Nejste přihlášen/a.
Zdravím všechny.
Velmi často se na internetu i zde objevují zpovědi a diskuze různých incelů a neúspěšných mužů, kterým se nedaří najít si dívku a jsou často třeba do 25 let panicové. Vesměs jsem na straně většiny diskutujících a souhlasím že např. na vzhledu tolik nezáleží (je to subjektivní věc), musíte být seběvědomí a další věci, které se na těchto diskuzích objevují.
Jediná věc, se kterou nesouhlasím je, že se na těchto diskuzích často vyskytuje názor, že si tito muži vybírají ženy mimo svojí ligu a že si prostě vybírají jenom modelky, na které nemají. Ale zaprvé sami většinou říkáte (omlouvám se že píšu ve 2. osobě), že vzhled je subjektivní, takže to vlastně nedává smysl, a zadruhé, co je sakra špatného na tom, že se jim líbí a vybírají si krásné holky (vždyť nemůžeš být s někým, kdo tě fyzicky nepřitahuje ne?).
Žena není spotřební materiál, není předmět k použití, kde to žiješ? Napadlo tě někdy, že chlap nevybírá jako v obchodě zboží vystavené v regálu, ale stejné požadavky na protějšek mají i ženy? Tak se nechovej jako troll a vzpamatuj se...
Jednou jsem cetla v nejakem zenskem casopise, ze clovek najde toho praveho az tehdy, kdyz se vzda sve predstavy o idealnim partnerovi. Musim se priznat, ze v mem zivote tomu tak bylo.
A přesně o tom tady mluvím. Kdybych se zeptal kohokoliv jestli by si ze dvou možností vybral buď 1) ideálního partnera nebo 2) průměrného partnera, tak předpokládám, že normální člověk si vybere 1. možnost.
Myslíš, že dospělý muž, který ví o čem je život a v čem je štěstí rodiny by to chtěl tak, jak si to myslíš? Na toto téma už bylo mnoho řečeno, natočeny filmy "Muži milujíé blondýnky, ale berou si černovlásky", kolik mužů básní o štíhlé blondýnce s nohama až na zem, ale vezme si a stráví šťastný živou s usměvavou prdelinkou?! Až vyrostzeš a bude z tebe mužský, který bude živit sebe, ženu a děti, pak to bude jiná písnička. To si piš!
Samozřejmě, že kdybych si měl vybrat mezi krásnou holkou, se kterou si nebudu rozumět a průměrnou holkou, se kterou si budu rozumět, vyberu si tu krásnou holku, za jakýchkoliv okolností, i kdyby jsme si absolutně nerozuměli, tak radši budu s někým, kdo je aspoň hezký a můžu na něj pořád koukat, než s někým, na koho se prostě dívat nemůžu.
Tak to máte ale hodně blbé, když se na průměrně krásnou dívku nemůžete ani podívat
(Jako nic proti hezkému pokoukání, ale od dívky svých snů bych si toho přál mnohem víc, než jen vzhled.)
Dobře, omlouvám se, to jsem asi přehnal s tím, že bych se na ní ani nepodíval, ale prostě mě ta dívka musí přitahovat (tak to prostě je) a nevím jak Vás, ale mě vzhledově průměrná (nebo i podprůměrná) dívka prostě většinou nepřitahuje. Souhlasím, že k tomu patří i jiné věci jako např. jak si rozumíte atd., ale ať se nám to líbí nebo ne, ten vzhled k tomu prostě patří.
Pro genofond lidstva jedině dobře. Krasavice mu nedá, na normální holku se nemůže ani podívat, tedy alespoň svoje pitomé geny nemůže předat dalším generacím. Jen aby nesklouzl mezi nebezpečné incely.
My ostatní budeme spokojeni se svými průměrnými polovičkami, na kterých máme něco rádi a něco nás štve, neboť víme, že dokonalost neexistuje. Navíc předmět, který je jen na koukání a nemá další přidané funkce, je absolutně k ničemu, hodný tak na smetiště.
Ten ubožák ještě netuší, že bude muset hledat co pár let další krasavici, neboť i kdyby nějakou, která je krásná, ale absolutně si s ní nerozumí, nakrásně našel, během asi tak 10let mu stejně zestárne a už nebude onou bezchybnou krasavicí. Takže bude mít doma ženu stárnoucí, s kterou si jako bonus nebude vůbec rozumět.
Vyzkoušel jsem obojí, nedá se to srovnávat.
Žena, se kterou si nerozumíte je mnohem horší než žádná žena.
Žena, se kterou si rozumíte je krásná bez ohledu na vizuál
Prý se rozvádí asi polovina manželství - vážně si myslíte, že je to zejména kvůli odkrásnění ženy?
Ne, spíš je to proto, že muž si najde nějakou mladší nebo lidé už prostě v dnešní době neví co je pravá láska (čest výjimkám).
Takže láska, nebo vzhled?
(Jinak co slýchám, tak to většinou není, že by jeden odešel za lepším, ale že (minimálně) jeden odchází od nesnesitelného.)
