Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plantážnický nůž

Od: aneta odpovědí: 21 změna:
Kde se dá sehnat plantážnický nůž? Potřebovala bych si oříznout vlasy. Děkuji.

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Tady mají hodně velký výběr noze-nuz.com/... mám odtamtud několik nožů a vždycky plná spokojenost ( ano, ty webovky jsou nemoderní, ale fungují )

noze-nuz.com/...

prostromek
hodnocení

0x

Upřesněte, co hledáte.

Nemyslíte planžetový nůž? Anebo seřezávač?

Břitvy?

palas.cz/...

planžetové nože - palas.cz/...

aneta
hodnocení

Kudla na řezání banánů, chci to použít na vlasy.
prostromek

Tak trs banánů je na silném stonku, váží mnoho kilogramů. Seká se mačetou a přidávám video, kde hned na začátku máte dva záběry na slečnu, jak odsekává trsy banánů.

Na druhém vloženém odkazu máte různé druhy mačet, je to dost nebezpečné mít takovou věc doma, asi bych nedoporučovala. Tak opatrně, ať toho někdo nezneužije. Ta věc nepatří do rukou neznalého člověka. Je to vlastně zbraň.

------------------------

http://www.mujnuz.cz/noze/macety/?utm_source=seznam&utm_medium=cpc&utm_campaign=CZ+SEA+Noze+Typy&utm_content=Macety+%7c+Phrase&utm_id=1699651&sznaiid=2339068928078605533&sznclid=PldaAw8JDAsLDg8PDwgLBwgJCgkKBwsIQkoDDwkPCgoPCgkJCxAHDgtCSlsDDwkLDwsNCAYGChAMDghCXQMGCgkODHoMBwYJDw8GeH0GCw97fwoLD399Bg14DwkLCA

-------------

Ty mačety nijak nebezpečné nejsou - je to prostě nástroj, oproti běžným nožům většinou výrazně tupější a vzhledem k délce se s ním v domácích prostorách člověk stejně nemůže rozumně rozmáchnout. To je tak na venek, stejně jako dlouhé sekery. A případný útočník si stejně spíš přitáhne nějaký nůž vlastní (spíš bowiják, nebo jinou akčně vypadající kudlu), který bude v uzavřených prostorách mnohem nebezpečnější.

Doma mi taky jedna mačeta visí na zdi, stejně jako ostře nabroušený sekáček, ale žádné zranění s ní nikdy nebylo, na rozdíl od menších kuchyňských nožů, kterými už se pár lidí řízlo nebo píchlo při neopatrné manipulaci. Ale střepy v tomto ohledu stejně jednoznačně vedou.

S tím strachem to máte podobné, jako se někteří lidi bojí lítat letadlem, ale klidně bez rozhlídnutí vlezou na silnici se sluchátky na uších a nosem v mobilu. Rozdíl v riziku naprosto nesmírný a přesto se to děje pořád.

(Ale na vlasy mi to stejně praktické nepřijde. To už spíš ten zahnutý nůž, jak to s ním porcuje na tržišti. Ale i tak bych dal přednost nůžkám.)

prostromek

gilhad - děkuji za doplnění, no víte, myslela jsem to tak. Jako v rukou člověka (agresivní, zfetovaný, pod vlivem). Nechtěla jsem být návodná. Trošku mě mrazí, aby člověk v dobré víře neradil a potom se něco nestalo, protože po praktické stránce to vidím akorát na uříznutí spleteného copu.

Agresivní zfetovaný pod vlivem vás umlátí pánvicí, flaškou od piva, pěstmi, židlí nebo naprosto čímkoli jiným, co zrovna popadne nebo si přinese. Než dělat z domácnosti polstrovanou celu je lepší do ní nepouštět agresivní zfetované pod vlivem a pokud už se tam nějaký takový vloupá, tak mít čím ho zastavit.

Ale po pravdě řečeno já s tím praktickou zkušenost nemám, domů se mi takový nevloupal a venku zase nezáleží na tom, co mám doma já, ale na tom, co má při ruce on (a co já).

