Nejste přihlášen/a.
...Přeběhnu na červenou v dolní části Karlova náměstí, ne - do metra nejdu, dám si nejdřív oběd, je čas. A hle: V Matu celkem zdravé meníčko v chodbě na ceduli, pan vrátný mne sešle po schodech do "filmové restaurace". Opláchnu si ruce a pak řítící se servírce s jídelním lístkem oznámím volbu: "To s vepřovým". Polévka dobrá, neděje se nic -až teď: Tma. A okolní mobily mapují situaci, volá se blízkým. A hle, nese se vepřové, na vyžádání svíčka, zkrátka vánoce. "Poslední jídlo, zavíráme".
Venku na sluníčku jedou tramvaje, některé neobvyklou trasou, červení hasiči v plné polní a o něco více aut s policisty, houkajících.
id: Já na Moravě jsem se dověděl, že v Praze a v Čechách se něco dělo až večer když jsem zapnul televizi a poslechnul jsem si zprávy. Bylo toho polovina zpráv tak jako by se kromě toho nic moc jiného nedělo a byla to nějaka velká katastrpofa. Pražáci z toho vyplašení tak jako by na ně letěly ruské rakety. Ano je to nepříjemne pro lidi a místa závislé na elektřině (nemocnice, metro, MHD, vlaky ...), ale rozhodně kvůli tomu není třeba panikařit. Z toho co vím z televize tak elektřina pro všechny postížené byla obnovená už někdy odpoledne nebo večer a nic vážneho se kvůli tomu snad nestalo. idí často bývají bez elektřiny i několik dnů když je nějaká vichřice apoškodí elektrické vedení a kvůli tomu většinou nebrečí a epanikaři.
No já taky od rána noc nepozorovala a ž večer to na mne vyskočilo, že něco takového bylo.P"vodně jsem myslel že to byl vtip "novinářů".
diesel - jo, tenkrát to tornádo na Moravě prý byla jen animace aneb co nevidím na vlastní oči, to neexistuje .
Dobrý den, vypadla elektřina, internet i spojení přes mobil, tak jsem byl neinformován - člověk si potom uvědomí, jak je závislý na technice, která je bez elektřiny jen na ozdobu. Zdravím!
P.S. Nenavážejte se do Prahy a najděte si mapku, kde všude byl výpadek! Mimochodem, on je rozdíl, když nesvíti jedna lampa na návsi nebo nejede metro.
id - až vám zase na Moravě trochu foukne vítr nebo přiteče voda, tak zase budete pro pomoc natahovat ruce ku Praze (protože už vás tam polovina z Moravy emigrovala, aby doma nemusela pořád "šroubovat žárovky" ).
V Praze již několik let nebydlím a ve svém domě kousek za velkým městem mám možnost fungovat na FV aku nejméně 2 dny při plném provozu i kdyby nesvítilo. Tj. nijak jsem nepocítil. Ale jinak jedu na normální síť a občas chvíli výpadek je (1x za 2 roky?). Ten si užívám, neb mi to připomíná dětství kdy byl blackout každou chvíli a nikdo se nad tím ani nepozastavoval - svíčky, svítilna a náhradní baterie samozřejmostí v každé domácnosti. Co se týká práce, k přístupu na americké trhy mi stačí 20 minut denně a to zajistí po dobu několika dní bez problému jen mobil a notebook.
Zdravím,
benzínu jsem měl dostatek takže jsem domů dojel Jinak jsem nepocítil nic
Jinak u nás v bydlišti nešla el. cca 3 hodiny, od 13 do 16h. (jih severních čech)
Ale nezávidím např. lidem uvízlých ve výtazích.. A divim se, že v dnešní technické době nemá výtah nějaký záložní zdroj, který např. umožní jen pomalu sjet do nejbližšího patra a otevřít dveře. Nebo by k tomuto bylo zapotřebí tolik energie?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.