Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak a kam chodit mezi lidi

Od: leiah odpovědí: 40 změna:
Dostávám neustále rady, že mám chodit mezi lidi. Tak jasně, bez toho nenajdu ani přátele, ani chlapa. Jenže to chození mezi lidi je u mě problém. KAM? Na cvičení, nebo turistiku mě fakt neužije a dělat něco s odporem jen abych byla mezi lidmi, asi nemá moc cenu. Nic jiného jsem ale nenašla. Ani na internetu. A už vůbec ne pro moji věkovou skupinu 50+. Kam chodit "mezi lidi" v Plzni? Ve městě, kde doslova "chcípl pes"...

40 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, pokud ta potřeba chodit mezi lidi/seznamovat se/být ve společnosti nejde od Vás z nitra, tak to nelámejte přes koleno a na řeči nedejte. Zůstaňte klidně sama doma, v pohodě, v teplákách, rozcuchaná a třeba s kočkou na klíně. Ostatně, blížíte se věku, kdy nejlepší přítel ženy je zahrádka, knížka a domácí zvíře . Ven ("mezi velké baráky") se musí člověku chtít, ale není to povinnost (i samota může být krásná, když to člověk nebere jako úděl). Zdravím!

doplněno 24.05.25 16:40:

leiah/heda - Vy si rady nezasloužíte (natož respekt nebo pochopení), protože si z nás děláte legraci. Dotaz tady založíte jako @leiah a potom si odpovídáte sama sobě jako @heda. Samota je pro Vás zlá a už všichni víme proč jste sama.

leiah
Mě ale samota vadí, jenže jsem neviditelná. Zkoušela jsem najít kurzy, nebo workshopy v oblasti svých zájmů, ale neexistují. Teda v Praze ano, ale to je dost z ruky. A začít se bavit s lidmi třeba na ulici mě děsí.
ben®
leiah - pořiďte si psa, choďte s ním na procházky nebo na cvičák (pejskaři jsou většinou vstřícní a přátelští) A navíc pejsek je kamarád, který úžasně zaplní samotu a má vždy čas i náladu. Jo, a na lidi okolo sebe se tvařte mile až s lehkým, vstřícným úsměvem.

Bene, máte skoro ve všem pravdu, ale tazatelce bych psa do péče nedoporučovala. Sice jen odhaduji, ale je sama, bez příbuzných, zaměstnaná. V pracovní dny by byl pes devět i více hodin sám. Trpěl by! A možná by štěkal, rozkousával věci. Pes je pro člověka úžasný lék, ale nesmí to být samoúčelné a sobecké. Mezi pejskaře je ale možné se dostat, když paní nabídne pravidelné i nepravidelné venčení hodného pejska někomu, kdo má momentálně nebo i dlouhodobě potíže s chůzí.

ben®

bimbam - vlastně souhlasím. No, někdo to tady už psal, že by paní mohla venčit třeba pejska z útulku, ale zase nevím, jestli to je možné (a ani neznám její vztah ke psům). Také by si mohla jít sednout do kavárny, kde by zřejmě našla spíše kamarádku, protože muži budou v hospodě a tam tazatelka sama nepůjde. Každopádně, Plzeň je čtvrté nejlidnatější město ČR, tak fakt nevěřím, že tam je pusto.

km
hodnocení

1x

omlouvám se, člověku, který napíše "Kam chodit "mezi lidi" v Plzni? Ve městě, kde doslova "chcípl pes" není rady ani pomoci

Plzeň je ještě dobrá, ale kam jít když má malé městečko 5 tisíc obyvatel?

hodnocení

0x

Kurzy - jazykové nebo jiné - např. Výtvarno Plzeň &n/..., případně zkuste zadat "dobrovolnictví plzeň"vypadne vám nabídka možností.

hodnocení

0x
Tak pokud nechcete cvičení, nebo turistiku.
Zůstávají bary či hospody.

prostromek
hodnocení

0x

Rozhodit sítě mezi své kamarádky, příbuzné, známé.

A jinak opravdu ty seznamky. Štěstí, Rande, Seznamka.cz, případně na FB , ale tam už je takové nepřehledné. A jít na schůzku, na kávu. Protože co se zdá na profilu tak nějak nijak, ve skutečnosti je to trochu jinak. I ty fotky klamou.

Co taneční pro dospělé. Nekonají se tam u Vás taneční odpoledne, jít tam s kamarádkou?