Ano, ale pokud člověk nemůže mít úplně všechno v nejvyšší míře, tak je dobré vybrat si to důležitější
Takže pokud byste se seznámil s dívkou, se kterou byste si stoprocentně rozuměl, ale byla by tlustá, plešatá a její obličej by vypadal jako surikata zkřížená s Václavem Klausem mladším, šel byste do toho?
Určitě raději než do svazku s Brigitte Bardot (nebo si doplňte idol dle vlastního výběru), která by mě nenáviděla
(V ložnici se dá zhasnout, ale zvuk to nevypne a přítulnost nezapne.)
Dobře, to je váš názor, ale já to mám přesně naopak, raději budu s modelkou, která mě nenávidí, než se zlobryní, která mě miluje.
Tak samozřejmě, že ho musí chtít, to je asi logické, ale upřímně, já kdybych si měl vybrat, jestli být do konce života sám nebo s průměrnou až podprůměrnou dívkou, tak nevím jak Vy, ale já bych si vybral první možnost. O to mi tady jde, prostě a jednoduše nechci být s holkou, která mě nepřitahuje.
já to přece nevím, ani to netvrdím (napsal jsem "možná"). prostě ta pravděpodobnost se snižuje společně s tím jak rostou nároky. když bude hledat blond černošku s modrýma očima, prostě si bude muset počkat. a kdyby navíc chtěl, aby byla i inteligentní... je to obyčejná metematika/pravděpodobnost.
ale třeba vás uspokojí, že sám jsem v životě potkal poměrně hodně párů, kde muž působil dost neatraktivně po všech stránkách a měl vedle sebe atraktivní ženu. co za tím bylo samozřejmě nevím.
Tak samozřejmě, že najít blond černošku s modrýma očima (a případně i inteligentní) bude obzvlášť v ČR nadlidský úkol, ale nějakou dejme tomu hubenou blondýnu s andělským obličejem, velkým pozadím a velkým dekoltem, takové potkávám v podstatě každý den.
Mě by osobně dost zajímalo, co to znamená když je muž mimo ligu ženy. Procento vysoké ligy žen je tak mizivé, že se touto otázkou není vůbec třeba zabývat (narozdíl od žen mimo ligu muže, kterých je daleko více). Podle mě se jedná spíše o urban legend. Dále, co se týká sexuální přitažlivosti ženy, ta je pro muže nejdůležitější podmínkou. Druhou nejdůležitější podmínkou je, aby se se ženou dalo vydržet. A pak, vzhled ve své praxi subjektivní není (nebo jen mizivě) - každý rozezná krásnou dívku od ošklivé. Samozřejmě to, že se muži líbí krásná dívka a nikoliv ošklivá je jedině správně. Příroda tak velmi jednoduše odděluje zrno od plev - muž preferuje "zdravé samice" - jinak řečeno krásné - neboť jsou vhodné k sexu, tudíž k potomstvu, tudíž k přežití. Příroda to tak vymyslela a není třeba nad tím zbytečně přemýšlet. Současný problém tkví spíše v neznalosti druhého pohlaví a zvýšené úrovni sobectví mladého jedince dnešní doby - jak muže, tak ženy.
A tím když je muž mimo ligu ženy jsem chtěl říct jednoduše to, že se velmi často setkávám s názorem, že žena je na daného muže až moc dobrá (vzhledově - je tudíž mimo jeho ligu)
Ale pokud se budete usilovně snažit, tak se i k tomu Ferrari můžete dostat. A klidně k němu můžete přidat i Bugatti, Porsche nebo BMW.
Tahle otázka mi přijde jako ta, kterou pokládají dívky. Proč bych nemohla chodit a žít se slavným mužem? Princ je ideál, bílý oř není podmínkou. Když se zamyslíš, řekni, co bys jí, krásné a úspěšné dívce, mohl nabídnout? Nemyslím jen majetek, ale jaký život bys pro ni nachystal? Co byste dělávali po večerech, o víkendech, o dovolených, jakou práci si pro ni představuješ? Tatáž otázka platí i pro dívky, které sní o princi.
Asi je poptřeba rozlišit přírovní krásu podtrženou mejkapem ráno doma v koupelně a úpravou v profi maskérně. Je rozdíl, jestli se pěkná dívka upraví pro den anebo jestli ji její vzhled živí. Navíc, o takových dívkách příliš nevíme. Jsou modelkami na fotkách, plakátech, na předváděcích akcích. Její vzhled je živí. Většina z nic ale mimo předvádění dělá produkční svému muži, tlumočnici, hostesku. Umí několik jazyků a ve světě se dost dobře orientuje. Je sebevědomá, hodně vydělává a její životní styl hodně vyžaduje. Není to zlatokopka, ale nehodlá živit, bavit a reprezentovat svého jednoduchého muže. Prosím, se vší úctou, nemám snahu urazit, jsem je věcná.
Nedávno se mů dospělý vnuk s takovou, opravdu krásnou a hoooodně upravenou, ale vůbec ne slavnou dívkou rozešel. Až už byli rozejití, zeptala jsem se ho, jestli si myslel, že taková žena bude škrábat brambory, vytírat schody, umývat mísu wc, čistit okna a když on přijde z práce, bude na stole a v ledničce jídlo.
