Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bere v dnešní době někdo ankety vážně?

Od: aligator odpovědí: 15 změna:
Dobrý den,
rád bych se vás chtěl zeptat na jednu věc. Bere někdo v dnešní době výsledky anket jako Český slavík, Největší Čech, Komedie století apod. vážně. Když už se třeba anketa Český slavík koná, tak mně přijde, že média to prezentují jako celonárodní anketu, jak kdybych tam hlasovali všichni lidé, kterým je nejméně 18 let, a přitom tam hlasuje jenom pár stovek tisíc lidí, což jsou zhruba 2–4 % obyvatel ČR. A stejně tak to média prezentují i v případě výročí některých anket jako např. nedávno 20 let od ankety Největší Čech. Stejně tak média berou vážně i soutěže jako miss nebo Eurovize a dělají z vítězů celebrity, i když většinou za pár let tito vítězové skončí v propadlišti dějin.
Tak se tedy znovu ptám: věří někdo v dnešní době vůbec mediálním anketám?
doplněno 19.06.25 20:50: Jinak netahejte sem politiku!

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x
Vážně to beru, ale už tak dvacet let vůbec nesleduju stejně jako přehlídku anorektických lolitek - pardon miss. Poslední pořádná ženská byla Ivana Christová popř Kuchařová. Eurovize - doslova přehlídka bizáru.

Moje řeč, vždy si říkám, že na ulici denně potkávám mnohem hezčí ženské, než jsou v miss.

yarda1

U těch soutěží "MISS" Jje problém, aspoň jak jsem o tom četl, že "vítězky" se pak musí zúčastňovat různých přehlídek, módních předváděček a tak. Jedné co to odmítla prý ten titul ta agentura co to pořádala odebrala.

BTW: Já dělím ženské na hezké ženské "krev a mlíko" a na nepovedené věšáky na šaty.

Je otázkou, zda-li je soutěž Miss čehokoliv, je soutěž krásy, či soutěž kadeřníků a vyzážistů.
Pokud by to měla být soutěž krásy, tak bych to dělal v osm ráno, půl hodiny po probuzení...
yarda1

Nejsou ošklivé ženské. Akorát jsou ženské co nedovedou být krásné.

mll

Miss je prakticky soutěž klonů. Já si to říkám dávno a nejsem sám. Dokonce jeden celkem vážený člověk, když viděl v deníku metro (to bylo v době, kdy tenhle deník byl dost populární) na titulce první tři v pořadí to komentoval: "A já myslel, že klonování lidí je zakázané."

hodnocení

0x

Jestli vážně? Ani ne, ale je to sranda to sledovat, proto hlaujeme jak diví, ač tím opovrhujeme. Patří to k načí mentalitě...;)

hodnocení

0x

Ankety a hlasování asi nikdo nebere vážně. Výsledky je možné snadno ovlivnit.

Navíc, když se dělá anketa, pokaždé se pořadatelé bijí v prsa, kolik lidí v celé republice oslovili. Neschovávám se doma, chodím mezi lidi a mohu říct, že mě neoslovil nikdy žádný tazatel. Kdoví, z čeho si to cucají.

Se zájmem jsem sledovala chystanou anketu o volbě českého národního ptáka. Všechny státy prý svého ptáka mají, jen Češi a Slováci jsou v tomto zaostalí. Ptáka nemají! Vláda pana Fialy se snažila toto prosadit, jako by nebylo k řešení plno daleko důležitějších věcí. Nakonec to bylo smeteno ze stolu. Ono lepší. Stejně by byl nakonec zvolen třeba DODO INEPTUS! Jaga.

Jaký český národní pták? Jací Češi? Moravané mají orlici, Slezané rovněž (ve znaku).

Pokud to chcete brát vážně, tak na Wikipedii je seznam národních ptáků a ČR je přisouzen ledňáček říční.

V tom případě je moravským národním ptákem vlha pestrá.

hodnocení

0x
Kdyby se na to vůbec nikdo nedíval, tak nebudou provozovat. To se můžete taky ptát, jestli se proboha někdo dívá na Zoo, Výměnu manżelek, nebo Pošta pro tebe. Mně osobně to vše přijde úchylné všechno, ale třeba 89 letý tchán kouká na kde co. Většinou to asi sledují lidé, kteří nemají moc zajímavý svůj vlastní život. Já jim to přeju.

yarda1
hodnocení

0x

Našel jsem na internetu:

Průvodce vědeckým žargonem 2

.

.

.

Výzkum pracuje s reprezentativním vzorkem přes 1000 respondentů = Kde bychom je vzali, těch 200 získaných odpovědí jsme multiplikovali.