Podívat se na Společné aktivity, seznamovacívečer.cz Speed dating. Možná známější seznamovací večery. Seznamovací víkendy, dovolené ...

akcepronezadane.cz/...

bezpartnera.cz/...

id
Taneční pro dospělé - tančit s kamarádkou by se mi fakt nechtělo, zvláště když tu kamarádku nemám.
Do kurzu musíte přijít s partnerem, není to maturutní ples.
prostromek

Jít společně s kamarádkou na odpolední tancování neznamená, že tam budou děvčata tancovat spolu.

Je plno nadržených chlapů na tanec, které nemají partnerku a na tyhle odpolední tanečky se vypravují právě proto, aby si zatancovali zase s ženami, které nemají partnery. A mnohdy 70 - 80 letý dokáže zahanbit i mladší.

Alespoň v Praze to takhle funguje. Tanec neděle odpoledne na Barče. I když Plzeň nevím.

Vím, že něco je zažité a jiný náhled prostě někdo nezkousne a stále žije v ustálených životních situacích z minulého století.

Za našeho mládí jsme chodily na odpolední čaje. A chodily jsme tam ve dvou, nebo v holčičí partě s tím, že tam zase přijdou páni kluci (i cizí), kteří nás provedou.

----------

Ani na mnohé kurzy nemusíte mít partnera. Tam, kde jej nepotřebujete, tam je právě možnost se s nějakým seznámit.

leiah
Teď jen najít ty kamarádky. Nikdy jsem žádnou neměla. Ani ve škole, ani v práci, ani nikde. Jsem pro lidi neviditelná. Seznamky jsem zkoušela, ale odpovídali pouze zájemci o sex.

id
hodnocení

0x
@leiah- když vám napíšu choďte do baletu, půjdete? Dělejte s radostí to co umíte a dělala jste do padesátky. Nejlěpe v kolektivu podobných zájmů.
leiah
Tak zájmů mám dost, kultura, umění, literatura, kreativní tvoření... Hledala jsem kurzy, nebo workshopy v Plzni (v místě bydliště není vůbec nic,) a nenašla nic. V divadle, ani obýváku se s nikým neseznámím.

Lehah, zřejmě hledáte špatně. Bydlím v malém městě a kulturních akcí zde máme docela dost. V Plzni je velká galerie. Každá výstava začíná vernisáží, během výstavy bývají besedy s autorem. Jistě i v Plzni mívá galerie navíc koncerty, workshopy, besedy na nejrůznější témata. Nebo knihovna. I naše malá knihovna zve autory na autorská čtení, organizuje klub dospělých čtenářů...

V létě se doslova roztrne pytel s nejrůznějšími výstavami Třeba výstavy květin. Ale hlavně výstavy výtvarné. Řeknu to natvrdo. Každý mazal se v létě snaží najít prostor pro zviditelnění své tvorby. Nestojí to za moc, ale jsou tam ty lidi...

Když se Vám zdá Plzeň chudá na akce, rozjeďte se do okolí. Hrady a zámky. Te´d budou plné trhů a středověkých kejklířů. Rozjeďte se historickým vlakem odněkud někam. Zajeďte si do K. Varů na dostihy... Možností dostat se mezi lidi, pohovořit nezávazně s cizími a jaksi se v komunikaci "oťukat", je mnoho.

km

leiah: neumíte nebo nechcete hledat
fdu.zcu.cz/...
fdu.zcu.cz/...
atelierplzen.cz/...

@leiah - Hledala jsem kurzy, nebo workshopy v Plzni (v místě bydliště není vůbec nic,) a nenašla nic. Hned včera v první odpovědi jsem vám posílala tenhle odkaz "Výtvarno Plzeň". Drze se optám, zda jste se aspoň podívala.

leiah
hodnocení

Podívala a děkuji moc za tip

hodnocení

0x

Když v Plzni "chípl pes" uvítala bych Vaše objasnění, co to asi chcíplo v mém bydlišti. Vesnička - 170 obyvatel i s přilehlou osadou, jediná autobusová zastávka, kaplička. A jinak nic, já ještě říkám, že "hromádka hnoje." *smich*

Někdo možná potencionální přátele odrazuje, obvykle chováním. Nevím proč, ale já má přátel a kamarádů spoustu. A nabalují se noví a noví. Ráda se bavím, jsem veselá.

1/ Mám spoustu známých v našem turistickém oddílu, asi 30 lidí, i když nechodíme vždycky v plném počtu. Na kohokoliv se mohu obrátit, každý pomůže. Jsme fajn parta.

