Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co si nejčastěji dáváte do čistírny? A vyplatí se to finančně?

Od: cistirna odpovědí: 8 změna:

Dobrý den, mám doma více delších triček, která potřebují vyprat, myslíte, že se mi vyplatí dát je do prádelny nebo čistírny? Nebude to příliš drahé? Jde asi o 7-10 triček. Jasně, že si je mohu vyprat sama, ale napadlo mě to udělat takhle. Co se dá vlastně dávat do čistírny? Já mám pořád zafixované, že si tam dávají lidé čistit obleky, svatební šaty a takovéhle oblečení tzv. na úrovni. Nebo se pletu a lidé si tam dávají i obyčejné deky, trička, oblečení denní potřeby? Děkuji za odpovědi.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x
Nic, všechno peru a věci, které by vyprat nešly, si nepořizuji.

hodnocení

0x
Já nic, ale kdysi se takhle davalo ložní povlečení, záclony a zimní bundy, kabáty.
Dotaz, tím oblečením denní potřeby máte na mysli i spodní prádlo?

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, řekl bych, že prádelna pere ošacení, které se prát může (ve vodě). Čistírna čistí chemicky ošacení, které se prát nesmí (ve vodě). Zdravím!

hodnocení

0x

Po zimě péřovku GANT, dále peřiny a polštáře. Toť vše.

hodnocení

0x

Jen to co se nesmí prát v pračce-tedy saka od obleku. Jeden čas jako svobodný jsem dával do čistírny ložní prádlo a občas-dle potřeby- pak uniformy .

estate
hodnocení

0x

Nevyplatí finančně,ale jinak.Nechám vyčistit prošívaný kabát z husího (?) peří,který nejlepší a zahřeje nejvíc na rozdíl od těžkých.Dále baloňák béžový s kvalitní podšívkou,letos zase v módě kabáty,takže ten také,jinak přemýšlím o peřinách.

hodnocení

0x

Do čistírny jsem dříve dávala pánské obleky a kalhoty. A králičí kožich, dokud se to nosilo. Byl světlý. V nedalekém městě ale čistírnu už před více lety zrušili a jezdit s tím do krajského města nebudu. Navíc kožichy už nenosím, manžel už není, tudíž je pro mě čistírna zbytečná.

Ptala jsem se nedávno na prošívanou deku. Prát lze, ale do pračky se mi nevejde. Prý by klasický rozměr stál 450 Kč. To si radši koupit novou.

Trička si každý vypere doma sám, je hloupost toto nosit do čistírny či prádelny. Pokud má člověk /žena/ nějaké jemné prádélko, je nejlepší jej vyprat v ruce.

Jinak se v okolí obchoďáků objevují veřejné pračky a sušičky, kam jen vložíte prádlo, zaplatíte a za určený čas si pro něj přijdete. Známá dokonce tvrdila, že jí přijde výzva do mobilu. Nezkoušela jsem to. Jaga.

hodnocení

0x

Před lety jsem dala do čistírny koberec s vysokým vlasem,který máme pod konferenčním stolkem. Kvalita vyčištění nic moc a cena 460 korun. Nový stál 990. Zkušenost s vlněným kabátem katastofální, nevím co dělali,ale srazila se podšívka,kabát se celý zkrabatěl,reklamace neúspěšná...*bum*U nás ve městě skoro všechny čistírny provozují Vietnamci,domluva těžká...:-D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]