Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak je možné, že cyklista nabourá v plné rychlosti?

Od: kmet odpovědí: 10 změna:

Tohle je druhé video za poslední dobu, kdy cyklista nabourá takovýhle způsobem. Mělo se to stát v Kalifornii a v informacích o videu se píše: "Podle vyjádření cyklisty, který utrpěl středně těžká zranění, byl v okamžiku srážky nepozorný a díval se dolů."To byl v nějakém tranzu, nebo mikrospánku? Nebo je to AI? video.mp4

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ono je to velice jednoduché, u silničky s berany jste přirozeně ohnutý a koukáte do země. Při tomhle úhlu, pohledu částečně překáží přilba a tak musíte mít více zakloněnou hlavu, je to méně komfortní a při zátěži každý tedy kouká spíže do země.

asd1
hodnocení

1x
Coby, prostě makáš a cumis do země metr před sebe..
Cyklista rozbije hubu jen sám soběana aute leda vysklo okno, horší je když před sebe necumí kamionak a sesrotuje celou kolonu. A stává se to častěji než u kol...

km
hodnocení

0x

prostě se soustředí na jízdu, na svoje tělo, maká, může být už dost unavený a neočekává, že něco je v jeho vyhrazeném pruhu. je to v zatáčce. nebyl tam trojúhelník. jeho blbost.

to se stává řidičům všech prostředků, u cyklistů to není většinou tím, že sledují filmy, nebo telefonují...

hodnocení

0x

Stane se. Před mnoha lety kamarád na kole, makal jak zběsilý, závodka s berany, koukal dolů. U krajnice zastavil pro poruchu Trabant, kluk proletěl zadním sklem. Horší bylo, že si vyrazil nějaké zuby a zrovna byly taneční. Smůla.

Člověk musí koukat před sebe. Když zeť učil malou vnučku kdysi na kole, pořád jí opakoval: Koukej se na cestu, koukej se na cestu. Ona tedy sklonila hlavu a čuměla na pedály. Tam je přece ta cesta, na kterou se má koukat. *smich* Karambolů bylo plno. Teprve časem pochopila. že koukej se na cestu znamerná koukej se před sebe. Jaga.

mll

Učení dětí, to je kapitola sama pro sebe. Když se neteře učily jezdit (u nás, protože máme rovinu a hlavně dobré hřiště s velkou plochou, že nemusí jezdit po silnici), taky chvíli trvalo, než pochopili, že musí myslet dopředu, když nemají pomocná kolečka. Párkrát zastavili o obrubník nebo podobně. Naštěstí jsou takové docela nárazuvzdorné (taky jsme jako děti bývali).

makk
hodnocení

0x

Lidi jsou magoři, toť vše. Dnešní doba vychovává z lidí nemyslíci blbce. On nemá v návodu ke kolu, že za jízdy musí sledovat cestu, tak ji nesleduje. A když je to v USA, vůbec bych se nedivil, kdyby se ještě soudil s výrobcem kola.

nox®
Jste hezká ukázka toho, co sám píšete. Přestože tu máte vysvětlení ohledně konstrukce kola, nekomfortní poloze při jízdě, možnost zaclonění helmou, dále vyhrazený jízdní pruh, rychlá jízda kola, pravotočivá zatáčka, neočekávaná překážka, zvolíte jednoduchý princip, který je dnes tak populární. Podnět - nadávka, urážka bez zvážení dalších aspektů. Že měl cyklista lépe sledovat cestu a udělal chybu, je bez diskuze, ale proč musí být hned celý svět nemyslících hlupáků?
makk

Omlouvám se, lidi nejsou magoři, lidi jsou hloupí. Rozumný člověk dokáže odhadnout, kolik místa potřebuje na zastavení při dané rychlosti a ví, že na tu vzdálenst musí vidět. Pokud nevidí, má jet pomaleji. Ví, že na kole i kdyby měl 100x přednost, tak případnou kolizi nejvíc odnese on. Člověk, který skloní hlavu, dupe rychlostí 40km/h a vidí půl metru před sebe není moudrý.

hodnocení

0x

AI to asi nebude, ono je to celkem reálné. Oni jsou cyklisté zvláštní - všude se uvádí, že jsou současně s chodci nejzranitelnějšími účastníky silničního provozu. Tudíž bych očekával určitou úroveň pudu sebezáchovy a rozvahy. Přesněji řečeno dříve, za mládí, jsem to očekával, sám jsem taky hodně a často jezdil na kole. Ale leta za volantem mě přesvědčily, že ,,oni to mají jinak´´ - především v souladu s videem tazatele mnozí ale vůbec nesledují provoz, překážky, silnici , jedoucí auta, prostě nic. Je to asi pět roků, co jsem jednoho ,,závodníka ´´ sbíral po držkometu, který jsem nechápal. Rovná okreska, za dědinou cedule jaxviňa ,,Frézování vozovky´´ - díry v asfaltu byly vidět na stovky metrů, ten umělec jel takřka po středové čáře, za což ho dostihlá karma v podobě té díry v asfaltu, které se vůbec ani nepokusil vyhnout, prostě do ní zahučel, a tím, že jel skoro středem, málem to doplachtil pod protijedoucí Tatru s kládama. To jsem považoval tehdy za top kousek, co dovedou cyklisté. Ale je pravdou, že oni ten level stále posouvají - před dvěma lety mi jeden naboural auto takovým stylem, který jsem prostě nepochopil a ani policajti nevěřili, dokud jsem jim nepřehrál video z kamery na baráku. On totiž prostě dokázal narvat do zaparkovanýho auta v protisměru, když jsem to video viděl, nechápal jsem, jakto, že se vůbec zvedl, když to narval hlavou do auta a pak do asfaltu. Pokud se někomu zdá, že si vymýšlím s cílem očerňovat cyklisty, video lze shlédnout zde datoid.cz/... Možná mi některý z místních odborníků dokáže vysvětlit, jak je možné přehlédnout ne jedno, ale celou řadu aut a neomylně, opět s nulovou snahou o vyhnutí za sluného , suchého dne spáchat něco takového. Já to dosud nepochopil.

asd1
Co rada aut nebo dira, ale dokonce cervenobila blikající silnicarska tabule. Akorat na vetsine zaberu co jsem videl tak do toho nenakouril cyklista ale kamion nebo osobak..
Tenhle hon na cyklisty a vynechání jiných účastníků moc nechapu, resp.ano, říká se tomu účelová propaganda.
V autě neslapes a nejedes v předklonu, proto je sledování prostoru před sebou jednodušší. A přesto spousta řidičů překážku před sebou prehlidne. Ale budou tu opakovat nad cyklistou který přehlédl a hubu rozbil jen sám sobě, na rozdíl od těch kamionaku který u toho obvykle zrakvi i další lidi...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]