Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Letka čtyř vrtulníků Chinook?

Od: kejikl® odpovědí: 9 změna:

Včera večer mi přeletěli nad hlavou ve formaci, pekelný rachot.
Nejsem znalec, AČR tyto dvoj rotorové vrtulníky nemá že?
Takže američani v rámci nějaké akce?

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Jestli neletěli z Pardubic kde byla 33. Aviatickou pouť !

Tam bylo mnoho krásných letadel, ale z vrtulníků jen Sokol a Estrom z CLV. Zcela jistě tam nebyl ani jeden Chinook. Ale je možné, že to jsou přímo \US boys, jedou někam na manévry, u Jihlavy mají tábor

JJ pak -po napsání odpovědi -jsem našel program a iopravdu tak tyto vrtulníky nebyli psány ale opravud pěkná éra tam byla. třeba Hawker Hurricane z Točné, B-25J Mitchell ; P38Lightning - mimo jiné na tomto typu letadla létal Antoine Marie Roger de Saint-Exupéry - P51 Mustang. nebo ještě starší - Morane MS139 a Nieuport XI a CS Basa, Z381

Tak pokud jste fandou warbirds tak jako já, tak vězte, že letošní ročník byl z tohoto pohledu asi nejnašlapanější . Švýcaři příůétli s Dakotou, Red Bull vytáhl snad vše - počínaje Mitchellem, dále 3 Beechcrafty, Mustang, Corsair, Lightning, Trojan k tomu Podhořany předvedly ,,fungl´´ Anson, samozřejmě Tigermoth. Prostě neskutečný zážitel tohle všechno vidět v luftu !

Dnes už ne ale dříve docela jo, jako puberťák jsem v Prostějově nevynechal žádný letecký den , pak,tedy po příchodu potomků už nebylo tolika času a skončilo to když mi kity postupně děti likvidovali na hraní si s nima. Loni jsem začal stavět Z226 Akrobat a zjistil jsem, že už to nepůjde tak lehce, ani brýle již nestačí na některé detaily a cit v ruce již taky není to pravé ořechové.

km
hodnocení

0x

viděl jsem dvakrát (ne letos) tento vrtulník nízko proletět a nikdy mi nikdo nevysvětlil, kdo to mohl být nebo kam letěl

@km Vy jste se o to "kdo a kam" aktivně zajímal nebo jste očekával delegaci příslušné složky ve slavnostní uniformě? *smich*

chorydnes
A koho ses ptal?
km

mám několik kamarádů co žerou letectví a zároveň jsem hledal po vlastní ose na netu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]