Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Satelit sundat?

Od: eirene odpovědí: 12 změna:
Dobrý den, mám dotaz, zda má budoucnost satelit, který nevyužíváme k tv.Zda nechat, či sundat. Nyní používám internetovou tv. Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
To záleží na vkusu každého soudruha. Já bych to asi sundal.
Proč soudruha.

Protože Tankový prapor ;)

(najděte si na youtube "podle vkusu každého soudruha")

pr
hodnocení

0x

Mám to podobné. Na střeše mám satelitní anténu i s motorkem na natáčení na více družic, ale už několik let to vůbec nevyužívám a zvažuji, že to sundám. V současnosti se dá mnoho českých a kdo bydlí vblízko hranice tak i zahraničních TV sousední země poslouchat bez problémů z pozemních vysílačů. Někteří lidí využívají kabelovou nebo internetovaou TV a mnoho TV z celého světa se dá sledovat volně i na internetu. Myslím, že satelit v současnosti už není až tak oblíbený jako před nějakými +/- 15 léty když jsou i jiné možnosti jak sledovat TV. Na satelitech je mnoho TV zakodovaných a nehodlám za ně platit když některé je možnost sledovat i jinak a zdarma.

hodnocení

0x

To ja zase jednú pridám. Máte to ešte dobre,že sa môžete rozhodnúť. Na Slovensku je pár staníc voľných na anténu,stačia prsty jednej ruky, a ostatok je platený a jedno či cez satelit,káblovku alebo internet.

pr

Běžnému nenáročnému divákovi stačí TV které jsou dostupné zdarma. Na těch mnochých komerčních TV často ani není co sledovat, protože jejích hlavním cílem je na tom vydělávat na reklamě a poplatcích za příjem jejích vysílaní a už ne až tolik zaujmout něčím diváky.

Lenže Slovensko nie je Česko, tu sa na testeriálnu anténu nedá chytiť skoro nič zdarma.

jiofa
hodnocení

0x

Taky jsem to odstavil před 2 roky. Tak před 10-15 lety to bylo super. Na 11 pozic satelitů, tisice pořadů. Bez znalosti řeči ovšem většinou, až na hudební a sportovní pořady, téměř k ničemu. Němci Premiere 10 filmových kanálů, který mně přijimač Vantage rozkodoval, sportovní a další a další. Teď stačí co je na pozemním vysílání a stejně koukám jen sport, zprávy a Zoom. Platil jsem de facto to samé dvakrát.

Satelit sundat?

makk
hodnocení

0x

Je to každého věc, ale pokud k tomu je rozumný přístup, tak bych ho sundal. Vždy ho tam případně můžete vrátit a aspoň to bude vypadat lépe než některé ty letité vyrezlé paraboly. Když tam bude 10 let na dešti a pak si vzpomenete, že to chcete znovu začít používat, tak to stejně už asi nebude fungovat.

hujerml

A doplnil bych, nevím jestli byla konstrukce v nějakém ochranném pásmu zemniče, jinak je to o přivedení cizího napětí

do baráku, respektivě jak byla provedena ochrana pře úderem blesku. Pokud bych to nepotřeboval ,tak zdemontovat!

A určitě bych se neptal na poradně...,kde se to probírá již č t y ř i dny.

benjamin

Rozumnej člověk používá bleskojistku.Kdo rozumnej není je blbec stejně jako ta náhoda. A to neplatí jen pro satelit.

hujerml

Tak pokud jseš rozumnej, napiš nám, kde máš tu bleskojistku fyzicky umístěnou a jaký používáš typ? Doufám, že nepatříš mezi ty, kteří si zakoupí prodlužku s transilem a myslí si, jak je chráněnej proti přepětí. Díky za info..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]