Nejste přihlášen/a.
Já to pochopil tak, že jenyk by rád věděl, co pro Vás znamená pořádná práce, to je totiž dost obecný pojem.
Na blbou otázku blbá odpověď, když sem nedáš fotku a ani bližší popis.. Z toho co jsi napsal tak minilavička bez opěradla, ze smrkových latí tipuju střešní 4x6 cm bez impregnace tj. ty nejlevnější, nejspíš všechno jen na tupo vrutama, přemáchlý Luxolem.. Práce na den, tak 3k za práci je až až..
Si vygoogli lavička cena, lítá to od 1 po klidně 50k za kus.
Psal jsi o latích, tak se nediv názoru na lavici z latí...
Podle fotky trochu lepší, smrkovej hranol hoblovanej ca 200 za metr.. Ale žádnej zázrak to neni. Podložky z buku jsou nesmysl, vinný sklep = vlhko a buk shnije za chvilku. Neni to zavětrovaný, moc bych nedal za to že se brzo budou viklat do strany. Hrany nejsou kulatý ale jen sražený 45° Luxol je dobrej na plot a ne na lavici a moderní Luxol je spíš parodie a zneužití zavedenýho jména.. Materiál když to přeženu tak komplet za litr, další litr za práci = 2k za lavici. Ale jsou lidi který ti za tohle daj klidně i 10k za kus, já osobně bych tohle nebral vůbec resp. hrany bych udělal kulatý, podložky z dubu nebo žádný, natřít olejem nebo voskem. Za 5k by to muselo být takhle + z dubu celý.
Řekni si za to kolik chceš ty, dnes ti nikdo ceny nenařizuje.
No tak co řešíš? Vem si 5200,- (Když ti to někdo dá!- Ceny fak smluvní... -a hlavně zdanit!)
Uznávám, že na fotkách to vypadá hezky. Ovšem zkušené oko vidí jisté nedostatky. Sražení na 45° se moc nedělá, většinou kulatina, ale největší problém je přeplátování nohou, tam to je zeslabený na polovinu, i když tady to vapadá trochu silnější a v tom nejslabším místě podnože je ještě vydlabaná díra pro trnož, tedy slabé místo je ještě více zeslabeno. A bukový podložky pod nohy je fakt průser. to ve sklepě shnije nahned. Do vlhka jedině dub. Taktéž deska by mohla být slepená jinak
Ty nohy jsou z hodně masivního matroše, podle mě je to dostatečné. Smrk se rád vymačkává, kdyby náhodou vznikla vůle někde u trnože, tak epoxidová pryskyřice to jistí.
Po napuštění buku nějakým profi přípravkem (což Luxol není) by měly botičky vydržet.
Hodně masivní to jen vypadá - píše tl. sedáku 4 cm, takže to neni žádná obr lavice z fošny ale malá lavička z prkna.. Ty nohy budou ca klasická střešní lať = ve spoji zeslabený na 6x2 cm a ještě ta díra pro trnož. Tam si prudce sedne stokilovej ochutnávač a shrne se to do strany.
Buk napustit chemií - ano pak vydrží, nic to nemění na tom že to je naprosto nevhodný dřevo, víc hnije snad jen bříza nechaná v kůře.. Sorry ale řemeslo braň se, celý mi to připadá jako ty módní kostky nebo oloupaný špalky z uschlýho dubu prodávaný za pár tisíc pražákům který dřevu nerozumí a mají to za kvalitní řemeslnou práci, přitom na vesnici to jde do krbu jako palivo... Ale když to lidi daj, tak by byl hloupej kdyby neprodával za tolik.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.