Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Moře na dvoře

Od: babajaga® odpovědí: 19 změna:

Dobrý den,

mám možnost shlédnout nový český film MOŘE NA DVOŘE. V hlavní roli Ondřej Vetchý.

Mám o filmu ráda předem vždycky nějaké informace. Jenže v recenzích "hlav pomazaných" má jít o naprostý propadák. Naopak, diváci z lidu jej vcelku chválí. Ty rozdílné recenze mě matou.

Viděli jste tento film? Jak na vás zapůsobil? Je to sympatický zážitek, nebo ztráta času, kdy si budu v duchu lát, proč jsem raději doma nevyžehlila? ;) Jaga.

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

nov
hodnocení

2x

Film jsem neviděla, ale podle čsfd 74% to vyloženě propadák není. Je to komedie a já bych na film šla. Ondřeje V.mám ráda. csfd.cz/...

nov

Dnes jsem si film pustila a nebyl špatný. Komedie to ale není, nejvíc mě zaujal ten malý klučina, hrál svoji roli skvěle.

yarda1
hodnocení

2x

Na recenze kašlu.

zivot.poradna.net/...

007cz
hodnocení

2x
Film je pěkný, doporučuji.

hodnocení

2x

Viděl. Že by to byla komedie k popukání, to není. Film je takový jiný. Určitě lepší než žehlení.

hodnocení

I já mám Ondru Vetchého ráda, proto si myslím, že to s ním nemůže být nějaká stoprocentní zhůvěřilost. Rozhodla jsem se, že půjdu a docela se i začínám těšit. Díky všem odpovídajícím za podporu. Jaga.

Je to kočovné kino. Na louce, nikde nic. Diváci si donesou vlastní židle, vlastní deky, vlastní pití, vlastní spreje proti komárům, vlastní všechno. Vstupné je zdarma. No, nejděte na to! Dneska vám zadarmo nikdo nic nedá. *smich* Tak jsem se rozhodla, že to prubnu.

nov

To je parádní akce, dejte pak vědět jak se Vám film líbil. :)

ben®
babajaga - není to kočovný Kinematograf bratří Čadíků?
hodnocení

Bene, nevím,. co je to za společnost. Zastavila jsem v nedaleké obci, že si koupím brambory v Jednotě a u prodejny najednou plakát, který mě zaujal. Nebylo psáno, kdo to je. Ale já to zjistím. ;)

Člověk zažívá mnohdy situace, o kterých neměl před chvílí ani zdání. Před týdnem na Slapech, ujel nám /turistům/ autobus, další jel za dlouho. Naše vedoucí mi řekla: Zkus stopovat. Zkusila jsem. Zastavilo mi hned 1. auto - a to jsem 70 letá bába. Jely jsme 3 ženské. A poznala jsem prima pár lidí z Mladé Boleslavi. Byli úžasní. Jen jsem se v tom jejich žihadle trochu bála. To byla jízda! Díky, milí mladoboleslaváci!

Prostě - neplánuju a přijímám všechno, co mi život nabídne. A že se toho nabízí požehnaně! Minulý rok jsem si sáhla až na dno. Tak to letos zkouším vylepšit.

Od 4. /5./ srpna jdu po Sázavě, sama, ze Světlé do Davle, podél řeky, 135 km. Trochu se těším, trochu se bojím. Mám to naplánováno na 9 dní, zhruba 15 km denně. Spaní pod širákem, ponesu si spacák a karimatku. Občas nějaký kemp /sprcha/. Co mnozí zvládli už zamlada, k tomu jsem se já dostala až zastara. Ale nevadí, dám to. Nebo to aspoň zkusím dát.

Proto - plňte si svá přání. Nevadí, že si je plníte jako mladí či jako staří. Hlavně se k tomu dostat. Mně se to povedlo, i když dost pozdě. Držte mi palce na mém posázavském treku. Jaga.

ben®

babajaga - snad se neurazíte (není to myšleno zle), když k Vašemu budoucímu vandru napíší: "Teda, Vy jste fakt éro/číslo." .

hodnocení

Proč? Chovala jsem se vždycky slušně. Nebudu se k nikomu cpát do chaty, natož do postele. Půjdu a budu vzpomínat. Krásně vzpomínat. Smutně i vesele vzpomínat, jezdili jsme tam přes 40 let. Občas asi i slzy.

Podobný trek jsem si vždycky přála. Nikdy to nešlo, stáří, nemoci. A manžel tomu nefandil. Stáří zůstalo, manžel nezůstal, bohužel, nemoci pošlu k šípku, i když je mám, jako každý v mém věku.

A tak mi jen popřejte hodně štěstí na mém treku. 135 km není tolik, aby s tím člověk dělal nějaké kličky a obezličky. Dám to. Za sebe, za manžela, za Sázavu. Nic víc. Plán mám na 9 dní, kolem 15 km denně. Proti klíšťatům jsem očkovaná. Zahájení 4. či 5.8.

Co mohu chtít víc? V 70 letech byla moje babička ležák. Člověk nikdy neví, co přijde, třeba zakrátko budu taky. Ale dokud ještě mohu, chci si tu svou krásnou Sázavu obejít a vnímat ji každým douškem. Možná naposledy. Opravdu si myslíte, že jsem blázen? Jaga.

ben®

babajaga - tak se omlouvám (nebylo to přijato pozitivně, i když ublížit jsem nechtěl).

hodnocení

Vím, že jste ublížit nechtěl. A tak to beru jako takovou přátelskou připomínku. Nezlobím se, není proč. Hezký den. Jaga.

hodnocení

0x

Neviděl, teď jsem než přišel vnouček tak jsem asi 20minut koukal.

Tak jsem dokoukal, je to koukatelný ale ne jako třeba Jáchyme, hoď ho do stroje nebo Slunce, seno ... Takový hořkosladký film.

hodnocení

Tak jsem film v kočovném kině viděla a to dokonce 2 x. Poprvé v nedaleké vsi, pak jsem objevila ve schránce lístek, že stejný film se promítá druhý den i přímo u nás v obci. A protože se mi poprvé dost líbil, šla jsem znovu. Tím spíš, že to bylo doma. Aby obec měla velkou návštěvnost. ;)

Nejvíc se mi líbil malý kluk, z toho určitě vyroste druhý Tomáš Holý. A hned po něm pes Pampeliška. Nádherný středně velký voříšek a hlubokým jímavým pohledem.

O. Vetchý má tu smůlu, že ve většině svých rolí hraje smutnou postavu. Všimla jsem si toho častokrát. Ale zahrál to dobře. Jsem ráda, že jsem šla. Abych kulturně nezakrněla. Naposledy jsem viděla filmy: Úsměvy smutných mužů /s oběma Švehlíky/, Zátopek /s Neužilem/ a Zbožňovaný /s Bartoškou/. A tak byl nejvyšší čas na to, vidět něco dalšího. Povedlo se. Jaga.

ben®

babajaga - a bylo to ono kočovné kino bratří Čadíků?

hodnocení

Nebylo, Bene. Jmenovalo se to: Putovní kino Lubomíra Lukeše - TS. Production. Jsou kousek od Kolína. A bylo to prima, nepršelo, hasiči měli výběr nápojů, i sklenička bílého polosuchého se pro mě našla. A za cenu lidovou. Opravdu to byl lepší zážitek, než doma žehlit. *tanec* Jaga.

ben®

babajaga - tak díky za zprávu. Ono je tedy těch kinokočovníků více.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]