Kdysi k nám přišel do kanclu absolvent. Povídal, že na škole se domluvili, že budou hlasovat na Zlatém Slavíku pro zpěváka ... Pro jistotu se zeptali v Pragokoncertu, jestli někdo takový vůbec zpívá. Prý jo, obráží estrády a když mu to zrovna nezpívá, mají tam i artistku co se nechá obtáčet hadem. V tom roce se onen pěvec ve Zlatém Slavíku umístil lépe než Ivan Mládek.

Připomenu Rudyho Kovandu. Tento intelektuálně nesmělý vítěz Zlatého slavíka nebyl porotou jako vítěz uznán. Přesto si titulu Goldnový fógl užíval. Pamětníci jen zavzpomínají, mladší si mohou více přečíst v odkazu. Čte se to s úsměvem.

K otázce v dotazu - nikdy se nemá nic brát příliš vážně.

vili
hodnocení

0x
Nikdo s běžnou inteligencí to nebere vážně. Tohle skutečně není národní referendum. Je to jen zábava pro lidi bez jiné náplně života. Každý se chce navíc nějak živit a vystupovat třeba jako ředitel agentury na anketu nejpitomější Čech, stejně jako v ní vyhrát nebo o tom napsat článek do bulváru. Je to nepochybně více prestižní a méně namáhavé než vydělat peníze prací u lisu. Protože tohle lidí zajímá, na to kliknou, za to jsou ochotni zaplatit. Proto je jedním z největších lákadel mladých, než pochopí realitu, povolání influencer. A když už nic nezabírá a pořád se někomu nechce pracovat, vždycky můžete ukázat prsa. Pozor, já oceňuji dobré tvůrce obsahu, sám alespoň občas některé kanály vyhledávám. Ale nejsem schopen pochopit ty netalentované tanečníky, vykradače jiných nebo jinou bizarní "tvorbu".
Když ale vidím ty pseudo celebrity, které se i přes nedostatek jiných kvalit docela dobře uživí, tak si myslím, že je to docela dobrý byznys plán. Ono stačí podívat se na Miss. Pamatujete, jak před časem byly v ČR dvě konkurenční agentury, a každá měla smlouvy s jinými mezinárodně obsazenými soutěžemi? Je nasmlouvána účast na několika soutěžích, které se dělají právě proto, aby měla pořádající agentura kontinuální obsah. Není žádoucí, aby vyhrála skutečně krásná a inteligentní žena, ale je potřeba splnit kritéria produktu. Tedy najít někoho, kdo se zúčastní již běžícího kolotoče akcí, které mají jediný cíl, upevnit povědomí o značce a prodat ji ve formě licence. A samozřejmě, na nadnárodní úrovni šlo navíc i o jiné provázané zájmy, kupříkladu o politiku.
Ale ono stále platí římské panem et circenses, i když zde v přeneseném významu, protože lidé se chtějí bavit, mít stále nové podněty, a nejlépe tak, aby nemuseli moc přemýšlet.

mll
hodnocení

0x

Zrovna ten Největší čech, to byla taková estráda BBC, která se licenčně konala ve spoustě dalších zemí včetně ČR. Mezi náma dost trapné, ale kdo to chce sledovat, ať si to sleduje. Asi spíš šlo (tak jako ve všech podobných anketách) vybrat co nejvíc peněz na hlasovacích SMS a výsledek si zfalšujou, jak chtěji. U nás jsme na tom prý byli ještě s Cimrmanem v prvním kole (toho pak vyřadili) ještě dobře. Anketu o největšího rusa vedly osobnosti jako Lenin a Stalin (což je podle mě v souladu se stopou, jakou zanechali v dějinách, ale taky to nebylo přípustrné, tak se tam taky falšovaly výsledky), v německu se prý na vysokých postech umístil Hitler (opět byl to velký němec, i když opět ve špatném smyslu slova). A teď jde o to, jestli tohle nebyla taky jen součást reklamní kampaně okolo, která měla nalákat na sledování. Už je to 20 let, no jak ten čas letí...

Těch slavíků je nějak víc, nejen Zlatý, ale i Český a kdo ví jaké ještě. Nějak tohle dění nesleduju, stejně jako různé miss, stárdenc a vůbec tak. A stejně tak nesleduju to, jak Ukrajina vyhrává a poráží Rusko na všech frontách, to je taková reality-show, která je ale až moc reálná.

aligator
hodnocení

Jenže ta soutěž se jmenovala Zlatý slavík před rokem 1992, od roku 1996, kdy byla znovu obnovena, se jmenuje Český slavík. A v Českém slavíkovi, stejně jako předtím ve Zlatém slavíkovi se výsledky měnily, jak se to pořadateli hodilo do krámu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]