2/ Mám prima známé z dob, kdy jsem jezdívala dělat vedoucí na tábory. Je to už hodně let a některá přátelství přetrvala dodnes.

3/ Mám přátele z bývalých zaměstnání. Dokonce i 2 kamarádky ze školy, jednu už ze základky, druhou z pedáku.

4/ Mám přátele v obci, dřív jsem tu pracovala s dětmi. Dnes se snažím pomáhat aspoň hasičům či OU, chodím třeba na jejich brigády. Přátelství je mnoho. Za hodinu jedu ležet do nemocnice, doprava od nás je špatná, dovoz mi nabídli 4 lidé nezávisle na sobě /1 muž a 3 ženy/. Vážím si toho.

5/ Mám to, čemu říkám "virtuální přátelé." Jsou to lidé z celé republiky, které jsem naživo nikdy nepotkala. Sešli jsme se různě, na poradně, na Novinkách a píšeme si. Muži i ženy, od 35 do 77 let. Lidé sami i s fungujícími rodinami. Naše psaní není v ničem špatné. Píšeme si o svých blízkých, o dodině, o přírodě kolem sebe, posíláme si fotky krajiny.

6/ Nedávno se ozvala bývalá spolužačka mého zesnulého manžela. Rádi si psali. A ona mi teď volala, že měla mého muže ráda a že by chtěla v kamarádství pokračovat i se mnou. Plánujeme někdy setkání. Proč ne?

7/ Navštívila jsem výroční oheň trampské osady. A hned jsem měla zhruba o 20 přátel víc. Našla jsem žampiony a holubinky, vařil se guláš v kotlíku. A legrace byla, kytary a smích byly slyšet široko daleko.

Prostě, u nás asi nic nechcíplo. I když malá dědina, přátel a kamarádů mám pořád plno. A jsem za to ráda. Nikým nepohrdám, s každým ráda promluvím. Tak do toho, život utíká a "nemít žádné kamarády, tomu já říkám neštěstí..." Jaga.

leiah

A to je přesně ono. Na vesnici se všichni znají, pokud máte dobré vedení, pořádají se i různé akce. To všechno ve městě není. Nejsem přímo z Plzně, ale v našem městě není už vůbec nic. O víkendu tam nepotkáte živáčka a přes týden jsem většinu času v práci. Obdivuji lidi, kteří dokáží "nabalovat přátele", protože já neměla nikdy nikoho. Ani ve škole, ani v práci. Bavit se s někým v kanceláři ještě neznamená, že bude ochotný s vámi jít třeba na kafe. Vždycky jsem byla tak nějak neviditelná a začít se sama bavit s někým cizím, třeba na ulici, nedokážu. Jen ta představa mě děsí a přitom samota mě vadí. A hodně. Zkoušela jsem najít nějaké kurzy, nebo workshopy v oblasti svých zájmů (kultura, umění, literatura, kreativní tvorba...), ale nenašla jsem vůbec nic. Tedy ano, ale v Praze a to je trochu z ruky. V Plzni je opravdu jen to cvičení, nebo turistika a to mě nic neříká. I když nejspíš i tam bych byla sama a s nikým bych se neseznámila.

kdosi

@babajaga u vás nechcíplo nic, protože tam ani toho psa nemáte :)

mll

Podle intenzity, s jakou jsem v Plzni potkával pejskaře, soudím, že tam bude těch nechcíplých psů asi jako u nás. A když jsem počítal, kolik máme psů jen v našem paneláku, došel jsem k číslu, jaké nemají u příbuzných na celé vesnici (zapadlá víska s asi 50 staveními).

kdosi
hodnocení

0x

Kdo chce, hledá způsoby, kdo ne, hledá důvody.

V Čechách je například spousta literárních soutěží, kde se můžete účastnit i po emailu a každá z nich pořádá setkání, besedy s autory (většinou spíše autorkami), ocenění, workshopy ... vy říkáte, že vaším zájmem je literatura a kreativní tvoření - co takhle napsat pár povídek (stačí na pár stránek, i v kategorii mikropovídek se najdou hodně zajímavé věci)

Taky většina soutěží hledá hodnotitele a porotce - tedy někoho, kdo by byl ochotný přečíst zaslaná díla a ohodnotit, jak se mu líbila.

