Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, chci se jenom zeptat, náš soused, kterému je 72 let, leží každý den na lehátku na zahradě na slunci, je pravda,že ne v poledne, ale odpoledne, kdy slunce ještě dost praží. Proč se ptám, protože se známe a připadá mi to nevhodné, i jsem mu to řekla a řekla mu to i jeho žena, ale vysmál se nám,dík,d
Tak na slunci neležte. Ostatní si ale rozhodnou za sebe, i kdyby to bylo rozhodnutí špatné. Svoboda a pluralita názorů byla hesla listopadu 89. Pamatujete?
to vím taky, že ostatní si rozhodnou sami, já to myslela v dobrém, všude varují před neustálým ležením na slunci kvůli rakovině kůže, právě jeho manželky otec jí měl, také denně ležel na slunci,d,čau,d
Cesta do pekla je dlážděna dobrými úmysly.
: všude varují před neustálým ležením na slunci kvůli rakovině kůže
A před pár lety zase "všichni" varovali před covidem. Nizozemská ministryně se nedávno prořekla, že šlo o operaci Pentagonu. Good luck.
Rakovina kůže vzniká hlavně díky opalovacím krémům a podobným nesmyslům, ne kvůli slunci. Ale chápu, že starost o souseda je velká. Mela byste mu to jít říct, ať se na svém vlastním pozemku neválí každej den a nepohoršuje vás, zapšklou bábu. Rict myslim pořádně, s koštětem v ruce, treba si pak uvedomi, ze ležet na zahradě neni jeho vec.
Pán je dospělý člověk a o cizí rady asi nebude stát. Nezapomeňte, že každý z nás je jiný. Já mám sluníčko ráda, mohu se na něm válet jako kočka, jen příst. Naopak moje sestra sluníčko vyloženě nesnášela, objevily se jí pihy, zrudla a zhrubla jí pokožka.
Je to stejné, jako když já nerada dušenou mrkev a Vy se po ní třeba můžete utlouct. A také Vám nebudu radit, abyste ji nejedla.
Ať si každý dělá, co sám uzná za vhodné, pokud to nebude trestný čin. Nechte ho žít. Jestliže pán dosud vypadá dobře, máte navíc pěkný výhled. Určitě lepší, než třeba na Temelín. Jaga.
Zdravé to asi není, ale v 72 letech mu to už může být jedno. Nechte mu si dělat radost, pravděpodobně ví, že to může mít i negativní důsledky. Proč se ale nemluví už o těch pozitivních vlivech na psychiku? Také chodíte po domácnostech a informujete lidi o škodlivosti cukru, cigaret, nadužívání sítí atd?
Asi Vás nepotěším. Jsme s manželem stejná věková kategorie se zmiňovaným pánem, manžel jetě starší. Na slunci jsme celý život, jak jen to jde, dokonce 5 týnů u moře od rána do večera a teď pozor! Nikdy se nemažeme. Ani v pravé poledne. Já běhám po zahradě v plavkách už vbřeznu, když se oteplí a bez mazání. Spousta těch co se mazali už ani není mezi námi. Asi to bude tím, že věříme, že nám slunce prospívá a nepropadáme děsům.
Mému dědečkovi na stará kolena diagnostikovali rakovinu kůže kvůli tomu, že strávil celý život prací na slunci na zahradě a tehdy kolem 60.-70. let, možná i později, se opalovací krémy příiš nepoužívaly.
Váš soused ať se klidně smeje, ale pouze do okamžiku, než si podobnou diagnózu nevyslechne také.
Pokud se maže, ať se klidně směje bez přestávek.
Slunce je poslední dobou divné, úžeh nebo úpal je hned. No ale jestli pán 72 - tník nerad slunečník a je slušně oblečený, tj. má opalovací oblek, proč ne? Jestli si na rakovinu zadělává teprve tedˇ, třeba se jí vůbec nedožije, ne?
Možná byl pán celý život pracovně zavřený a tak v důchodu dohání venkovní poležení. A není třeba peventivně nakrémovaný vysokým UV-faktorem?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.