Nejste přihlášen/a.
Kolik vás stálo vše okolo svatby? Včetně šatů, obřadu, hostiny? Napište také prosím kolik vás co stálo, abych měla představu.
Už to bude za měsíc 4 roky tak to nebude do halíře a nevím zda si vzpomenu na všechno.
Prstýnky - 12.000,-
Poplatky atd. ( brala jsem si slováka ) 3.000,-
Šaty půjčení cca 4.000,-
Oznámení cca 1.000,-
Koláče a jídlo na ráno před svatbou a po svatbě - cca 3.000,-
Zákusky - cca 5.000,-
Alkohol - cca 10.000,-
Hostina - cca 30.000,-
Ubytování - cca 5.000,-
Kytky - cca 4.000,-
Fotograf - 3.000,-
Když to tak počítám tak to je 80.000,-. Vím, že nás to stálo 82.000,- takže cca jsem se strefila a možná na něco zapomněla. Bylo 50 lidí, včetně nás. Ubytování bylo asi jen pro 28 lidí ze Slovenska, zbytek byl rozvážen. Auta jsme neplatili, Platili jsme něco já s manželem, něco manži rodiče a něco moji rodiče.
V hostině je veškeré jídlo, nealko a pivo. V alkoholu je tvrdý a víno
Zdravím, asi moc nepomohu, můj strýc se ženil v roce 1980, a docela luxusní svatba (na tu dobu) pro 20 lidí stála kompletně celkem 16.000 Kčs. To jenom pro srovnání...
říjen 2009-55osob
Slavkov zámek-8000
fotograf- 5000 v ceně DVD a 20fotek, fotokniha 1800
půjčovna(šaty, závoj, šerpa na auto) -10000
Kytka-lilie + 2 kytky svědkyně, 3kytky deužičky, ženichovi do klopy -2500
prstýnky-zlato-žluté a bílé-9000
cukroví a koláčky pekla babička a tety-3000 + marcipánový dort 3patra-1200(skoro nikdo to nejedl)cena včetně krabiček na výslužky
hostina 55 osob - 50 000 pila se vlastní slivovice a víno( za každý litr vína co rozlili se platilo 20kč), pivo a kofola, matonka a nějak cappi, káva
hostina-malý raut-obložené chlebíčky 60ks-(než se mladí pofotili), oběd-2ks šunková rolka, vývar s knedlíčky, svíčková, večeře-raut-pečená kuřecí stehýnka, řízečky kuřecí a vepřové, masová roláda, bramboráčky, 3druhy salátů, bramborový salát, pečivo, zelenina a ovoce.
Kytka na tabuli-1 větší a dvě menší-500
šerpa a srdíčka s kytičkama na tabuli-200
kapela-1h 1000kč-celkem 6000
oblek ženicha 5000 + košile a kravata 1300
poplatek na matrice 400
dvě vyjímky na vjezd k zámku 100-auto s nevěstou je zdarma
jmenovky na stůl-na PC zadarmo
Oznámení (cenu neznám, asi 25ks a pár zbylo)
cca. 100 000 to spraví a snad jsem na nic nezapoměla byla to svatba dcery.
doplněno 20.07.10 21:08:Platili jsme to dceři , rodiče ženicha dodali slivovici a víno a chtěli půl platit(dali to mladým).
já se vdávala před 30lety, šaty mi podle burdy šila maminka, kytku uvázal strýc co měl skleník růží, hostina pro 40 osob cca 20 000.Fotila a dělala fotky kamarádka zadarmo.
Asi moc nepomůžu - za pár dní to bude už 10 let, ale vidím to podobně jako Jolinar (plus minus, třeba my dali víc za oznámení vč. poštovného, naopak prstýnky máme - snad kdesi uložené - tehdy za 5 000). Svatba pro cca 40 - 50 lidí (někoho zveš na oběd, kámoše třeba až na večeři na tancování) stála mé rodiče asi 25 000 (hostina, ubytování, hudba), nás s manželem taky cca 25 000 (kytky, prstýnky, poplatek úřad, oznámení, šaty půjčené, boty dost drahé, na obleku jsme naopak šetřili ... ) - takže celkem asi 50 000. Ale musím podotknout, že se moc nepilo...Někdo dělá ještě předem rozlučku s kamarády. Jinak u nás se před odjezdem na radnici (do kostela) ještě pozvou obojí rodiče a budoucí manželé jim soukromě poděkují za vše, co pro ně kdy udělali. S financováním jsem zažila víc názorů - u nás platilo, že svatbu dělají rodiče nevěsty a ženich platí kytky (nevěstě a matkám) a veškeré pití ... záleží na dohodě, někde to je mezi rodinami napůl, zažila jsem i kamaráda, co si zakládal na tom, že si zaplatí svatbu sám.
doplněno 20.07.10 21:27:Mezitím napsala velmi konkrétně Liduš, takže asi není co řešit )
Povím vám,jak se také dá udělat svatba.Oznámení,šaty ani prstýnky jsme neměli,platili jsme jen nejnutnější kolek na MěU,též jsme nepekli žádné koláče atd.Byli jsme celkem 4,po obřadu jsme zašli na kafe a bylo po všem.Dodnes toho nelitujeme.Dát za svatbu 1OO.OOO,-Kč nebo se i na to zadlužit je dle nás pitomost,když už ty peníze jsou,proč je nevyužít účelněji? To je náš názor.
Žena měla kostým a já oblek (0kč), dva svědci + obřad na obecním úředě (0kč) a navíc v den, kdy jsme si zvolili sami (středa 19.12.2007 - přesně na den po 7 letech vztahu). Jídlo v čínské restauraci a náklady se vyšplhaly na závratných +- 1.200kč
:D
Teď mi žena ještě připoměla snubní prstýnky, co jsme měli už cca 5 let v krabičce v baru ( 3.000kč)
Ja měl něco podobného, po pěti letech vztahu obřad, oběd v restauraci, vačer zábava s kamarády. všeho všudy cca 5000,. Dnes jsme spolu už 15 let, a vydrželo nám to déle, než kamarádům a kamarádkám za desítky tisíc, Jsou to vyhozené peníze.
A kdo může říci, je to jen jednou v životě...?
Už si to po těch sedmi letech moc nepamatuju. Měli jsme skromnou svatbu, spíš jsme chtěli klid; tak jsme šli na oběd jen se dvěma svědky. Pro rodiny jsme udělali jen večerní mecheche.
Pokud si pamatuju, tak půjčení šatů pro nevěstu stálo myslim bura, večeře na menším městě asi pro 25 lidí nebyla nějak dramatická, určitě to bylo do dvaceti, možná patnáct. Větší položka byl profesionální fotograf - nějak 7 tis. myslím. Každému to radím, to byla nejlepší investice na svatbě. Můžete mít sebedražší šaty, ale jako vzpomínka Vám zůstanou právě jen ty fotky. Když si to budete fotit sami, nebude to ono. A ani kamarád s dobrým foťákem nemusí být to správné řešení, znám osobně dva případy, kdy lidi těžce rozhádali s kamarádem právě, že byli zklamáni ze svatebních fotek, co pro ně udělal. Bohužel ani profesionální fotografové nejsou všichni úžasní - nejlépe vidět předchozí jeho práce.
Poiud si chcete zakřepčit, tak bych doporučoval najmout DJ, to je nejlepší a nejlevnější. Pokud bude mít karaoke, tak to bude mít i nějaký prvek společenské zábavy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.