Nejste přihlášen/a.
Tak to pozor na ty zaseklé důchodce.
Hodně jich je odkojeno začátky digitalizace (od win 95 -11.), a kolikrát toho ví víc, než dnešní ťukálisti a šmatlálisti po ikonkách v mobilu, nebo tabletu.![]()
Já na dos 5.0 to už je dávno, ale tehdy si na internetu byli všichni rovni a nikdo se nad nikoho nevyvyšoval, jako dneska
Jsem důchodce a začínal jsem v osmdesátkách ZX Spectrum Delta a Basic ! Samo bez internetu s kazetopáskovou pamětí a momitorem-tv Tesla color.
ZX spektrum sem měl taky, pak přešel na Didaktik, Didaktik- M![]()
Jojo kazetopásková pamět, to bylo trnutí ať se program(hra) nahraje ![]()
Nedá mi to, abych nevzpomněl na jednojehličkovou tiskárnu BT100, když jsme jí učili psát na celou stránku. Připojení ke Spektrum.,
pecenkav - no, právě. Nemůžete srovnávat (drahý) internet tehdy (málo stránek, žádné sociální sítě, žádné/minimální stahování a kontakty) a současnost. Na internetu bylo slušno, protože nebylo se ani kde pořádně pohádat
.
Zdravím,
ota, nejdříve respektujte majitele a daný řetězec... (nikdo vás nenutí tam nakupovat..) Což si dnes málokdo uvědomuje a mnozí chtějí nějaké vysvětlení... Každý prodejce si může nastavit své limity a buď "chceš nebo ne"..
Není to o tom jestli je pokladna, nebo není technicky modernizovaná, dle vašeho úhlu pohledu.. Ale to co chce daný řetězec, prodejce, majitel....
A ač tu zde proběhlo mnoho názorů.. Zřejmě nechce majitel řetězce platit na vyzvedávání hotovosti... bankovky, mince, počítání a sčítání, evidence, kdo jak to udělal, dále odvoz do banky, čas, peníze pracovníci... atd....
Z mého pohledu je tento koncept přijatelný.. a možná průlomový do budoucnosti..
Ále záleží na trhu jak se osvědčí... Všichni vše zkoušejí a kalkulují jak dále.
Jsme rozvojová země a kde jinde to zkoušet.. ![]()
Pěkný nákup přeji ![]()
Ty na bankovky a mince jsou starší generace. Z doby, kdy placení kartou nebylo tak běžné. Dneska je trendem nutit nás do bezhotovosti.
Technicky to neni problém, zařízení na přijímání mincí a bankovek se prodává jako modul a v ceně té pokladny to nepředstavuje nijak velkou částku (nejdražší na tom stejně je software). To, že někdo musí ty mince a bankovky vyprazdňovat snad neni takový problém (to neni jako automaty na jízdenky roztroušené po celém středočeském kraji). Furt jsou tam ve větším bezpečí než v živé pokladně. A jistě provoz takového zařízení vyjde levnějc, než živá pokladní, na kterou připadnou právě ty lidi, co chtěji platit hotově.
Trochu z jiného soudku, Alza v Holešovicích udělal totéž, má v provozu 3 pokladny na hotovost a asi 10 na bezhotovost. U těch bezhotovostních je celkem volno, ale u těch hotovostních bývá fronta. Původně to bývalo půlnapůl, a už tehdy bylo u těch bezhotovostních víc volno.
A jinak taky u nás udělali ty pokladny jen na bezhotovost (před požárem tam byly i na hotovost) a je to asi současný trend. Co jsem koukal, OBI, Hornbach taky mají jen bezhotovostní. Na hotovost jsou normální pokladny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.