Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Sekaná z Globusu

Od: honzaz odpovědí: 15 změna:
Mohu se zeptat na vaše zkušenosti se sekanou z Globusu? Já ji měl vždy rád, ale mám teď pocit, že už to není co dříve... Není možné že nějak (v rámci šetření, proč jinak?) změnili či drobně upravili recepturu? Nebo je to jen můj subjektivní chuťový pocit?

 

 

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

3x
avatar babajaga

Pokud myslíte tu bavorskou sekanou, v alobalových vaničkách, máte pravdu. Bývala moc chutná, správně přiměřeně okořenená, dnes mi připadá, že chutná jako umělá hmota. Je taky velice jemně namletá, což není správná sekaná /ale to byla vždycky./ Lidé stávali v Globusu dřív grontu na špalek této sekané v housce, dneska už není zájem tak velký.

Daleko lepší je sekaná, která má na nákroji nějakou strukturu - kousky špeku apod. Koupím si občas Kláštereckou sekanou v Jednotě, k ní celozrnný rohlík a je to opravdu moc dobré. Jaga.

Znám plno potravin, které jsem dříve milovala a časem se změnily k horšímu. To je běžná praxe. Jinak uzeniny z Globusu bývají vesměs dobré, dělají si je tam sami. Mám moc ráda jejich prejt a kroupy. Snad se nepokazí.

 

mathew
hodnocení

2x

Mně přijde pořád stejná. Samozřejmě recepturu upravit mohli, ale také to může být pouze na úrovni, že dříve i tráva byla zelenější...

Naprosto souhlasím, před chvíli jsem videl natočenou svatbu z roku 1976. I tam byla tráva zelenější, i když to byl černobílý film.:)

 

hodnocení

1x
avatar milancukrar

Zprostředkované info.

Často jedem do Globusu a pro známé tam kupujeme dvě vaničky Bavorské sekané. Ale již minule nás požádali, ať jim koupíme karbanátkovou sekanou. Že je lepší.

My jí nejíme, jen jí kupujeme. Takže její (ne)chuť si již nepamatuji z dřívější doby. Ale moc mne nechutnala.

 

honzaz
hodnocení

Ano, přesně tuhle sekanou mám na mysli. Děkuji za názor, alespoň nejsem jediný, komu to tak přijde. Jinak s masem jako takovým tam problém též nemám.

 

hodnocení

0x
avatar aja1946
Nejlepší sekanou t.casu v Praze má Křeček upečenou

To říkají i zde:

 

makk
hodnocení

0x

Obecně bych řekl, že Globus nyní nabízí horší zboží za vyšší cenu. Asi dostali z Německa pokyn, že se v ČR musí víc vydělávat.

prostromek

Stále si myslím, že Globus /alespoň ČM a Čakovice v Praze/ jsou na velice dobré úrovni v oblasti kvality mezi všemi ostatními supermarkety.

No, ceny jdou nahoru všude. Dívat se na základní věci ve slevách. Ale to dělám všude.

prostromek****podobně to mám i já, když nakupuji v Globusu Pardubice a Olomouc.

makk

Ano, cena jde nahoru všude, ale v Globusu jde současně dolů kvalita. Máte pravdu, že i tak je Globus jeden z těch kvalitnějších, ale neplatí to o všem. Maso mají slušné, ale např. zelenina v poslední době nestojí za nic.

prostromek

Ohledně zeleniny. Když vidím, jak se v té zelenině, ovoci lidi hrabou, přehazujou a pomačkávají, tak se není co divit. A je konec května, ve skladech bude loňská zelenina, jablka. A jablka nebudou již dobrá, byť je skladují v řízených regulovaných skladech.

A možná nám do ČR jde z EU třeba jen druhá řída. Jednička zůstane v Německu, Belgii atd..

Maso, uzeniny, chléb, sladké pečivo, ryby jsou myslím v pořádku.

Sekanou nekupuju, ale dříve ano, byly doby, kdy do housky dávali velké kusy 5 cm široké, anebo opravdu solidní špičky, nekoukakalo se na gramáž.

V porovnání s tím už krájí tenké plátky.

makk

Jablko není zelenina, lidi se v tom přehrabují v každém supermarketu stejně a je to problém trvalý, ne jen jarní.

Pokud jde o maso, tak je sice lepší, než třeba v Albertu, ale je horší, než bývalo, obsahuje znatelně víc vody než třeba před rokem, to mám ověřené. Někdo říká, že to napíchávají vodou (což se nesmí), jiní říkají, že prasata rychleji rostou, maso je "řidší" a obsahuje víc vody, to sice zakázané není, ale kvalitu masa to snižuje (tak zvané PSE maso).

@makk

Napíchávání masa zakázáno není, musí být ale jasně označeno jako KŘEHČENÉ MASO. Ve skutečnosti to ani není maso ale masný výrobek.

Kdo nechce maso napíchané vodou, nakupuje u řezníka. Nebalené chlazené maso napíchané není - voda by z něj vytekla. Jediné napíchané a křehčené maso tedy seženete ZABALENÉ ze supermarketu.

Rozumné je nakupovat skutečné maso v masně a ne ošizené křehčené balené maso v marketu. Není to náročné, jen se člověk musí zajímat, co nakupuje.

makk

Ano, máte pravdu, napíchávat maso vodou se smí, ale jak sám píšete, pak už se to nesmí jmenovat maso, ale masný výrobek. Takže pokud kupuju maso, tak napíchané být nesmí.

Nakupovat od řezníka... to nakupujete i v tom Globusu, takže já bych to opravil na nakupování u osvědčeného řezníka. Jenže my neřešíme kde nakupovat, ale řešíme jaká je kvalita masa v Globusu.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]