Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik stojí bus z Prahy do 2. pásma?

Od: prejdavid® odpovědí: 10 změna:
Dobrý den, nikde na internetu jsem to nenašel, tak se chci zeptat vás, jestli náhodou nevíte, když mám lítačku po Praze (Pásmo 0) a zítra jedu do pásma 2 - Kolik po mě autobusák po předložení lítačky s platným pásmem nula bude chtít doplatit do pásma 2? Moc děkuji.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

prostromek
hodnocení

0x

Také se ne-platí podle věku.

A nemáte na Lítačce P,O,B?

hodnocení

Mám na lítačce Prahu, jsem dospělý
prostromek

3 pásma za 30 Kč. Ale přesnou cenu Vám řekne řidič.

------------------------

Zadejte si pro kontrolu místo, odkud pojedete a cílovou stanici.

pidlitacka.cz/...

pid.cz/...

---------------------

Když budete chtít, tak se někdy vraťte a napište, kolik jste skutečně platil. Díky

mll

Na tyhle krátké vzdálenosti je důležitější čas:

do 15 minut za 20 korun

do 30 minut za 30 korun

nad 30 minut za 40 korun (do 60 minut) to snad nebude

A teď jde o to, odkud se počítá, jestli z poslední zastávky, nebo od hranice prahy, ale to bude vědět odbavovací strojek řidiče. (I když automat MOPAJ ve vlaku vydával pokračovací jízdenky až z další stanice, měl jsem předplatné do pětky tak mi vydal jízdenku až z Dobříčkova, takže mezi Struhařovem (poslední v pětce) a Dobříčkovem (první v šestce) jsem patrně jel načerno, tak jsem to napříště zadával nějak tak, že jsem ho donutil dát mi to ze Struhařova, o pásma nešlo, musel jsem jich kvůli času kupovat víc S99 se dost loudá, šlo o začátek platnosti).

prostromek

Lituji vždycky cizince, když jich jede více a mají přejíždět někam mimo Prahu. I pro našince není tento způsob nikterak přehledný, pokud necestuje pravidelně.

yarda1
hodnocení

0x

Kdysi jsem chtěl vědět něco o tarifech, tak jsem si snad na https://www.dpp.cz/ našel emajlovou adresu, tam jsem napsal dotaz a dostal jsem odpověď. Nedávno jsem zase něco chtěl vědět, ale emajlovou adresu na dotazy už jsem nenašel. Je to nová služba cestujícím nebo jsem jen špatně hledal?

Je to "nová služba" pro cestující. Na podobný problém jsem narazil u ČS. Telefonní linky zatím zůstávají, ale obvykle fungují v režimu po-pá, 8-16, počítačem nepolíbení si tak musí počkat. Mailová (a částečně i telefonická) komunikace je nahrazena chatbotem (obvykle ikona v pravém dolním rohu obrazovky). Šetří se tak kapacita lidských zdrojů. V první fázi je nucen otravný zákazník ke komunikaci s počítačovým programem. Teprve když si program neví rady, nastupuje živý člověk.

yarda1

seznamzpravy.cz/...

Nedávno jsem hledal informaci jak zaplatit poplatek týmobajlu - dřív přišlo lejstro, to jsem vzal, v platbomatu naskenoval QR kód a kartou zaplatil. V rámci služby zákazníkům a šetření papírem už lejstro nechodí, akorát serepeska. Tak jsem si našel nějakou emajlovou adresu a poslal tam dotaz, přišla odpověď:

Dobrý den,děkujeme, že jste nám napsali.E-mailová adresa info@t-mobile.cz slouží pouze pro příjem písemných výpovědí služeb.Rádi vám ale pomůžeme - nejrychleji přes T-Mobile chat, který najdete v pravém dolním rohou na stránce t-mobile.cz/... Další možnosti pak najdete na t-mobile.cz/...

Ještě mi popřáli hezký den. No není to na facky?

prostromek

To je ta digitalizace a šetření papírů, barvy, přepážkového zaměstnance. Co nejmenší náklady, aby firmy splnili požadavky na ochranu životního prostředí, minimální vypouštění CO2.

Některá zdravotní pojišťovna proplácí/přidává klientům 500 Kč na dentální hygienu.

Vše se ale musí vyřizovat z domova na dálku. Žádné chození na pobočku. Hezky z domova a když nemáš možnost, nebo neumíš, tak musí poradit rodina, nebo známí.

mll
hodnocení

0x

Záleží na trvání cesty (podle jízdního řádu), pokud je to do 15 minut, tak to bude 20 korun, jinak 30. Taky to klidně může být 40, znám takovou jednu cestu z osmého do sedmého pásma, co na ní nestačí nejen těch 20, ale ani 30 korun, protože má trvat 31 minut (o minutu víc).

Pásmo 0 na lítačce platí i jako pásmo B, takže neni potřeba ho počítat.

Řidičovi řeknete cílovou stanici a řeknete "s pražskou lítačkou" a on vystaví jízdenku na ten zbytek.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]