Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přejetí ježka defekt na kole?

Od: mcgyver® odpovědí: 5 změna:
Včera jsem jel za tmy z jednoho kopce, přibržďoval jsem a těsně předemnou šel přes silnici ježek. Tak tak jsem se mu vyhl. Tak mě napadlo, když bych přejel silničním a nebo gravel kolem ježka, můžu tím přejezdem přes ty jeho bodliny dostat defekt na silničním nebo gravel kole?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

0x

Myslím, že ne. Hřebíky jsou trvrdší. Ježčí bodliny jsou pružnější a hlavně se v kůži sklopí, uhnou tomu tlaku. Navíc je tam to nebohé tělíčko, které přejezd změkčí. Chudák ježek.

mll

To záleží na spoustě okolností, někdy přejedete přes střepy a nic se nestane, jindy píchnete ani nevíte o co (to sklo, to jsem teda ještě měl na kole původní sovětské pláště, ty byly neprůstřelné, jestli jsem za tu dobu nejmíň 15 let ježdění měl 5 defektů, je to hodně, až když jsem je projezdil skrznaskrz a koupil nové české (nebo jiné, něl jsem i francouzské micheliny), tak to jsem lepil každou chvíli a kromě toho vydržely normálně jen 2 roky a ne 15).

Taky myslím, že ježek by nebyl takový problém, jde o to, jak je má ostré. Pokud by z toho byl defekt, tak možná takový, který poznáte až doma, protože kolo by třeba ještě hodinu bylo použitelně tvrdé.

asd1
hodnocení

0x
Pichnul jsem o trn z bodlaku (sel pres spunt z mtb hrubyho plaste!)takže o ježka v pohodě pichnes taky. Spíš si ale dáš na drzku ;)

hodnocení

0x

Zdravím,

buďte rád, že jste si nedal na drž... ku..))

Nic jiného by se kolu ani pneumatice nestalo, mimo přejetí toho ježka. (bohužel)

ps: mcgyver by to mohl znát, nebo ne? )

Jinak přeji další úspěšné jízdy za tmy z kopce... ))

makk
hodnocení

0x

Horské kolo byste nepíchnul určitě, silníční nejspíš taky ne, ale skoro jistě byste si rozbil h..., on ježek zas tak malý není.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]