Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Polévková zelenina na vývar - balená

Od: vrv odpovědí: 6 změna:

Není to i úsměvné,ale když jsem teď třeba rozbalila balenou polévkovou zeleninu na hovězí vývar,tak si říkám,kdo to asi dávkuje :-D.Takže dnes kus celeru,2mrkve,cibule,a petržel velikosti mojeho prstu,kousek pórku a kudrnková petrželka ( nepoužíváme),někde bývá i česnek.Stojí to 42 kč,jinde i o deset,i více.Nic proti tomu,ale u nás největší podíl bývala kořenová a hladkolistá petržel ze zahrádky.Vy,jaký poměr dáváte?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Zásadně nekupuji, vyberu pěknou čerstvou každou zvlášť a udělám si balíčky do mrazáku.
A mj.mam i v mrazáku vždy aspoň 2 balíčky silného vývaru, který pak zředim.
vrv
hodnocení

Já na mražáku mám sedmičky0,7l vývary a zeleninu snad teď v létě bych mohla koupit zvláštˇ,ale mým hobby je dělat ji furt během roku,takže pohodlné jsou balíčky zeleniny s pórkem a petrželí ne pastyňák.

prostromek
hodnocení

2x

Tak ono záleží, kolik litrů vývaru vaříte.

Levnější od Rohlíku, viz odkaz s fotem na konci příspěvku:

Zeleninový základ pro polévky složený z mrkve, celeru, petržele, cibule, česneku, petrželové kadeřavé nati a ze dvou sezónních položek (kedlubna, kapusta nebo pórek).

---------------

Osobně koupím dvě mrkve, jeden kořen petržele, ale je to vlastně pastiňák, pravá kořenová petržel voní úplně jinak, jinak koupím celý celer. Česnek, petržel kudrnku mám svoje. Celou bulvu celeru protože mám ráda plátky jako řízek anebo pomazánku alá krab.

No a podle odhadu do hrnce přidám postupně zeleninu. Na ochucení a ovonění je možné přidat zelenou papriku (pozor na pálivost), kedlubnu, později pár růžiček květáku.

I když už vývar vařím tak dvakrát do roka, hlavně podzim, zima z léčebných důvodů.

Rohlík:

Zeleninový základ pro pol/...

doplněno 13.06.25 15:17:

rohlik.cz/...

Ještě jednou, jestli se zadaří.

doplněno 13.06.25 15:18:

rohlik.cz/...

Ještě jednou, jestli se zadaří.

vrv
hodnocení

Je to jen zajímavost na kterou jsem nyní došla,dělám vývary každý měsíc,do 5l hrnce a je krásně zlatavý,když tam ke konci vytlačím 2/3 cm rajského koncentratu v tubě,a pak přecedím a dám zamrazit v 0,7 l zavřovaček do marazáku (zavíčkuji,až po zmrznutí ! ) a konzumujeme každý den,je to vynikající jídlo s min. kaloriemi a hovězí blanky jsou kolagen na kolena ap.,v zimě zahřeje,v létě osvěží.

To nebyl důvod odpovědi,jen jsem se chtěla podělit o to,kdo tu zeleninu dávkuje,asi muži :-D.Vždy si koupím ten balíček polívkové zeleniny a spotřebuji celý a žádné celé celery a pastyňáky,abych skladovala v ledničce.Na venku pěstuji petrželku v nádobách Už je zelená nať v polévce nasekaná nadrobno. Dobrou chuť..

prostromek

Děkuji za tip s tou rajčatovou pastou, to neznám.

Mě v létě osvěží zeleninový vývar, mám raději, než nějaké sladké sirupy.

vrv
hodnocení

Je to skvělé poznání,mít vývar v létě jako slanou tekutinu,která obsahuje i užitečné látky,zejména bílkoviny.To jsem se naučila v Italské rodině,oni měli farmu zaměstnanci jim vyráběli rajčatovou pastu nebo v lahvích džus(slaný),který byl nedílnou součástí při vaření . mňamky.Tady si kupuji místo nudlí do polévky tzv.nitě,to se jen vaří 1 min.,pak můžete přihodit zelený hrášek stačí 2-3 lusky,apod.Doporučuji.Já si to opepřím,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]