdíl, jednak ve hypoteticky způsobené škodě v porovnání s miliardami za bitcoin a pod. Krom toho - dotační podvod je, pochopitelně hnus, o tom žádná. Ale za současné situace mě spíše znepokojují právě ty průsery na obraně a vnitru, protože pokud se máme bavit o nějaké obranyschopnosti a modernizaci armády, ve které stále vídám techniku, na které jsem sloužil v ČSLA, čekají nás skutečně velikánské investice a nemyslím , že by na tom měli parazitovat kamarádíčkové typu Sehnal (který jen ,,přeprodává´´) na úkor armády.
promon - to bude asi reakce na můj komentář, že? Jenom jsem chtěl doplnit ten Váš výčet kauz, protože (jestli jsem to nepřehlédl) ta jedna velká Vám ze seznamu (určitě nechtíc) vypadla.
Seznam kauz našeho politického panoptika by byl skutečně výživný, pravda. Když už jsme u té slovenské pomsty za pomlčkové války - tam jde o nějakých 50M, že? Dle Vás velká kauza, jakým přívlastkem byste tedy opatřil odkloněných 500M dvojkou Topolánek/Dalík, jaký přívlastek tedy přísluší zatím neznámému počtu miliard v bitcoinové peněžence? Pokud aktéři této kauzy budou souzeni, budu přesvědčen o nezávislosti justice.
Jak vidím, je zde spousta odborníků na bitcoiny, tak poprosím o informaci, jak se kdokoli z vlády či úředníků může na této kauze obohatit, jakým způsobem to lze zařídit. Jakože nějaké bitcoiny ukradne? Vždyť je to naprostá pitomost.
trtr - nebudu rozporovat Vaši nemyšlenku, ale zkuste zde psát jako dospělý člověk. Ta Evička má jasné příjmení, není to určitě holka, se kterou si tykáte, tak snad nebudete mít problém ho normálně napsat (i když uznávám, že je to trochu složitější/cizokrajné). Já tady také nepíši Bureš, Makak, Ovar, Kikina, Zlodědek, Signalista, Venezuela (jo, jednou ), Hranol či Rozvědčík (i když internet ta jména przní běžně).
Ajaj - tady nám někdo káže vodu a vesele popíjí vínko, že? Nebo že by už došlo na výpadky paměti? Nechce se mi hledat všechny příklady, tak jen pro ilustraci kolegům
promon - a už zase bez oslovení, na koho komentářem reagujete (už se to naučte ). Které jméno jsem komolil a komu? Doufám, že nemyslíte to Monike, jak říká své lásce československy pan Babiš
. A jinak proti vínu nic nemám a díky za připomínku (už to Monike nějak upadá).
To Ben - ano, potrefená husa nám tu ukázkově gágla ! Ale ten příspěvek nebyl určen Vám, šlo mi o to , ukázat kolegům, kterým jste tu horlivě vyčinil za ,,Evičku´´ , což je, uznávám nemístně familiární, že Vy sám komolíte jména se zřejmou snahou o zesměšnění ani ne tak paní ex Babišové, ale jejího manžela a to i ve vláknech, které nemají s politikou vůbec nic společného - a nečiníte tak ojediněle. Takže chápu, věk je sviňa a holt paměť už vypadává, ale zkuste třeba použít lístky Post It
allegro.cz/... nalepit si to na roh monitoru s poznámkou ,, Nebudu komolit jména, nedělá mi to dobře ! ´´ Jinak mi Váš předchozí příspěvek nedává smysl, přece nejste tak licoměrný, že byste připustil dvojí metr v tom, z koho si lze dělat srandu a z koho ne, že?
promon - "vyčinil" jsem pouze @trtr, tak nemusíte přehánět a zveličovat. Hlavně nezapomínejte pečlivě spravovat moji složku, kterou určitě (po vzoru svého guru) na všechny rádce poradny vedete . Tak už asi necháme toho kočkování.
