Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Přehoz přes postel v čem vyprat beránek

Od: joha odpovědí: 11 změna:

Nepoužila jsem zatím žádný Vanish apod.pro mne dosud nevyzkoušené prací prostředky,takže čím byste vyprali dvoustranný přehoz,jež se skládá z žíhaného,příjemného černobílého materálu a na druhé straně z tzv.beránku,který časem zešednul je nevzhledný.Vyjma čistírnu

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podíval bych se na cedulku, jestli je tam nějaké doporučení a na kolik prát. Dál nevím, z jakého materiálu to přesně je. Jestli umělý, tak jednoduše v pracím gelu. Asi zvolit jemný program praní.

joha
hodnocení

Tak to nepomáhá vybělit beránek,Píšu Vanish.

V otázce není přímo nic o bělení. Zatím jsem něco takového nepotřeboval, bílé oblečení apod. nepoužívám. Tak třeba nestačilo pouze jedno vyprání?

prostromek
hodnocení

0x

Píšete že přehoz a vyprat, ale ne čistírna.

Myslím, že objemově se Vám to do běžné pračky stejně nevejde, anebo to bude různě poskládané a vyprání a máchání nedostatečné.

Tudíž bych doporučovala dojít do veřejné prádelny a tam se domluvit s obsluhou. Buďto mají svoje prací prostředky, okouknou tu vaši deku a doporučí, nebo zvolíte nějaký šetrný prací gel na jemné prádlo z drogerie.

Předpokládám, že přehoz je velký a že beránek není pravý, ale jen se tak tváří.

joha
hodnocení

Nahoře píšu,gel nevybělí...Do pračky vejde

Ten žíhaný č/b je měkký,ale co Vanish,apod. účinnější bělidla,kdo s tím má dlouhodobé zkušenosti.

prostromek

Vanisch je dle mého názoru zbytečná agresivní chemie. Vše, co vidíte, je jenom reklama.

Mám dobré zkušenosti s pracím prostředkem obsahující marseillské mýdlo. Zkuste se podívat na gel, nebo prášek, který bych si případně dopředu rozpustila v trošce vody.

Postupovala bych určitě od nejméně agresivního, Marsellské, třeba Persil na bílé, a Vanisch až úplně poslední možnost.

joha
hodnocení

Nastrouhat mýdlo nějaké bělící je dobrý nápad,ale ne marseillské (z toho mám alergii,ten odér je silný).

mnd®
hodnocení

0x

Nastruhat mýdlo jelen -dnes jsem na něj koukal a pořád se prodává- a dát do pračky.Nic se tím nepokazí a buď se povede nebo ne.To praní s jelenem opakovat klidně několikrát.Jestli už je to zešednutý a nevzhledný,tak není co zkazit.Klidně trošku octu a kys.citronové.

prostromek

Jelen = už je celá řada pracích prostředků, není jenom mýdlo.

Gel, jsou vločky i prací prášek, nebo na ruční praní ...

joha
hodnocení

To sice jsou jiná,ale to potřebuje vybělit,Doteď se ukázalo,běžný prací gel je slabota.

prostromek

Tak se deka možná něčím silným vybělí, ale druhá strana se může zase vyšisovat.

Zadejte si dotaz třeba zde: (dle starého přísloví u kováře, my jsme jenom kovaříčkové)

ceskeluzkoviny.cz/...

+420 228 222 305

info@ceskeluzkovi/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]