Nejste přihlášen/a.
Pokud myslíte tu bavorskou sekanou, v alobalových vaničkách, máte pravdu. Bývala moc chutná, správně přiměřeně okořenená, dnes mi připadá, že chutná jako umělá hmota. Je taky velice jemně namletá, což není správná sekaná /ale to byla vždycky./ Lidé stávali v Globusu dřív grontu na špalek této sekané v housce, dneska už není zájem tak velký.
Daleko lepší je sekaná, která má na nákroji nějakou strukturu - kousky špeku apod. Koupím si občas Kláštereckou sekanou v Jednotě, k ní celozrnný rohlík a je to opravdu moc dobré. Jaga.
Znám plno potravin, které jsem dříve milovala a časem se změnily k horšímu. To je běžná praxe. Jinak uzeniny z Globusu bývají vesměs dobré, dělají si je tam sami. Mám moc ráda jejich prejt a kroupy. Snad se nepokazí.
Obecně bych řekl, že Globus nyní nabízí horší zboží za vyšší cenu. Asi dostali z Německa pokyn, že se v ČR musí víc vydělávat.
Stále si myslím, že Globus /alespoň ČM a Čakovice v Praze/ jsou na velice dobré úrovni v oblasti kvality mezi všemi ostatními supermarkety.
No, ceny jdou nahoru všude. Dívat se na základní věci ve slevách. Ale to dělám všude.
Ano, cena jde nahoru všude, ale v Globusu jde současně dolů kvalita. Máte pravdu, že i tak je Globus jeden z těch kvalitnějších, ale neplatí to o všem. Maso mají slušné, ale např. zelenina v poslední době nestojí za nic.
Ohledně zeleniny. Když vidím, jak se v té zelenině, ovoci lidi hrabou, přehazujou a pomačkávají, tak se není co divit. A je konec května, ve skladech bude loňská zelenina, jablka. A jablka nebudou již dobrá, byť je skladují v řízených regulovaných skladech.
A možná nám do ČR jde z EU třeba jen druhá řída. Jednička zůstane v Německu, Belgii atd..
Maso, uzeniny, chléb, sladké pečivo, ryby jsou myslím v pořádku.
Sekanou nekupuju, ale dříve ano, byly doby, kdy do housky dávali velké kusy 5 cm široké, anebo opravdu solidní špičky, nekoukakalo se na gramáž.
V porovnání s tím už krájí tenké plátky.
Jablko není zelenina, lidi se v tom přehrabují v každém supermarketu stejně a je to problém trvalý, ne jen jarní.
Pokud jde o maso, tak je sice lepší, než třeba v Albertu, ale je horší, než bývalo, obsahuje znatelně víc vody než třeba před rokem, to mám ověřené. Někdo říká, že to napíchávají vodou (což se nesmí), jiní říkají, že prasata rychleji rostou, maso je "řidší" a obsahuje víc vody, to sice zakázané není, ale kvalitu masa to snižuje (tak zvané PSE maso).
@makk
Napíchávání masa zakázáno není, musí být ale jasně označeno jako KŘEHČENÉ MASO. Ve skutečnosti to ani není maso ale masný výrobek.
Kdo nechce maso napíchané vodou, nakupuje u řezníka. Nebalené chlazené maso napíchané není - voda by z něj vytekla. Jediné napíchané a křehčené maso tedy seženete ZABALENÉ ze supermarketu.
Rozumné je nakupovat skutečné maso v masně a ne ošizené křehčené balené maso v marketu. Není to náročné, jen se člověk musí zajímat, co nakupuje.
Ano, máte pravdu, napíchávat maso vodou se smí, ale jak sám píšete, pak už se to nesmí jmenovat maso, ale masný výrobek. Takže pokud kupuju maso, tak napíchané být nesmí.
Nakupovat od řezníka... to nakupujete i v tom Globusu, takže já bych to opravil na nakupování u osvědčeného řezníka. Jenže my neřešíme kde nakupovat, ale řešíme jaká je kvalita masa v Globusu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.