Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lze nějak zachránit vypnutí sítě 2G u operátorů

Od: pavel odpovědí: 5 změna:

Slyšel jsem že nejpozdějí do roku 2028 se má zrušit 2G síť. Jsem na horách a mám alarm napojený na tuto osvědčenou technologií a též moje babička používá ještě svůj oblíbený starý tlačítkový mobil. Lze to zachránit nějakou redukcí nebo převodníkem na chalupě, aby to fungovalo nadále podobně jako u TV vypnutí analogového signálu po připojení setoboxu je možné sledovat televizi i nadále. Je šance to nevzdát 2G síť a nějak si úpravou zařizení pomoci k funkčnosti po technické úpravě nějakým nápadem to vykoumat?

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mnd®
hodnocení

0x

Tyto zprávy jsou tady už nejméně od roku 2021. root.cz/... .

2G síť se vypne a modernější funguje už nyní.Myslím že jste měl a ještě máte dostatek času přejít na 4G.Tlačítkový ,,mobil,, bez OS mám taky a umí dokonce už 4G.Umí jen volat a přijmout hovor a SMS.Osvědčená technologie ano (2G) - ale poněkud už hodně zastaralá a tak se ruší.Stejně jako se od drátového rozvodu internetu přechází k optickému a vlastně i wifi byl pokrok vpřed už před mnoha lety.Už je i síť 5G.

Pokrok nezastavíš a budeš se muset ( i babička ) přizbůsobit.

pavel
hodnocení

Technická úprava základní desky telefonu nebo nějaký modul přiletovat pájkou lze to vypnutí 2G sítě nějakým speciálním fíglem obejít přestože bude náročný a možnost programování jak by mne kamarád technik na mobily nějak s tím pomohl?

kdosi

Aby to šlo, museli byste udělat nějaký převodník 5G-2G tam a zpátky, což si sice lze představit, ale v amatérských podmínkách by to byl velice náročný a dlouhodobý projekt. To už mnohem levněji vyjde koupit 5G mobil s tlačítky a babičku na něj přeškolit.

Ono jde i vylepšit staré 8bitové počítače, aby se "nějak" připojily na internet, akorát to stojí v nákladech mnohem víc, než nový moderní počítač, o práci ani nemluvě.

Ale jestli chceš, tak začni tím, že se nauč, jak ten 2G funguje a jak funguje ten 5G, abys tomu opravdu rozuměl, protože bez té znalosti ani nemáš šanci začít přemýšlet o tom, co bys kam mohl letovat.

hodnocení

0x
Z mého laického pohledu bude podstatně jednodušší se s tím smířit a přejít na novější technologii.

chorydnes
hodnocení

0x
Ne opravdu nijak 2g telefon na 4g nepredelas, ani s žádnou redukci...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]