Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpoved z pojistky

Od: verona1963* odpovědí: 6 změna:

zdravím,pořebuji poradit mám spoustu let urazovou pojistku začinala jsem ze 106kč během let postupně zvyšovaly cenu a k dnešnímu dni už po mě chtějí 450kč měsíčně ani jednou jsem pojistku nevyužila tak přemýšlím že bych jí zrušila co a jak to mám udělat poradítě?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Minimálně šest týdnů (u starých pojistek 3 měsíce) před výročním dnem (datum, od kterého pojistka platí) zašlete na pojišťovnu výpověď pojistné smlouvy.

monika23
hodnocení

0x

Mě v pojišťovně řekli, že když nezaplatím ani po jejich urgenci, tak to berou tak, že už nemám o pojištění zájem a tudíž mi sami vypoví smlouvu.

Mě řekli, že pojistku sice sami zruší, ale až ke konci pojistného období a do té doby budou nezaplacené platby vymáhat.

monika23

No, nevím kde pojistku máte, ale já to tak udělala v Generali a v Kooperativě a nic nikde nedlužím. Prostě to sami stopli.

stirecek*
hodnocení

0x
Pojistku můžete zrušit buď písemně nebo osobně v pojišťovně. Výpovědní doba je šest týdnů. Dle typu pojistky vám možná neco vyplatí zpět.
doplněno 08.05.13 13:15: Rozhodně nedělejte to, co píše Monika. Sice vám pojistku zruší, ale ten dluh tam zůstane. Pak to odkoupí nějaká vymahaci společnost a z dluhu v řadu stovek bude dluh několik tisíc nebo desítek tisíc.

endyfrog*
hodnocení

0x

Nejlepší zajít na svoji pojištovnu tam vám dají přesné informace co doplatit a co vám po zrušení dají a za jak dlouho

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]