Nejste přihlášen/a.
Ne, nestalo. Odpověděl bych nějak takto:
...
Dobrý den,
děkuji za reakci, zejména za informaci "pokud je vše čisté, nic to pro vás neznamená".
Neberte to prosím nějak zle nebo osobně, avšak pokud mi podáváte mylnou informaci a budu se muset k této situaci kdykoliv v budoucnu vrátit, ať už prostřednictvím další komunikace s vámi či s úřady, jsem nucen vám fakturovat v rámci konzultace částku 968,- Kč včetně DPH za každou započatou hodinu, kdy se budu muset touto situací znovu zabývat.
S přáním hezkého dne,
XY
...
V dobách kovidového šílenství, kdy se nesmělo obchodovat s ničím, kromě potravin, vše ostatní se smělo jen objednávat a vyzvedávat. Měl jsem nachystanou objednávku v GME, pro jistotu jsem si ji exportoval do csv, přecejenom bylo to hodně položek v různém množství a něco jsem tam přisypal mimo připravený seznam. To se ukázalo jako prozřetelnost, protože počítač při odesílání havaroval. No tak jsem dal načíst z csv a jakoby se nic nedělo, tak jsem zkusil podruhé, potřetí a pak jsem to vzdal a položky tam dával ručně. Po několika minutách jsem měl v košíku i ty položky z csv, ale byly tam v trojnásobném množství. Než to měnit u nejmíň 20 položek položku po položce, tak jsem chtěl košík vysypat (což se muselo položku po položce), že to naimportuju znova a správně (už jsem věděl, že musím několik minut počkat a že systém se tu dobu tváří jakoby nic nezaznamenal). Asi po páté položce mě to prohlásilo za hackera, který útočí na jejich stránky a odmítlo se to se mnou bavit.
To je tak, když některé obchody nestojí o zákazníky. Alza mi taky občas ukazuje, že jsem robot. Nemám důvod mu to vymlouvat, a jdu do jiného obchodu, který prodává i robotům. S GME je to horší, ti nijak velkou konkurenci nemají (z těch významnějších polské TME a britský Farnell).
Když někdo udělá objednávku a druhý den ji zruší ještě před expedicí, tak pere peníze? A pak je opravdu nutné něco hlásit a posílat zákazníkovi poplašnou zprávu, ve které z něj dělá mafiána?
To trošku vypadá, že pan Jakub Čech z firmy Beast Meat je trošku pošahaný.
Napište svoji zkušenost na heuréku.
To je to, co nechápu. Udělám objednávku, zaplatím a pak si to rozmyslím, tak pokud to obchod umožňuje, tak prostě transakci stornuje nebo mi vrátí peníze. Jak se tímto daji peníze prát? Ani v jednom případě mi nepřijde, že by se tak daly prát peníze; ani pokud se transakce stornuje (což bych druhý den čekal spíš, že ještě nebude zaúčtovaná), tak jakoby nikdy nebyla (teda bude někde mezi zrušenými), ani pokud peníze vrátí (když už nepůjde transakci stornovat), pořád to budou ty samé stejně čisté nebo špinavé peníze.
Mimochodem o jakou částku šlo? Beast Meat nevypadá na prodejce nijak drahých věcí, tipuju tak do 100€. No je hrozné, jací jsou ti teroristé troškaři. Už neperou peníze po milionech, ani jen po tisícovkách, ale asi už po desítkách eur. Za chvíli budeme jako v USA, kde prý je nemožné zaplatit dvacetidolarovkou, hned vás maji za teroristu.
Ale tomk nikde nepíše, že objednávku zrušil!
Píše, že objednal, zaplatil a potom mu přišla zpráva o praní peněz a objednávku firma zrušila, peníze vrátili, a že je též zaměstnaný. Nebo jsem to přehlédla?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.