Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Potřebuju ztloustnout

Od: ale odpovědí: 20 změna:

hoj chtěl by jsem se zeptat, jak má sakra přibrat na váze , je mi 14 let , měřím 190 cm a kolem pasu mám 82 cm jím dost ale ne a ne přibrat proradt. dekuji předem

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

bud rad že si jakej si protože přijde čas a může se to zvrtnout a budeš jak koule

jinak ja v mládí baštil měkej tvaroh a pivovarský kvasinky

prostromek
hodnocení

0x

Tuším, že o tuku to asi nebude.

Ale spíše nabrat svaly.

Viděla bych to na sportovní oddíl. Těžká atletika, box, vzpírání, zápas, posilování na strojích.

Podívejte se, kde je u Vás nějaký Sokol, fázové tréninky pod dozorem a dohledem, a domluvte si s rodiči, protože povětšinou tyhle věci jsou placené.

Na tohle potřebujete odbornou pomoc, trenéry, kteří jsou vystudovaní, (fakulta tělesné výchovy, rehabilitace apod..) vědí, jak které svaly zapojit, abyste samodomo si nezničil figuru, která se potom velmi těžce napravuje.

Ve 14 letech při 190 cm může být problém s páteří, protože jste vyrostl velice rychle

Navíc jste moc mladý, tak se ptáte včas, poraďte se i ohledně výživy. Nekupujte (rodiče) maso krmené hormony na rychlý růst. Dostáváte to do sebe také.

Tedy maso od prověřeného farmáře, zaměřte se na český chov.

Tedy žádné KFC, supermarketové kuře, které vyrostlo za 30 dní, určitě neee.

-------------------

Něco může být i genetika. Podívejte se v rodině, co jste zdědil, jakou konstituci.

ale
hodnocení

já sice někdy do kfka zajdu ale moc ne, naposledy jsem tam byl před 2 roky, a stím posiloáním nevym nevym tady kde bydlím žádné posylky nejou ,a myslím si že když jezdím na kole každý den tak to stačí ,a nějaké svaly mám ale spíš potřebuji navýšit váhu ze třídy jsem nejhubenější a spolužáci o mně říkají že jsem jak vyžle ,tak právě proto potřebuji nabrat nějaké to kilo navíc

ale
hodnocení

prostě nějaké ty špíčky by mi nevadily aspon by o mně kluci ze třídy neříkaly že jsem jako vyžle

astik
Tohle opravdu neřešte. Jste vysoký, mladý a štíhlý. Co je na tom špatně? Navíc, většinou to bývá tak, že čím starší, tím tlustší. A pokud chcete být štatnější, tak v rámci sportu, bílkoviny na svaly... Ale cpát se, abych byl tlustší? NE! Ostatní ať si trhnou nohou. Možná vám i závidí. Co by jiní za to dali.

km
hodnocení

0x

hlavně neřeště co o vás kdo říká. důležité je, jestli jste zdravý, jestli se zdravě a přiměřeně stravujete a zdravě žijete, jestli máte dost zdravého pohybu. myslím si, že plno lidí by vám mohlo závidět.
jakou máte váhu?

ale
hodnocení

vážím 53 kg

km
To je opravdu malo. Zalezi taky co mate v genech. Optimalne byste mel mit neco mezi 70 a 85 kg. Kazdopadne pokud budete prijimat vice stravou nezapomente na umerne mnozsti pohybu.

hodnocení

0x

Na kole moc viditelných svalů nenabereš. Začni s kalistenikou. Třeba máte v okolí venkovní posilovnu? Nebo je v okolí něco, co by se dalo použít jako hrazda - staré věšáky na prádlo, hrazda na dětském hřišti, třeba najdeš vhodnou větev. Můžeš si také koupit hrazdu domů mezi futra. Dost cviků můžeš cvičit jen tak na zemi bez náčiní + ta hrazda se hodí. Když Tě to začne bavit, můžeš si dokupovat vybavení domů - kruhy, TRX, planche bars, expandery, ... Kolik zvládneš kliků a shybů? Pokud to číslo navýšíš, určitě budeš vypadat jinak.

ale
hodnocení

já bydlím na vesnicy hřiště tam jsou ale hrazdy ne já dojíždím do školy a na nějaké lítání ve mněstě není čas muj táta má 2 velká pole a 3 louky takže potřebuje pomáhat a také práce kolem baráku atd takže na lítání ve mněstě není čas

@ale

Pro posilování s vlastní vahou nejsou potřeba fitka. Stačí doma. ;)

prostromek

S prací na vesnici okolo hospodářství zesílíte, ale holt prostě později. Prací osvalení těla přijde jaksi samo věkem.