Na spletený cop bych bral nůžky, ostrý nůž, nebo nabroušený srp.

vili
Vyřídím slepicím, že dostanou h.vno, protože mačeta na kopřivy půjde z domu, anžto se zdá jedné paní na poradně strašně nebezpečná.
Ono když je někdo mag.r, tak něco provede klidně srpem nebo kladivem, což jak víme, měl ještě nedávno doma každý, aležto to býval znak dělnického lidu.
prostromek

vili nebo snad podle stylu oleksiy? Neser a neber si mě do huby. Jsem poválečné dítě a oproti dnešním blbým teenagerů jsme doma měli plno zbraní a dokonce i granáty. Na zámku v Nižboru se toho po druhé světové na dvoře válelo! Jenomže jsme věděli, co s tím. Kdežto ti dnešní, když mají problém, tak vystřílí školu, podřežou učitelku i s holkou. Kdoví, jestli zakladatelka aneta jenom nezjišťovala, nesondovala. Logicky vzato je to blbost, nač to chce.

Myslíš, že jsi jediný frajer, kdo má doma mačetu, sekáček, kopí a jiné? Taky jsem měla husy a slepice.

nov

prostromek: *palec2*

Kdyby hodila do googlu plantážnický nůž, vyjede jí to spoustu odkazů na prodej nožů.

Kdyby tam hodila mačeta, meč, šavle nebo cokoli podobného vyjede jí to spoustu odkazů na prodej.

Kdyby se zeptala uměláka (chatGPT nebo jiná AI), tak jí nabídne spoustu odkazů.

Kdyby zašla do prvního hornbachu, bauhazu, obi či nějakého železářství, tak si jen ukáže a koupí.

(To všechno jsem vyzkoušel.)

Nevím co myslíte tím "sondovala", to IMHO není že by scháněla něco zakázaného, nebo nedostupného, co se bez nápovědy sehnat nedá. Ale možná jsem to jen špatně pochopil.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, patrně hledáte toto viz odkazy, protože to je na vlasy přímo určené a používají to už celé generace žen a dívek. Zdravím!

makeup.cz/...

makeup.cz/...

makk

Jenže tímhle budeš těžko sklízet banány, to asi paní nemyslela. Na druhou stranu nechápu, jak si chce mačetou upravovat vlasy, takže fakt nevím o čem je řeč.

ben®

makk - ano, nevíte. Přečtěte si pomalu a několikrát původni dotaz i reakci tazatelky a až potom mudrujte!

makk
hodnocení

0x

Banány se sklízí mačetou, např sanitino.cz/... , ale tohle na vlasy?

aneta
hodnocení

Děkuji všem za rady, hodně jste mi pomohli. Vím že to bude znít divně, ale je to moje úchylka na velké nože a ráda je používám na úpravu vlasů. Mačetou jsem si párkrát upravovala vlasy tak že jsem si seřízla vlasy tak, abych je nahoře měla hustší a zároveň si zachovala dlouhé vlasy, kterých jsem tam měla míň. Jsem blondýna a to delší co mi tam zůstane, tak obarvuji na černo.
ben®
aneta - ano, je to opravdu úchylné.
aneta
hodnocení

Nákres mojeho účesu :)
aneta
04.07.25 00:39
hodnocení

Plantážnický nůž
makk

Nákres super *smich*. Mačeta podle mě není vhodná, má jiný styl broušení. Já bych zkusil spíš břitvu nebo v extrémním případě kvalitní a dobře nabroušený kuchyňský porcovací nůž.

nov
hodnocení

0x

To bude děsně "okousané" a nestejnoměrné. Nedovedu si představit jak si to provádíte sama.

Nejlepší je koupit klasický seřezávač vlasů a poprosit někoho, kdo vám to sestříhá. Vlasy se neřežou

a mačetou už vůbec ne. Ten váš způsob je vážně na palici. *smich* Bez urážky, blondýno.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]