Nejste přihlášen/a.
Ten jsme taky doma měli. To byla super akce, kdy zaměstnavatel platil rodičům půlku (nebo se o tu slevu nějak podělil s eurotelem), takže je stál jen 2500 a ne 5000. K tomu se platila nějaká gousada a aktivace. První měsíce strávil v záruční opravě, kde po 3 neúspěšných opravách vyměnili střeva (proč to neudělali rovnou?) a pak šel aspoň 10 let bez problémů.
To byly počátky mobilizace v čechách. Ještě pár měsíců před tím jsme byli šokováni tím, že bychom na pevnou linku čekali 3-5 let. (Zrovna u nás modernizovali telefonní rozvody, tak jsme se ptali, jak je to s připojením.) A tady dojdete do obchodu a za pár minut můžete volat (teda pokud zrovna nenatrefíte na šunt, a nezpestříte si život několika výlety na Žižkov do záruční opravny).
Jako první byl Siemens C35i-v roce 2000 a celý i skartou bylo se slevou za zřízení účtu u GE money bank či jak se tehdy Moneta jmenovala) .
Jako další byla řada Nokií v čele s N3410 a jedna výjímka-jeden z asi prvních smartfounů-Motorola MPX 200 ale ten nebyl jako tlf ale spíše jen jako přehravač-jediné z mála co se mi podařilo rozchodit a na volání byla právě nokie.
První Motorolu DynaTAC jsem měl sotva pár týdnů, v době kdy jsem v New Yorku studoval americkou burzu a v říjnu 1987 jsem s ní po černém pondělí volal do Slušovic rodičům, zda měl pád burzy vliv na JZD pana Čuby. Ani mě nespojili, komunisté se vymlouvali na polámaný satelit Magion. Tento telefon se ale zanedlouho porouchal a na opravu jsem neměl. Takže jsem si své české "první" odbyl až po NMT o 10 let později u nás (druhá Motorola) - to jsem nevěděl, že mě čeká za rok pád indexu PX zase na té naší pidi burze v Praze. Zajímavostí 2. telefonu budiž, že se do něj vkládala sim karta celá, bez vyloupnutí. Alespoň víte, proč se dodnes sim dodávají standardně ve velikosti platební karty. Vytáhnout se dala bočním posuvným tlačítkem - viditelné na fotce
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.