Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Život s autismem

Od: mareksvejda odpovědí: 7 změna:
Zdravím vás lidi. Jsem 22 autista , a mám pocit že můj život stojí za hovno. Trpím častými depresemi, nemám žádné kamarády,a jako ivalida druhého stupně, už delší dobu marně scháním jakékoliv zaměstnání. Zkrátka se ve svém věku cítím mentálně unaven, a někdy přemýšlím jestli to všechno neukončit. Prostě mám pocit že na tomhle světě nemám pro co žít. Žádné životní náplnění,nikdo s kým bych mohl zdílet své zájmy atd. Má tu někdo zkušenosti s tímto onemocněním, případně jak se žije vám?

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Počítám že autistu zde bude pomálu, ale můžete zkusit zde.

Reddit (např. r/AutisticAdults)

Discord (server: "Autistic Adults" nebo "Czech Autism Community" – některé jsou i v češtině)

Facebook skupiny: "Autismus ČR", "Autisté – sdílení a podpora", "Introverti a citliví lidé"

Alik.cz nebo Diskutnici.cz (spíš pro mladší, ale bezpečnější)

liska5
hodnocení

0x

Seźeňte si knížku : Devon Price, Autismus bez masky. Autor je sám autista. Dobře se to čte a pro lidi, kteří nevědí, je to bomba poznávat ten svět v celém spektru. Aspoň mně to hodně dalo. Mnohé jsem pochopila. Takových lidí, jako Vy, je hodně a dost i velmi inteligentních, kterým se daří dokonce najít dobré uplatnění. Může trochu vadit, že je to z amerického prostředí. U nás by měli být autisté taky v nějakých společenstvích.

km

autor je autorka, ne?

@km stačí na stránce srolovat kousek dolů;)

melvil.cz/...

km

tak ani tak, ani tak = nebinární transgender

liska5

Ano, píše o sobě jako chlap, ale přichází se zjištěním, že s autismem mají mnozí autisté nejasno v orientaci. Uvádí konkrétní osoby a osobnosti s tímto problémem. Asi byl u nich širší ten "zásah" do prenatálního vývoje. Co překvapí, to je u mnohých autistů vysoký IQ, jejich stupeň vzdělání a schopnosti, kolikrát specifické...

cyklista
hodnocení

0x

marku, zřejmě nejste těžký autista, když hledáte kamarády.
Pro autistu vidím jako vhodné zaměstnání třeba programátor.
Jestli tím "všechno neukončit" myslíte sebevraždu, tak tu nedoporučuju. "Konec" je iluze. V přírodě nic nekončí - dle zákona o zachování energie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]