To Ben - nevím, z jaké pozice se tady snažíte někomu něco nařizovat a organizovat. Takové to Vaše ,,se naučte´´ ,, nezapomínejte spravovat´´ a pod je zcela mimo. Jen proto, že jsem poukázal na to, že jste licoměrný , neznamená, že jste porávněn mi cokoliv nařizovat. Stejně tak se ohrazuji proti Vašemu nálepkování - s Babišem ani jiným guru nemám nic společného a složky netřeba vést, Vy sám tady toho naplácáte tuny, i když si to zjevně nepamatujete Ale internet je sviňa a pamatuje si. . Z Vaší strany jde jen o pokus o ,,kouřovou clonu´´ve stylu - jakmile někdo poukáže na něco, co se mi nelíbí, okamžitě vyrukuji s Babišem, minulou vládou, dezoláty, Russkem ( v libovolném pořadí) - mě je zcela jedno, koho volíte, nebo komu fandíte, ale zjevně nejste schopen žádné sebereflexe, natož přiznat, že to co vyčítáte jiným, děláte sám v ještě větším měřítku.
milancukrar - snahu ukončit to kočkování jsem měl. Ono jde o dlouhodobou nevraživost, kterou já řeším tím, že jsem příspěvky/rady @promon přestal číst (a pan kolega, který mě pozorně a neustále sleduje, měl dnes velké nucení vyprázdnit si tady veřejně svůj konečník ).
jenyk: Vždyť to přece strany slibují, tak jak by to tentokrát nemohlo vyjít? Lidé tu nadávají na prezidenta, který má komunistickou minulost, ale stbáka si zvolí, který s největší pravděpodobností půjde do vlády se slepencem protisystémových a kolaborantských stran, včetně komoušů. Paní Maláčová už rozdává koláčky před pracákem, prý všem přidají. No tak hurá.
Nadávat na kohokoliv je velice jednoduché. Páč každý ví, jak to ten druhý měl udělat správně. To je po celém světě stejné..
trtr - úžasné, už tam jsou od roku 2015 čtyři podpisy , což svědčí o tom, že je to nerealizovatelná hloupost.
conconi - pan Šťastný je turista po politických stranách a vydělal si nemálo i jako "ošetřovatel" toho pána z bungalovu, co tady pracoval deset let na Hradě jako prezident. Když byl ještě poslanec za ODS, tak významně přispěl k degradaci úrovně českých hospod svým pozitivním postojem k zákazu kouření. Je to takový bezpáteřní tvor, asi jako pan Foldyna (z ČSSD do SPD).
"přispěl k degradaci úrovně českých hospod svým pozitivním postojem k zákazu kouření" to je dobrý humor tenhle slovní obrat vy asi budete kuřák, že?
km - ano, ale už několik let abstinující. A v hospodě jsem byl naposledy v době, kdy se tam ještě kouřilo - po tom zákazu už ne.
toho ulhance ulhaneho fialu a jeho ulhanou asocialni bandu rozhodne neminim volit tyto ulhane asocialni darebaky
mirko - neukočírované emoce a hněv nepatří do volební místnosti, resp. raději se běžte v den voleb jenom proběhnout po parku nebo si otevřete láhev něčeho dobrého .
Fiala, i jeho Decroix řekli - "Vláda udělala v bitcoinech už vše. Audit zveřejněn nebude, řekl Fiala."
Měsíce tady slibují zveřejnění auditu do konce srpna, a ten řekne že nebude ZVEŘEJNĚN VŮBEC. A předtím si zaplatili toho soudce na vejminku aby to vyšetřil, ale ten jim od toho dal DVAKRÁT ruce pryč. Narazil totiž na ta zametaná svinstva ODS. Stanjura a Fiala o té nabídce Bitcoinů ze zločinné činnosti věděli od 30. ledna 2025 a ne od konce března 25. A oba toto zapírají dodnes
Kluci, vy tu bitcoinovou kauzu máte evidentně nastudovánu, tak jestli mohu poprosit o vysvětlení, jaká "svinstva" že se to stala. Jako jo, já chápu, že přijmout dar od nějakého pobudy co ty prachy nejspíš někde ukradl, to je zhůvěřilost a ministr Blažek je blb, že to vzal, no tak aspoň měl tolik slušnosti že se omluvil a odstoupil, ale co dál z toho? Někdo z vlády něco ukradl, státu vznikla nějaká škoda, nebo co, krom velké ostudy, se stalo?
0rion - tito ničemu nevěřící všeználci nebudou spokojeni do první popravy toho, koho bez soudu určí za viníka oni.
Za mě osobně daleko horší následky mají EKO kauzy okolo Bečvy (ANOfert) o kterých se taktně mlčí.Asi to bude tím že Valmez mám narozdíl od Práglu přes kopec. a bitcoin nesmrdí
Dotyčný darovaterl byl za Babiše uznán nevinným , tak porč teď babišovci řvou když byla možnost pomoct státní kase
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.