Potom po Vašem/Tvém doplnění ty moje první rady budou jaksi bezpředmětné.

Jsi astenický typ. Podle typologie rozdělujeme postavy na pyknik, atlet, astenik.

Již v popisu níže je popisovaný znak od odborníků malé tělní obvody.

Pro tento typ postavy bych nedoporučovala jako sport vytrvalostní běh, kdy se tělo objemově zmenšuje a zužuje.

Poznat sám sebe, typologii a tím se vyrovnat s případnou nepřízní, posměšky. Každý jsme nějací, každý jdeme se životem s nějakou zátěží. Hlavně zdraví, to je důležité.

Možná se astenici vyskytovali více v Anglii?

astenický typ [-ny-, řec.], leptosomní, leptomorfní, dolichomorfní,lineární typ tělesné stavby člověka. Vyznačuje se těmito hl. znaky: štíhIá postava, poměrně dlouhé končetiny, úzký dlouhý hrudník, jemná kostra, tenká kůže, slabá podkožní tuková vrstva, slabě vyvinuté svalstvo, malé tělní obvody. Protikladem je pyknický typ. Mezi těmito krajními typy je řada typů přechodných.

ale
hodnocení

to je docela pravda

Jestli máte barák, tak si i nějakou "posilovnu" můžeš postavit, stačí jen zapojit fantazii. Hrazdu můžeš mít vlastní, určitě by se na zahradě něco našlo.

ale
hodnocení

tak poradte jak mám teda ztlousnout

Možná teda začít cvičit?

Ale netrápil bych se tím. Většina lidí pak spíš závidí, když je někdo hubený a nemusí se starat, kolik toho sní a co. A nakonec každý věkem přibere, někdy po 30. roku. Takže se o to netřeba starat. Užívej si, že jsi hubený a zdravý, bez problémů s nadváhou atd. *palec2*

mll
hodnocení

0x

Netrap se s tím, pokud z toho nejsou nějaké problémy. Holt budeš v kategorii lidí, co váží 50 kilo i s postelí. Na tom asi neni nic špatného. Já když jsem se dostal na cca 50 kilo (ono to bylo, když jsem neměl moc času se najíst, ne že bych měl nějaké mindráky z váhy, jak to někteří mívají), tak jsem měl už docela slušné problémy, pak ani nevím, jak jsem se dostal zpátky na rozumnou a možná už pak i nerozumnou váhu (už roky si držím váhu okolo metráku víceméně bez ohledu na to, jak jím nebo nejím). Prostě jsem začal normálně jíst (což taky nebylo jednoduché). Ale dělat takové věci, jen protože mi někdo řiká že jsem tlustej (nebo ve vašem případě hubenej) to bych teda nedělal.

ale
hodnocení

na cvičení nemám čas ,pracuji na poli s tátou prostě potřebujunějak nabrat váhu a nějaké špíčky mz jsou jedno hlavně nějak aby to šlo

prostromek

Jedině z jídla. Sytá, kaloricky vydatná jídla.

Určitě husté polévky, husa, kachna, vepřová knedlík + zelí, svíčková, řízky s bramborovým salátem, kuře na smetaně, vajíčka na špeku, chleba se sádlem a škvarky, buchty, štrůdl, kakao s vánočkou, smažené koblihy, šlehačkové dorty, banány v čokoládě, oříšky ...

Ale je důležitá i zdravá strava - ovoce, zelenina kvůli vitamínům.

Otázka je, kdo to uvaří a upeče. Kupovaná jídla a v jídelnách takové grády nemají. A od září se ve školních jídelnách najíždí na jiný typ stravování. Prý zdravější, otázka je, jak si s normami kuchařky poradí. Nějaké špenátové rizozo asi moc dětí neosloví.

Dříve existovala výkrmná dieta, pro děti, které měly podváhu - po válce, po nějaké nemoci. To ale dnes je potřeba naopak, děcka jsou obézní.

hodnocení

0x
Nekrmte Trolla.
V jiném dotazu měl 201cm a 84cm v pasu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]