Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Lidl samoobslužné pokladny

Od: ota odpovědí: 21 změna:
Šel jsem na samoobslužnou pokladnu v Lidlu a nebere to mince ani bankovky.Tak jsem zašel vedle do Tesca a tam už samoobslužné pokladny berou obojí.Proč to tak je v každém supemarketu odlišná pokladna která neumí někde brát hotovost a není technicky modernizovaná na obojí způsob platby jako by bylo složité technologicky to u výrobce vyrobit?

21 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

k2
hodnocení

6x

Neni to o slozitosti vyroby nebo modernizaci. Jakou technologii obchodni retezec popta, takovou ma. Predpokladam, ze Lidl "vyhodnotil", ze samoobsluzne pokladny na hotovost nechce/nepotrebuje (at uz je duvod jakykoliv).

ben®
hodnocení

4x
Dobrý den, protože každý z těchto obchodů má jiného majitele - jeden investoval do "novoty" a druhý nikoliv. Takto to je jednoduché. Zdravím!

hodnocení

3x

Protože to někdo z vedení řetězce Lidl nechce?

hodnocení

2x
Tak to máte pravdu.
Co mají dělat v dnešní přetechnizovane době lidé, (hlavně důchodci) kteří nemají účet a platební karty, nebo ještě hůř, odmítají je mít.
To je úplně na hlavu. Vždyť nás odkopávají na okraj společnosti.
Musíme se vzbouřit a stávkovat za staré pořádky.
chorydnes
To je jednoduché, nechodit na samoobslužné pokladny.
Jo když někdo něco odmítá, tak se musí smířit s tim, ze to může mít následky.
A staré pořádky jsou co? Neco z historie co se zrovna vám líbí?
chorydnes - říká vám něco "ironie"?
Tento dotaz, nebo podobného ražení, se zde pravidelně objeví cca..1mesičně.
Nemožnost platit v hotovosti, atd...,
Chudáci lidé co nemají účet, kreditku.
chorydnes
Říká,ale tady se bandou zaseklych důchodců se to špatně pozná... *smich*

Tak to pozor na ty zaseklé důchodce.

Hodně jich je odkojeno začátky digitalizace (od win 95 -11.), a kolikrát toho ví víc, než dnešní ťukálisti a šmatlálisti po ikonkách v mobilu, nebo tabletu.;)

dos622

Jsem začínal na DOS 6.22 *hi* *klik*

pecenkav

Já na dos 5.0 to už je dávno, ale tehdy si na internetu byli všichni rovni a nikdo se nad nikoho nevyvyšoval, jako dneska

ben®
pecenkav - a byl vůbec v té době už rozšířený internet? Možná ten "vytáčený" přes pevnou linku?

Jsem důchodce a začínal jsem v osmdesátkách ZX Spectrum Delta a Basic ! Samo bez internetu s kazetopáskovou pamětí a momitorem-tv Tesla color.

ZX spektrum sem měl taky, pak přešel na Didaktik, Didaktik- M*frajer*

Jojo kazetopásková pamět, to bylo trnutí ať se program(hra) nahraje *smich*

chorydnes
Ano tenkrát možná věděli víc, ale to už samozřejmě neplatí.
Dřív taky bylo pár nějakých sw systému, hw... dneska je toho tolik, že ani nejde to všechno stíhat sledovat.
Takže ano, jsou vetsinou zasekli a moderní trendy je míjeji...
pecenkav

bene - samozřejmě že to bylo přez modem po telefonu, pomalý a dost často na několik pokusů

Nedá mi to, abych nevzpomněl na jednojehličkovou tiskárnu BT100, když jsme jí učili psát na celou stránku. Připojení ke Spektrum.,

ben®

pecenkav - no, právě. Nemůžete srovnávat (drahý) internet tehdy (málo stránek, žádné sociální sítě, žádné/minimální stahování a kontakty) a současnost. Na internetu bylo slušno, protože nebylo se ani kde pořádně pohádat .

hodnocení

0x

Zdravím,

ota, nejdříve respektujte majitele a daný řetězec... (nikdo vás nenutí tam nakupovat..) Což si dnes málokdo uvědomuje a mnozí chtějí nějaké vysvětlení... Každý prodejce si může nastavit své limity a buď "chceš nebo ne"..

Není to o tom jestli je pokladna, nebo není technicky modernizovaná, dle vašeho úhlu pohledu.. Ale to co chce daný řetězec, prodejce, majitel....

A ač tu zde proběhlo mnoho názorů.. Zřejmě nechce majitel řetězce platit na vyzvedávání hotovosti... bankovky, mince, počítání a sčítání, evidence, kdo jak to udělal, dále odvoz do banky, čas, peníze pracovníci... atd....

Z mého pohledu je tento koncept přijatelný.. a možná průlomový do budoucnosti..

Ále záleží na trhu jak se osvědčí... Všichni vše zkoušejí a kalkulují jak dále.

Jsme rozvojová země a kde jinde to zkoušet.. :)

Pěkný nákup přeji :)

kdosi
hodnocení

0x

Cožpak pokladny, ale považte, že oni tam měli i jiný sortiment!

hodnocení

0x

Vari nepoznáte Lídl? Makať a s čo z najnižšími nákladmi. O samoobslužnú pokladňu s mincami a papierovými peniazmi je potrebné sa starať,vyberať alebo dopĺňať hotovosť. Terminál len zapnuť.

mll
hodnocení

0x

Ty na bankovky a mince jsou starší generace. Z doby, kdy placení kartou nebylo tak běžné. Dneska je trendem nutit nás do bezhotovosti.

Technicky to neni problém, zařízení na přijímání mincí a bankovek se prodává jako modul a v ceně té pokladny to nepředstavuje nijak velkou částku (nejdražší na tom stejně je software). To, že někdo musí ty mince a bankovky vyprazdňovat snad neni takový problém (to neni jako automaty na jízdenky roztroušené po celém středočeském kraji). Furt jsou tam ve větším bezpečí než v živé pokladně. A jistě provoz takového zařízení vyjde levnějc, než živá pokladní, na kterou připadnou právě ty lidi, co chtěji platit hotově.

Trochu z jiného soudku, Alza v Holešovicích udělal totéž, má v provozu 3 pokladny na hotovost a asi 10 na bezhotovost. U těch bezhotovostních je celkem volno, ale u těch hotovostních bývá fronta. Původně to bývalo půlnapůl, a už tehdy bylo u těch bezhotovostních víc volno.

A jinak taky u nás udělali ty pokladny jen na bezhotovost (před požárem tam byly i na hotovost) a je to asi současný trend. Co jsem koukal, OBI, Hornbach taky mají jen bezhotovostní. Na hotovost jsou normální pokladny.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]