Nejste přihlášen/a.
Nepoužila jsem zatím žádný Vanish apod.pro mne dosud nevyzkoušené prací prostředky,takže čím byste vyprali dvoustranný přehoz,jež se skládá z žíhaného,příjemného černobílého materálu a na druhé straně z tzv.beránku,který časem zešednul je nevzhledný.Vyjma čistírnu
Podíval bych se na cedulku, jestli je tam nějaké doporučení a na kolik prát. Dál nevím, z jakého materiálu to přesně je. Jestli umělý, tak jednoduše v pracím gelu. Asi zvolit jemný program praní.
Píšete že přehoz a vyprat, ale ne čistírna.
Myslím, že objemově se Vám to do běžné pračky stejně nevejde, anebo to bude různě poskládané a vyprání a máchání nedostatečné.
Tudíž bych doporučovala dojít do veřejné prádelny a tam se domluvit s obsluhou. Buďto mají svoje prací prostředky, okouknou tu vaši deku a doporučí, nebo zvolíte nějaký šetrný prací gel na jemné prádlo z drogerie.
Předpokládám, že přehoz je velký a že beránek není pravý, ale jen se tak tváří.
Nahoře píšu,gel nevybělí...Do pračky vejde
Ten žíhaný č/b je měkký,ale co Vanish,apod. účinnější bělidla,kdo s tím má dlouhodobé zkušenosti.
Vanisch je dle mého názoru zbytečná agresivní chemie. Vše, co vidíte, je jenom reklama.
Mám dobré zkušenosti s pracím prostředkem obsahující marseillské mýdlo. Zkuste se podívat na gel, nebo prášek, který bych si případně dopředu rozpustila v trošce vody.
Postupovala bych určitě od nejméně agresivního, Marsellské, třeba Persil na bílé, a Vanisch až úplně poslední možnost.
Nastruhat mýdlo jelen -dnes jsem na něj koukal a pořád se prodává- a dát do pračky.Nic se tím nepokazí a buď se povede nebo ne.To praní s jelenem opakovat klidně několikrát.Jestli už je to zešednutý a nevzhledný,tak není co zkazit.Klidně trošku octu a kys.citronové.
Jelen = už je celá řada pracích prostředků, není jenom mýdlo.
Gel, jsou vločky i prací prášek, nebo na ruční praní ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.