Nejste přihlášen/a.
Zdravím, kam letos jedete na dovolenou? A co vás přimělo jet zrovna tam a jakým dopravním prostředkem? My letos jedeme na motorce na sever Polska a pak letecky Albánie. Snažím se každý rok jezdit do zemí, kde jsem ještě nebyl. Ptám se pro inspiraci. Mám rad opuštěnější místa bez mas lidi i za cenu spaní ve stanu poblíž moře.
O prázdninách hlídáme vnoučky. Ale ne přelomu prázdnin jedem opět do Nepomuku, pak několik dní okolo Jindřichova Hradce.
Od září opět každý měsíc do ciziny na několik dní.
Asi do Francie tam je moře i hory podle toho jakou bude mít člověk zrovna náladu. Což taky znamená, že jediný použitelný dopravní prostředek je auto. Když by byly levné letenky na Island tak tam, ale ty budou spíš až na podzim.
Drahý, z Katowic bylo na začátek června za 100 navíc to mám blíž než do Prahy, ale bohužel v tom termínu nemůžu.
1/ Na mou Sázavu. Pěšky ze Světlé k soutoku s Vltavou do Davle, kolem 135 km. Sama. Spaní - spacák a karimatka, kde to půjde. "Pak uklidit trávu a sbalit a jít a kouknout se o kousek dál...Nedvědi." Mám rozplánováno zatím na 9 dní, kolem 15 km denně, aby zbyl čas i na odpočinek. Nepoženu se, spíš chci vzpomínat. Cestou i nějaký tem kemp, abych zůstala civilizovaným člověkem. Pokud by nebylo dobré počasí, zajedu vlakem domů a časem budu pokračovat tam, kde jsem skončila. Ale věřím, že mi budou dány jen samé pěkné dny. Navíc, jako důchodce, si mohu tu dobu výšlapu třeba i prodloužit. Doma mě nikdo nečeká, staré slepice jsem popravila, jiná zvířata nemám.
2/ Začátkem září Kalábrie, pravý opak, hotel u moře se vším pohodlím. Bude nás 6 kamarádek z naší skupiny turistů, jedna, která je vdaná a 5 vdov. To bude sestava! Nejsem na podobné služby zvyklá, s mužem jsme jezdívali spíš do skromnějších penzionů. Ale uvidíme, určitě budeme spokojené. Jaga.
Jako už mnohokrát do Itálie a vlakem. Rodiče jsou ve věku, kdy už nijak moc po změnách netouží a tam to máme vyzkoušené. Jezdíme tam od roku 2000, první roky s pohrobkem cestovní kanceláře čd (či čsd) vlakem (oni zařídili potřebné - apartmán, jízdenky a místenky), pak autobusem (jízdenky nějak hodně podražily, kromě toho vlaky povýšily a z rychlíků se staly různé expresy a euronajty s velkými příplatky), pak s různými cestovkami, jak se objevovaly a mizely a poslední roky už bez cestovky zase vlakem. Na jih Itálie (Kalábrii) snad nemusím dělat reklamu, to je dost známé. A jsou tam masy lidí, dřív čechů a slováků, později poláků a teď spíš rusáků, ale vloni mi přišlo, že se tam po létech dost objevovali i češi.
Češi tam rozhodně budou. Kdyby snad nikdo jiný, tak Vy s rodiči a nás 6 bab. A to je dohromady už 9 Čechů. Jaga.
Zajímalo by mě, jak je to s tím vlakem. Mám vlaky moc ráda a chtěla bych jimi podniknout nějaké delší cestování. Škoda, že nemáte vnitřní poštu, vyzpovídala bych Vás. Jak jinak se spojit, abychom tady neřešili podrobně třeba to, co ostatní čtenáře nezajímá? My letíme. Letadlo mi nevadí, ale vlak je prostě vlak!
Vím jenom, že do Chorvatska jezdí RJ, ale o této destinaci neuvažuji.
Na konci cervna na tydeni trek do Norska (dle me predstavy idealni rodinne dovolene), v srpnu na Azory (pomsta manzelky za to Norsko) a v rijnu na tri tydny do Australie (tam chteji hlavne deti - mam tam sestrenici).
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.