Nejste přihlášen/a.
Mám to podobné. Na střeše mám satelitní anténu i s motorkem na natáčení na více družic, ale už několik let to vůbec nevyužívám a zvažuji, že to sundám. V současnosti se dá mnoho českých a kdo bydlí vblízko hranice tak i zahraničních TV sousední země poslouchat bez problémů z pozemních vysílačů. Někteří lidí využívají kabelovou nebo internetovaou TV a mnoho TV z celého světa se dá sledovat volně i na internetu. Myslím, že satelit v současnosti už není až tak oblíbený jako před nějakými +/- 15 léty když jsou i jiné možnosti jak sledovat TV. Na satelitech je mnoho TV zakodovaných a nehodlám za ně platit když některé je možnost sledovat i jinak a zdarma.
To ja zase jednú pridám. Máte to ešte dobre,že sa môžete rozhodnúť. Na Slovensku je pár staníc voľných na anténu,stačia prsty jednej ruky, a ostatok je platený a jedno či cez satelit,káblovku alebo internet.
Taky jsem to odstavil před 2 roky. Tak před 10-15 lety to bylo super. Na 11 pozic satelitů, tisice pořadů. Bez znalosti řeči ovšem většinou, až na hudební a sportovní pořady, téměř k ničemu. Němci Premiere 10 filmových kanálů, který mně přijimač Vantage rozkodoval, sportovní a další a další. Teď stačí co je na pozemním vysílání a stejně koukám jen sport, zprávy a Zoom. Platil jsem de facto to samé dvakrát.
Je to každého věc, ale pokud k tomu je rozumný přístup, tak bych ho sundal. Vždy ho tam případně můžete vrátit a aspoň to bude vypadat lépe než některé ty letité vyrezlé paraboly. Když tam bude 10 let na dešti a pak si vzpomenete, že to chcete znovu začít používat, tak to stejně už asi nebude fungovat.
A doplnil bych, nevím jestli byla konstrukce v nějakém ochranném pásmu zemniče, jinak je to o přivedení cizího napětí
do baráku, respektivě jak byla provedena ochrana pře úderem blesku. Pokud bych to nepotřeboval ,tak zdemontovat!
A určitě bych se neptal na poradně...,kde se to probírá již č t y ř i dny.
Rozumnej člověk používá bleskojistku.Kdo rozumnej není je blbec stejně jako ta náhoda. A to neplatí jen pro satelit.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.