Opět účastnit se může každý, kdo se aspoň občas dostane k internetu, na různých setkáních se potkávám se spoustou lidí z naprosto zapadlých hnízd, žádný problém.

mll
hodnocení

0x

Co třeba na procházku do parku a podobně. A že jsou v Plzni taková místa, to náhodou vím. Naposledy jsem tam byl vloni v září. Nic organizovaného neni potřeba hledat.

leiah
Tak v parku bývám dost často, i na ulici. Ale oslovování cizích lidí, kteří jdou náhodou kolem, se mi příčí. To by už hraničilo s obtěžováním.

yarda1
hodnocení

0x

Já jezdím sem

axxoshotels.com/...

buď na komplexky nebo pokud nemám nárok tak jako samoplátce. Za tyhle webové stránky by někdo zasloužil pověsit za koule do průvanu, ty předchozí byly přehledné. V lázních se pořádají tanečky a kultura pro lázeňáky.

Na seznámení pro naši věkovou skupinu je to ideální. Zkus se zeptat svého praktického lékaře, jestli bys neměla nárok na nějakou kúru.

V poslední době tam otevřeli i taneční kavárnu mimo lázně.

incognito-coffee.cz/...

Možná by se naskytly i jiné lázně blíž, ale já s jinými nemám zkušenost.

Na vojně se říkalo: "Voják se stará, voják má" .

yarda1

Pokud bys měla zájem, mohu ti dát kontakt na rezervační oddělení lázní. Jednou mne to přesměrovalo na nějakou pofidérní agenturu a její služby stály za howno. Nebo mají stránky na xychtoknize. Tam by ti taky poradili.

facebook.com/...

prostromek
hodnocení

0x

Co nabídnout své služby o víkendu. Rodičům, kteří chtějí jít na večeři, nebo do kina, divadla. Zaregistrovat se v nějaké agentuře. Hlídací babičky?

Kamarádka takhle získala velice dobré vztahy s mladou rodinou a ty děti (2+4) ji berou jako opravdovou babičku. Jestli byste se na to cítila.

------------------------

A co Dobrovolník? Tam byste nenašla nějaký směr, který by Vás oslovil a třeba i nějaká skupina by Vás k sobě začlenila a v ní navázala nějaké přátelství?

dobrovolnik.cz/...

----------------------------------

Vybrat si nějakou kulturní, sportovní akci v Plzni a s tím konkrétně zadat seznamovací inzerát = Hledá se kamarádka, kamarád. (zadat na Seznamka.cz)

Není všechno o sexu.

prostromek

No vida, tady se člověk i zasměje.

Zapoměla jsem na jedno velké tržiště lidských osudů a srdcí.

FB.

Stačí mít nějaké koníčky, zájmy, něco umět, nabídnout a přidat se do té které skupiny. (já třeba renovace starého nábytku, zdravotní problémy - Slinivkář, něco, co mezi nebem a zemí, politické sekce, a hlavně Kočky, to je top, postižení lidé, Lidi z mého okolí, které znám atd..)

Reagovat na příspěvky a s těmi, které Vás osloví si nabídnout přátelství, tykání, přeposílat si zajímavé věci, a diskuze se rozvine. A můžete natrefit právě lidi z Plzně a okolí.

A to už je potom krůček k nějakému setkání, pokud to bude právě taková paní osamocená, svobodná, rozvedená, vdova atd...

Jsem introvert, se sociální fóbií a nejen na seznamce, ale i na FB jsem se seznámila s plno lidmi i se s nimi setkala. I jsem se účastnila různých akcí.

Ale časem mě již všechno přešlo a už mám raději klid, a když, tak jedu s vnukem, synem, anebo sólo.

Takže pro Vás - když by člověk opravdu chtěl, našel odvahu, tak se leiah/heda seznámíte*haha*.

heda
hodnocení

Pokud se neumíte seznamovat, zůstanete sama. Tak to prostě je s chození mezi lidi není k ničemu. Vím to podle sebe. Byla jsem i na tanečním večeru, jak tu někdo doporučoval. A k čemu? Celý večer jsem proseděla u stolu a nikdo si mě ani nevšiml. Chodím do divadla, na koncerty, do kina a myslíte, že se tam dá seznámit? To bych se musela postavit mezi dveře a odchytávat lidí "nechcete se seznámit?". Můžete to zkusit, ale riskujete, že zavolají ochranku. Nebo rovnou do blázince. Pokud nemáte seznamování v krvi a nevíte jak na to, nikdy se neseznámíte! Smiřte se s tím.
ben®

leiah/heda - teď jste to tady celé "zabila". Napsat sem dotaz a potom si sama sobě na něj odpovídat je chucpe!

