Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Barvy Spolu

Od: honzas11 odpovědí: 19 změna:
Jak se vam líbí Spolu v novych barvach? Proc zrovna zelená? Ze by jako podpora Zelenskemu tisickrat deklarovana? :-D

19 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jiofa
hodnocení

3x

Tak zelená barva je barva naděje. No a naděje umírá jako poslední. Takže proč ne, proč to nezkusit. Třeba to ve volbách dopadne.

nox®
hodnocení

2x

Je mi to úplně jedno. Proč výrazná zelená? Pravděpodobně je to PR tah, jak zaujmout, odlišit se. Ostatně celé volby o tom jsou, jako vždy a všude.

0rion
hodnocení

2x

Copak SPOLU, to jsou břídilové, Babiš je jiný kabrňák, se svými kreslenými obrázky slibuje všechno nejmíň o 50% levnější. Vzhledem k tomu, že i bez mého hlasu možná bude opět premiérem, tak už se na to těším *smich*

honzas11
hodnocení

Tak to jsem pozadu. Ještě jsem neviděl:-D

pb®
hodnocení

2x
Zkrátka se jim pomíchala žlutá a modrá z ukrajinské vlajky.
honzas11
hodnocení

Děkuji za další indicii. :)
0rion

Žlutá s modrou nevytoří zelenou, ale to nevadí, důležité je , že s tou Ukrajinou sympatizujete *smich*

honzas11
21.05.25 09:45
hodnocení

A jakou?
pb®
0rion omyl, nevědomost či lež?
Smícháním modré a žluté barvy zelená prostě vznikne.
0rion

Míchání RGB barev:
červená + zelená → žlutá (Y)
červená + modrá → fialová (M)
modrá + zelená → azurová (C)
červená + zelená + modrá → černá

Jak vyrobit zelenou ze žluté a modré:
1x červená + 2x zelená + modrá → zelená + černá (= tmavě zelená)

Co z toho plyne? Při stejném zastoupení barev vzniká černá, zelenou docílíme jen při nadbytku žluté, ale jak jistě víte, žlutá s modrou jsou na ukrajinské vlajce zastoupeny stejně.

honzas11
hodnocení

Vis vubec co je rgb? Nedělej ze sebe ještě většího kašpara.
0rion

Prosím o informaci, co je dle vás RGB, třeba se dozvím zase něco nového. Děkuji.
Pozor! Neplést s KGB, RPG, RTG či GRP :)

honzas11
hodnocení

Je to zpusob michani barev u vyzarovaneho svetla, kde zakladem je cervena, zelena a modra, kde se daneho odstinu/barvy dosahne vyzarovanim v urcitych pomerech. A otazka za milion, jak vznikne u rgb zelena? Ze by tim, ze se bude vyzarovat jen ta zelena? Ty tvoje teorie jsem nepochopil. Asi jinci liga. Jinak u bezneho michani barev je to tak, jak psala pb.
0rion

Výborně, tohle chápete správně. Jenže tady se nejedná o vyzařování světla, nýbrž pohlcování světla (přicházejícího z nějakého zdroje, třeba slunce). Červená barva je červená proto, že modré spektrum a zelené spektrum světla pohltí a odrazí k našemu oku jen zbylé červené. Zelená pohltí červenou a modrou a odrazí zelenou. Modrá pohltí červenou a zelenou a odrazí modrou. Z toho již snadno vydedukujete, že když tyhle tři barvy R + G (žlutá) + B (modrá) smícháte ve stejném poměru, nemůžete dostat zelenou, to je fyzikální nesmysl. Že to u výtvarných barev funguje je trochu něco jiného, běžné žluté barvy se vyrábí tak, aby odrážely nadbytek zelené barvy, protože jinak bychom je vnímali spíše jako oranžové. A taková žluť, ve skutečnosti spíše žlutozelená, pak skutečně po smíchání s modrou dá zelenou, zvláště když je žlutá v nadbytku.

euvalues
hodnocení

1x

Zelená, to jsou i "evropské" hodnoty jako Green Deal a islám.

Barvy Spolu

hodnocení

0x

A co se vám prosím na nich nelíbí?

"Na vizuální podobě kampaně se podílela výrazná tvář světového grafického designu Pavel Fuksa. Ten pracoval pro řadu globálních firem nebo pro amerického prezidenta Baracka Obamu".

honzas11
hodnocení

Ja nic o tom, ze se mi nelibi nepíšu. Zatim to moc nesleduju. Zahlidl jsem nejake jejich letacky a vybavily se mi akce v lidlu :-D

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, líbí, protože to je opravdu zelená a nikoliv zelinkavá (tu bych nesnesl, stejně jako pan Peterka ve známém filmu ). Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]