Nejste přihlášen/a.
Ze supermarketu jsem si donesla domů nahryzlý meloun.Už kdysi jsem si donesla červenou řepu s podobnými zoubky v hryzu,ale tam chodila v noci na tržiště kuna a ten dřevěný domeček podlezla..Kdyby to nebylo tak drahé,tak bych to asi vyhodila,čekám návštěvu a co teď.
1/ Když si vyberu meloun vhodné barvy a velikosti, prohlédnu si ho. Celý, kolem dokola, jako míč. Pokud najdu "zoubky", nechám ho tam a vyberu si jiný. To jste vážně to okousané v obchodě neviděla? Ale je možné, že je to jenom odřené, jak se melouny mezi sebou při dopravě otloukaly.
2/ Čekáte návštěvu, jistě jí podáte meloun oloupaný, nakrájený. Okousaná slupka tam určitě nebude. Tak se nic nestane, pokud o tom návštěvu nebudete informovat a pomlčíte. Meloun dobře omyjte, okrájejte.
A nebude Vám nic. Jaga.
Příště si dejte větší pozor a vybírejte opravdu pozorně.
Taky mě napadlo, jestli to neni jen mechanické poškození. No neni to skrz, takže bych v tom problém neviděl. Maximálně bych okolí vykrojil, jako se to dělá u padaných jablek.
Když kupuju meloun, koukám ne něj kolem dokola, jestli neni prasklý nebo nemá nějaké takové kazy na slupce. Pak na něj poklepu, jestli má správný zvuk. No ale já kupoval melouny naposledy na trhu v Itálii, opravdové melouny (co možná pár hodin předtím se slunily na poli), ne ty atrapy, co mají u nás v supermarketech. Ale i u nás bych si meloun ověřil pohledem a poklepem.
Proč byste to vyhazovala? I kdyby to byla levná záležitost. Myslíte, že je na poli sterilní prostředí?
Tam se prohání myšátek a jiných potvor.
Stačí umýt ve vaně za použití nějakého jaru, osušit kuchyňskou utěrkou. Případně otřít dezinfekcí, pokud se toho štítíte.
Je to jenom slupka, která se okrájí, vnitřku nebude vůbec nic.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.