hanakr
hodnocení

0x

V Plzni je diskotéka speciálně pro starší, v přízemí hotelu Continental, "Oldies Disco Club", 50+ úplně vpohodě, akorát se tam teda kouří, je to prostě klub jak ho znáte z doby kdy vám bylo 20. I na internetových seznamkách můžete někoho najít - akorát musíte hodně přebírat a odfiltrovat ženaté a příživníky co hledají jen ubytování a servis. Hodně záleží na tom, jak se prezentujete, dejte si veselou fotku s úsměvem a trochu namalovaná, hezky žensky oblečená. Jestli máte fotku kde vypadáte jako zamračená tetka v teplákách, chlapi psát nebudou. A i když vám budou psát mladší muži, tak je neodmítejte, i chlap něco přes třicet vám může být vděčným a loajálním společníkem.

prostromek

Oldies Disco Club. Úžasné hledání hanakr! *palec*

Něco takového jsem měla na mysli.

makk
hodnocení

0x

50+? Tak to se inspirujte písní "Kluci, kluci s klukama", tam se zpívá: "Děda s dědou v šenku hačaj, žejdlík s pěnou vábí je,
babičky si zajdou na čaj do kavárny Slávie." To je pro Pražáky, ale v Plzni taky nějaká kavárna bude.

yarda1
hodnocení

0x

Co třeba tohle, když jsi ze Zplzně? Už jsi tam byla aspoň jednou?

kudyznudy.cz/...

Já jsem tam kdysi byl, ale pro mne je to hodně z ruky.

prostromek
hodnocení

0x

Pokud bydlíte v paneláku, tak dejte na vývěsku ceduli, že hledáte kamarádku v tom určitém věku. Na procházky a povídání, menší akce. Nebo v obchodě bývají inzerce, vzít si kartičku, doma napsat a i s telefonem zase odnést nazpátek a čekat, jestli nějaká osamocená duše nezavolá.

Nechce se mi věřit, že v Plzni se nic nekoná.

U nás asi 7000 obyvatel je každý měsíc nějaká akce, venku, vevnitř, besedy, koncerty, představení, poutě, karnevaly, akce veteránů, parních lokomotivvýlov, Den dětí nebude pohádkový les, být nápomocna na stanovištích, kladení věnců, na podzim, teď v květnu oslavy osvobozená USA armádou? Nic se nekonalo? ...

-----------------

Dostáváme do každého čísla popisného měsíčník, kde je vše vytištěné na ten který měsíc.

Též je na internetových stránkách.

Město Plzeň určitě něco vydává také a pořádá, případně zprostředovává pro jiné firmy a spolky.

Pokud nemáte tištěný zpravodaj, podívejte se na webové stránky.

Každý měsíc může někam vyrazit a s někým zapříst rozhovor, i kdyby jen o počasí.

Je to jenom na Vás, jestli s někým zapředete řeč a seznámíte se.

Když ne, tak se smířit s tím, že si akce užijete sama se sebou.

To, co jste napsala, že jste neměla ani v mládí nikoho k sobě, žádnou kamarádku svědčí o tom, že čekáte, až Vás někdo osloví, popostrčí.

Ale většinou člověk musí udělat sám první krok a hlavně nenechat se odradit a stále zkoušet.

Být otevřená, vstřícná, komunikativní, naučit se případně komunikovat podle nějakých vzorů, nápadů, lekcí na internetu. Mít úsměv na tváři. Těžko radit na dálku, neznáme Vás, nevíme, něčím působíte jinak, teprve kontakt s Vámi, pokud byste byla ochotna, tak by se zjistilo, kde je chybka.

Zkuste dojít v Plzni za nějakým poradcem v oblasti mezilidských vztahů, nějakého kouče, který by Vás vyzpovídal a poradil.

Jinak, jak píšu, bydlíte v paneláku, v bytovce, tak jako první je dobré se seznámit se sousedy, navázat přátelský vztah. Bytovka je prostě malá vesnice. Když mi chybí cukr, dojdu si půjčit a na oplátku přinesu kousek buchty (třeba).

Přihlaste si odběr novinek na e-mail viz dole odrolujte akce.plzen.eu + máte tam další nabídky podle druhu.

kultura.plzen.eu/...

akce.plzen.eu/...

ben®

prostromek + ostatní - je zbytečné se v tomto vlákně nadále angažovat, protože tazatelce jde jen o zábavu a dělá si tady z nás legraci, což je hnus (zeptá se, dělá tady chudinku a potom sama sobě radí).

prostromek

Já jsem si všimla, děkuji.

Třeba to je její forma komunikace a seznamování.

ben®

prostromek - ano, bájná lhavost .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]