Nejste přihlášen/a.
Tak pro pobavení, neb jak známo, nic tak nepotěší, jako neštěstí druhého: Vloni zakoupená lednice. Jen tak na okraj, přísahal bych, že jsme vybrali Hisense a na lednici je nápis Gorenje, (v papírech taky) jinak je to vzhledově táž lednice a nápis je jedno, stejně je to Čína, byť se holedbají výrobou ve Slovinsku. Při nákupu nám bylo důrazně doporučeno si připlatit za prodlouženou "záruku". Podlehl jsem. Téměř rok klidu a teď kleklo světlo. Na takovou ptákovinu přece nebudu volat servis, ztracený čas bude dražší než náklady na opravu...
Po několika hodinách na internetu jsem nebyl schopen vytipovat náhradní díl. Ani v češtině, ani v němčině, ani v angličtině. Pokus o demontáž krytu zkrachoval. Nechtěl jsem omačkat plasty. Tedy reklamace. Na stránkách Gorenje / Hisense jsem se musel registrovat. Pokus o zadání "silného" hesla trval asi půl hodiny. Nakonec jsem zjistil, že tečka, dvojtečka, lomítko, hvězdička nejsou dle představ programátora speciální znaky. První, který to vzalo, byl otazník. Tak ještě zaregistrovat spotřebič. Na známém místě uvnitř vlevo štítek. Jenže ne klasický. Pouze piktogramy, QR kód a jakési třicetisedmimístné číslo. Po načtení QR kódu se nezobrazily požadované identifikační údaje, ale pouze obecný návod k obsluze, v kterém psali, že při poruše osvětlení máme volat servis... Běžné pokyny na stánkách uváděly další možná umístění štítku, ale nikde nic, ani vzadu. Nakonec jsem se dopátral. U novějších lednic je pod nalezeným štítkem ještě jeden, ovšem až pod druhou řadou šuplíků. Hurá, ofotil jsem i druhý štítek a v dalším kroku se dozvěděl, že ač to v obecných popisech nepíšou, lze provést registraci spotřebiče i zadáním onoho 37-místného čísla. Hurá - člověk se tak vyhne vzniku chyb typu přebbývající/scházící mezera. Takže jsem se jal opisovat ono číslo do registračního formuláře. Jak se ukázalo, programátor myslel na vše. Zadat sedmatřicetimístné číslo do okénka, kde člověk vidí tak dvanáct znaků není jen tak, zvlášť když prvních dvanáct znaků jsou samé nuly a pak se tam opakují další sekvence, takovou vymoženost jako potlačení počátečních nul formulář nezvládal. Dal jsem to na třetí pokus a to jsem si musel posouvat palec po displeji. Hurá, registrace proběhla úspěšně. Ještě popis závady a za chvíli tu byl potvrzující mail. Hotovo.
Tedy až do druhého dne. To přišel e-mail, že pro jednoznačnou identifikaci dílu jim schází jedno z čísel, o kterých tvrdili, že ho nepotřebují. Vybaven fotkou, opsal jem číslo obratem a nádavkem zaslal fotografii. Ok, nahlášení závady potvrzeno ještě jednou. Do tří pracovních dnů se ozve servis, aby si domluvil termín. A skutečně. Dneska je třetí pracovní den. V půl druhé mi volalo číslo: "Chlazení piva..." A že ve tři bude u nás. Uff. Domluvil jsem to na půl čtvrtou. Servisák dorazil po urgenci před pátou. V ruce magickou krabičku a v druhé ulamovací nůž a šroubovák. Nasadil šroubovák do spáry a nic. Takže vzal druhý nástroj a se slovy, když to praske, jako posledně, tak dneska mám s sebou náhradní kryt zabral. Vičko s hrozivým zvukem odpadlo, ale přežilo. Vycvaknutí modulu světla proběhlo bez problému, ale servisák se začal tvářit rozpačitě. Z lednice vytáhl tišťák s poměrem stran cca 1:10 a v krabičce měl připravený pracně vytipovaný díl - ovšem s poměrem stran tak 1:2. Do tělesa světla by se vešly oba, nebýt úplně jiného konektoru. Takže servisák sbalil vadný díl a drbajíc se za uchem, s větou: "Já se Vám ozvu", zmizel neznámo kam... Zlatý Calex, Zlaté Moravce .
Ještě mám v mailu dotazník spokojenosti zákazníka se servisními službami
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.