Nejste přihlášen/a.
Tak to pozor na ty zaseklé důchodce.
Hodně jich je odkojeno začátky digitalizace (od win 95 -11.), a kolikrát toho ví víc, než dnešní ťukálisti a šmatlálisti po ikonkách v mobilu, nebo tabletu.
Já na dos 5.0 to už je dávno, ale tehdy si na internetu byli všichni rovni a nikdo se nad nikoho nevyvyšoval, jako dneska
Jsem důchodce a začínal jsem v osmdesátkách ZX Spectrum Delta a Basic ! Samo bez internetu s kazetopáskovou pamětí a momitorem-tv Tesla color.
ZX spektrum sem měl taky, pak přešel na Didaktik, Didaktik- M
Jojo kazetopásková pamět, to bylo trnutí ať se program(hra) nahraje
Nedá mi to, abych nevzpomněl na jednojehličkovou tiskárnu BT100, když jsme jí učili psát na celou stránku. Připojení ke Spektrum.,
pecenkav - no, právě. Nemůžete srovnávat (drahý) internet tehdy (málo stránek, žádné sociální sítě, žádné/minimální stahování a kontakty) a současnost. Na internetu bylo slušno, protože nebylo se ani kde pořádně pohádat .
Zdravím,
ota, nejdříve respektujte majitele a daný řetězec... (nikdo vás nenutí tam nakupovat..) Což si dnes málokdo uvědomuje a mnozí chtějí nějaké vysvětlení... Každý prodejce si může nastavit své limity a buď "chceš nebo ne"..
Není to o tom jestli je pokladna, nebo není technicky modernizovaná, dle vašeho úhlu pohledu.. Ale to co chce daný řetězec, prodejce, majitel....
A ač tu zde proběhlo mnoho názorů.. Zřejmě nechce majitel řetězce platit na vyzvedávání hotovosti... bankovky, mince, počítání a sčítání, evidence, kdo jak to udělal, dále odvoz do banky, čas, peníze pracovníci... atd....
Z mého pohledu je tento koncept přijatelný.. a možná průlomový do budoucnosti..
Ále záleží na trhu jak se osvědčí... Všichni vše zkoušejí a kalkulují jak dále.
Jsme rozvojová země a kde jinde to zkoušet..
Pěkný nákup přeji
Ty na bankovky a mince jsou starší generace. Z doby, kdy placení kartou nebylo tak běžné. Dneska je trendem nutit nás do bezhotovosti.
Technicky to neni problém, zařízení na přijímání mincí a bankovek se prodává jako modul a v ceně té pokladny to nepředstavuje nijak velkou částku (nejdražší na tom stejně je software). To, že někdo musí ty mince a bankovky vyprazdňovat snad neni takový problém (to neni jako automaty na jízdenky roztroušené po celém středočeském kraji). Furt jsou tam ve větším bezpečí než v živé pokladně. A jistě provoz takového zařízení vyjde levnějc, než živá pokladní, na kterou připadnou právě ty lidi, co chtěji platit hotově.
Trochu z jiného soudku, Alza v Holešovicích udělal totéž, má v provozu 3 pokladny na hotovost a asi 10 na bezhotovost. U těch bezhotovostních je celkem volno, ale u těch hotovostních bývá fronta. Původně to bývalo půlnapůl, a už tehdy bylo u těch bezhotovostních víc volno.
A jinak taky u nás udělali ty pokladny jen na bezhotovost (před požárem tam byly i na hotovost) a je to asi současný trend. Co jsem koukal, OBI, Hornbach taky mají jen bezhotovostní. Na hotovost jsou normální pokladny.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.