A jak jsi na tom ty?
Pokud se mladá holka vkusně upraví a oblékne, pak s nadsázkou na světě není heterosexuální muž, kterého by nepřitahovala. Muži jsou mladými ženami přitahováni už ze své podstaty.
Lepší než o životě přemýšlet, je ho žít a užívat si. Lepší než čekat, až se objeví dokonalá dívka, je mít v náručí a milovat holku průměrnou. Tak moc nepřemýšlejte, ať svůj život nepromarníte zbytečnými úvahami.
U nás žen to platí úplně stejně. Něco je vysněný ideál, jiná bývá realita. Dokonalý není nikdo a zamilovat se můžem do muže, který se nám nejdřív vůbec ale vůbec nelíbil.
Ale proč tady řešíme ženský pohled? Vždyť, buďme realisté, pro ženu není problém si partnera najít. U mužů je to přesně naopak. Žena se většinou ani nemusí snažit, a když chce partnera, tak jí pomalu stačí vyjít na ulici, zato muži musí zaujmout atd.
A další věc. Proč bych na tu dokonalou dívku musel čekat, proč bych jí nemohl prostě a jednoduše ulovit a být spokojený.
Tak evidentně se vám to nedaří, jinak byste si tu tak nevyléval srdíčko, ale byl vyklidněný a spokojený po včerejším (nebo dnešním ranním) vynikajícím sexu.
Idealni je si najit holku krasnou, milou, vtipnou, chytrou, vzdelanou, sebevedomou, primerene emancipovanou, pracovitou, sikovnou, dobrodruznou, vzdy upravenou, netrpici na migreny, umejici varit, nefotici se stale na instagram a jezdici na motorce.
Tedy presne jako je moje manzelka.
Pak neni potreba podobne otazky vubec resit.
Wtf.
Pointa je, ze vubec nemusi jit o objektivni pohled.
Jedine na cem zalezi je, abys to tak videl Ty.
Na nicem dalsim nezalezi.
Ovsem ze slo o tehdejsi ideal krasy je nicim nepodlozeny (a nepodlozitelny) dohad.
Jiz tehdy urcite mohli existovat expresivni realisti, karikaturisti, srandiste nebo jen proste umelecti neumetele, co nic lepsiho nezvladli...
Nemluve o podpantoflacich a ztroskotancich, co to proste za ideal krasy mozna povazovat proste chte nchte museli...
Já byl tedy ve Věstonicích minulý týden a musím říct, že dneska už tam chodí o mnoho hezčí dívky. Navíc mají normální končetiny, krásný obličej, pevný zadek i prsa, skvělé míry a dokonce: nejsou ani z hlíny
@wtf - radši budu s někým, kdo je aspoň hezký a můžu na něj pořád koukat, než s někým, na koho se prostě dívat nemůžu
"Krása pomíjí, blbost je věčná." - Johann Nepomuk Nestroy
Zajímalo by mě, co byste se slečnou dělal, až by se už "pořád koukat" nedalo - neustále měnil za lépe vypadající kus?
Povídají si dva muži o ženách:
První povídá: "Žena je jako gramodeska, ohraje se a vymění za novou,,.
Druhý na to říká: "Víš, kamaráde, ta gramodeska se dá otočit na druhou stranu a až potom se může vyměnit,,.
Nedaleko stojící babka je poslouchá a pak jim povídá: "Ale, chlapci, chlapci, to je přeci úplně jinak!
Když je gramodeska ohraná, vymění se jehla a deska hraje pěkně dál."
Kdysi jsem viděl Černé divadlo, hru "Klaun", byla o vztazích mezi muži a ženami. Jako spoluautor byl uvedený MUDr. Plzák. V jedné epizodě se pravilo, že muž je obvykle rychlejší a silnější než žena, ale není mu to nic platné. Když si žena zamane, tak ho svede a udělá to tak, že si muž myslí, že ten kdo svádí je on. Někdy se stane, že muž je poněkud nechápavý co se po něm vlastně chce a žena převezme iniciativu do svých rukou. Muž se poleká a začne zdrhat.
A konečně využije toho, že on je rychlejší.
Jedno jsem v lázních potkal hezkou ženskou. Když jsme se domluvili že půjdeme tancovat, choval jsem se k ní, jak se muž k ženě má chovat, když přišla, vstal jsem abych se s ní pozdravil, odsunul jsem jí křeslo... Pak mi řekla, že ji potěšilo, když v ní někdo viděl ženu. A to v zaměstnání zastávala dost významné místo. Ale už to nebyla žádná ...náctka.
Co je to krásná holka, na to mohou být různé názory. Měl jsem kamaráda, tomu se líbily ženy co já bych při jednání s nimi nepřekročil práh nutné zdvořilosti. A na ženy zo se líbily mně on měl stejný názor jako já na ty co se líbily jemu.
V Dikobrazu byl vtip: Na fotce sexbomba v bikinách, pod ní text: "Muži pozor! I z téhle bude jednou tchyně!"
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.