Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem, prosím, využíváte někdo prodejní portál aukro? Dá se někde nastavit možnost platby přímo na účet prodávajícího, ne na účet aukra? Jde mi o tom, že bych tam chtěl nabídnou dárkový poukaz, který má svůj kód pro použití a nerad bych jej někomu zaslal, on ten kód použil a pak aukru nepotvrdil možnost platby. Dříve tam ta možnost byla, teď ji nikde nemůžu najít. Nevíte někdo? Děkuji!
Nějak jsem nepochopil Váš dotaz.
Vždy je podmínkou zaplacení dané sumy-při prodeji přes aukroúčet toto oznámí, že peníze přistály na aukro účtu nebo (je automaticky? ) přepošlou prodejci (toto nevím zatím jsem takto neprodával, jen kupoval). Při platbě přímo na účet prodejce, tento zase obdrží peníze a pak odesíllá danou věc. I když je to třeba jen nějaký kód dárkového poukazu..
Rozdíl mezi přímou platbou a platbou přes aukro účet je v tom, že při přímé platbě prodávající odešle zboží až když mu přijdou peníze na jeho účet, při aukro platbě zadrží aukro peníze na svém účtu a prodávajícímu jen oznámí, že platba přišla. Pak prodávající odešle zboží, aukro čeká, až kupující potvrdí, že zboží dostal a je v pořádku.. Pak teprve aukro odešle peníze prodávajícímu. Pokud by kupující nepotvrdil, že převzal zboží, tak prodávající peníze nedostane. Jak se řeší situace, když kupující zboží převezme ale nepotvrdí převzetí, to nevím. Asi soudně.
Svého času byl jediný způsob, jak to obejít nenabízet platbu předem, ale jen dobírku nebo osobní předání, ale to asi neni to pravé (tehdy to probíhalo přes portál payu - tím jeho vnucováním neudělalo aukro tehdy dobrou reklamu ani sobě ani tomu platebnímu portálu, dodnes když něco platím přes payu si na to vzpomenu, přitom je to jen platební portál, jakých je dvanáct do tuctu).
Já jsem aukro opustil ještě za vlády allegra, když to sprasili tak šíleně, že skoro nešlo nakupovat (možná ani prodávat). Jediným prohlížečem, ve kterém to trochu šlo bylo safari (kde tomu je konec, to už maji jen jablíčkáři), žřejmě protože na tenhle prohlížeč nemířila žádná ze sabotáží (v mozile ani exploreru ty stránky nefungovaly, chrome ještě moc nebyl). Ale o té doby se to nějak změnilo (včetně toho, že allegro to někomu prodalo). Od té doby jsem tam párkrát nakoupil jako neregistrovaný a přímo na účet prodejce jsem taky párkrát platil (normálně přes ten jejich formulář, kde se volí platba a doprava), takže to už zase možná jde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.