Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhazujete třeň žampiónů

Od: zpja odpovědí: 17 změna:

Usmažené žampiony (kupované ve vaničce) na přepuštěném másle s vejcem.Jelikož mně dost vadí ty nohy= třeň těch jakoby mokrých,tak jsem jich polovinu vyhodila,nevím z čeho,ale přesto jsem po jídle měla pocit na omdlení,kruhy před očima,stačila jsem vpředklonu otevřít dveře dokořán od bytových dveří,kvůli rychlé výměně vzduchu a aby mě našli obyvatelé domu na zemi .Bylo to hrozné.

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Ne, nevyhazují.
Spíše bych řekl, že při dnešním horku to vypadá na úpal, nebo úžeh.

hodnocení

2x

Kruhy před očima mohou být i při konzumaci žampionů, zvláště, když se mezi ně připletou i lysohlávky.*blee*

zpja
hodnocení

No právě,ale nebyly tam

prostromek
hodnocení

2x

V tomto počasí smažené jídlo nee.

Doporučuji vařené bílé maso a lehký zeleninový salát.

Dobrý salát je řecký salát (vařené nrambory na kostky, rajčata, okurka, paprika, zelená petrželka a zakápnout olejem, sůl, pepř samozřejmě).

Též je studená dobrá polévka tarator s česnekem, nebo studenou polévku z červené řepy se zakysanou smetanou, koprem.

Žampiony koupím tak jednou za deset let. Používám pouze oloupané hlavičky.

zpja
hodnocení

Tak ono jíst se musí děnně,takže se koupí i žampiony na obměněný jídelníček a proč ne,mám to ráda občas.Možná chyba byla,že jsem je neudělala ihned a měla jsem je v ledničce pár dnů.Na přepuštěném másle jsem je smažila zvolna se solí a pepřem,takto je to skvělá příloha k vínu,ale já jsem si do toho dala 1 vejce na zahuštění.

Chutnalo to,ale záhy jsem se loučila se světem jakoby - postavily se ty černé kruhy ze země jako zeď ,jsem je jako chytala,no děsný stav.Nikomu to nepřeji .

prostromek

Aha, představovala jsem si smažené žampióny v trojobalu, jako řízek. S vajíčkem vlastně jako smaženice z lesa.

Možná byly v té vaničce už trošku jetý, nebo zapařený z dopravy?

Jenom z nožiček to nemohlo být, i když jsou asi trošku tužší.

Ale už je jistě lépe.

A víno bylo? Nebyla to tedy menší otrava?

prostromek

Možná Vám neudělaly dobře starší houby v kombinaci s tučným, alkoholem (nevím, jestli byl tedy) a vajíčky.

---------------

Zde kopíruji z článku:

Pokud máte stravovací problémy, vyhněte se smaženým houbám, směsím s vajíčky a kombinaci s alkoholem.

Zdroj: idnes.cz/...

zpja
hodnocení

Naopak,celá malá vanička se zeschla na másle a jedno vejce,starší rohlík,bez vína,nevím proč víno někdo uvádí,zcela chudobný talíř a smrtonosný stav,musí mít nějakou příčinu.Tak to bylo to máslo,žeby?

prostromek

Přepuštěné máslo je v pořádku. To vydrží dlouho, nezkazí se, nemusí se ani dávat do lednice.

Ten den Vám prostě něco nesedlo, jestli se stav neopakuje, bylo to jednorázové, tak zůstane jen vzpomínka.

Jak tu někdo radí, ochlazujte se v tyto horké dny, pijte, zařaďte hodně ovoce a zeleniny. Vařím ráno konvici slabého heřmánkového čaje, nebo mátového a člověk má přehled, kolik toho vypil. Zaregistrovala jsem již na Scuku i naše farmářské okurky, ty jsou v těchto dnech víc než vhodné. A nové brambory, ty jsou vařené hned. S tvarohem, nebo posypané strouhaným sýrem to je lehké jídlo. Nezapínat troubu a nepéct náročné moučníky. Dobrý je za studena nepečený dort se zakysanou smetanou, jogurtem a jahodami.

zpja
hodnocení

Tak já vařím zásadně teď dle počasí jednoduše,v zimě i těžší menu /vepřo/knedlo/zelo je nejlepší jídlo pro mne,může se ohřívat na rozdíl od jiných/,

ale tu jahodovou nepečenou mísu či dort si neodpustím,teď 5.7.bude příležitost,tak díky za tip.Mňamka

hodnocení

2x
Jen kousek a loupu je,
zpja
hodnocení

Přesně,já taky,tentokrát jsem každou nohu jeětě rozkrojila a posoudila,jestli je mokrá či suchá.

hodnocení

1x

Nožičky nevyhazuju. Pokud chci houby smažit v trojobalu, připravím si jen kloboučky, sloupnu je. Někdo to nedělá. Nožky nechám a pak nakrájím pod nějaké maso. Zváýrazní to chuť pokrmu a navíc ta kolečka pokrájených nožek dobře v omáčce vypadají.

Vyhazuji jenom nožky z bedel, smažím či plním pouze kloboučky. Nohy bedel jsou takové tuhé, vláknité. Dcera je ale nechává, usuší a následně rozmixuje na houbový prášek. Tak se nechají využít i nožky hub.

Už se moc těším na houby v lese, ale zatím je velké sucho a úlovky žádné. Loni například 2 kbelíčky pravých ryzců. Lidi, to byla žranice! :-P To úžasné aroma ryzců nemá snad žádná jiná houba. Jaga.

Ačkoliv - letos v květnu jsem při setkání trampské osady našla několik holubinek nazelenalých. Ve spojení s cibulí, klobásou, uzeným bůčkem a vhodným kořením to byla mana nebeská. Trempové mlaskali široko daleko.

Houby budiž pochváleny! A že Vám nekvetou? Počkejte do zimy, ony budou! *smich*

kdosi
hodnocení

0x

Takže vidíte, k čemu vede vyhazování noh od žampiónů.

Otázka stejně žádná není ...

zpja
hodnocení

Na rytí je brzy,mně ani nekvetou

kdosi: na co otázka ve volné. zapni občas někdy mozek i v horku.

hodnocení

0x

prostromek: Co to je za blbost v tomto počasí smažené jídlo nee? A kdy je nebo není vhodné počasí? Dnes je krásně - můžu si udělat oloupané hlavičky se smetanou? Abych se venku náhodou nepokakal *smich2* Pivo si snad dát můžu.Já to zvládnu a ty se z toho klidně poser.Jako chlap se vzpřímenou hlavou a jako žena se staženýma půlkama - ty jsi co?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]