Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kolik vyděláváte?

Od: koruna odpovědí: 59 změna:

Zajímalo by mne, kolik kdo vydělává. Můžete uvést profesi a kraj a čistou mzdu?

Referent logistiky, MS kraj 45k

PS: klidně anonymně

.

59 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

6x
Já nechci být nezdvořilý,ale s těmito dotazy běž víš kam? Prosím ostatní,ať neodpovídají..Jde o průzkum! Nedávejte PROSÍM žádné informace! Chodí sem trollové na výzvědy a pak například na základě informací zde získaných,píšou články. Sám nám neřekne, co a za kolik dělá..

2024
hodnocení

3x

Díky za optání.

Nestěžuji si. Mám to jako za komančů, přesně podle zásluh. A kdyby mi to nestačilo, můžu přidat.

hodnocení

2x

Jsem, už 10 let důchodkyně a doufám, že mi to ještě pár let vydrží.

Důchod kolem 20 tisíc, po smrti manžela, před půl rokem, mi přiznali vdovský důchod. Není to žádná sláva, ale vyžít se s tím dá. Kdo nekouří, nechlastá, nehraje automaty a nekupuje fet, ten to zvládne. Ale je fakt, že s manželem to bylo lepší. Po té psychické i po finanční stránce. Co nadělám?

Mám známé, které mají rodiny v Německu a v Holandsku. Tam jsou prý starobní důchody zcela o něčem jiném. Co naděláme? Když jsme se narodili v této zemi, v této době, v této politice. Musíme to prostě dát. Není to žádná sláva, ale když člověk žije skromně, vyžije. Jaga.

Aby tam ty důchody nebyly lepší, když jim na ně přispíváme..
fik
tomkk: nechali jsme si 40 let drancovat po staletí budovaný kapitál a jeho zbytky po revoluci občané dobrovolně předali do rukou zahraničních investorů. A ti samí občané dnes jdou a volí (neo)komunisty. Ironie, že?

petrm
hodnocení

1x

Kamarád byl VŠ a vždy si dělal legraci, že je hlavní referent logistiky. :-D Jezdil s vysokozdvižným vozíkem. Kolik bral nevím, už jsem to zapomněl.

Kdaž jsem dělal v ČsT asistenta zvukaře, říkali mi "přenosový technik". To proto, že jsem neustále někam přenášel těžkou techniku. *frajer*

hodnocení

1x

Mno - mohlo by to bejt lepší :(, ale neztěžuju si. Už jsem v důchodu, ale když jsem ještě pracoval, bral jsem čistého o 15% míň, než hrubého.

Když jsem v roce 1972 nastupoval jako "mechanik elektronických zařízení" měl jsem 1400 Kčs (Jedentisícčtyřista) hrubého. ;)

helenka
hodnocení

1x
Prodavačka, MS kraj, 35 čistého

2025
hodnocení

0x
Středočeský kraj.praha-západ.
Svářeč.menší fabrika francouzsky majitele..
52.000-65.000.-Hrub.
Podle prescasu nebo kvart.odměn.
Děláte průzkum..:)

hodnocení

0x
Střední Čechy, nadnárodní soukromá korporace, seřizovač baličky v potravinách (takže čistá práce a ne nijak fyzicky náročná)
40k+-1k dle toho jak vyjdou příplatky za víkend a noc.
K tomu roční bonus až 200% dle plnění cílů továrny (za poslední roky vždy přes 100%); dále automatické zvyšování mzdy každý rok až o 5% dle toho toho jak odvádíš svoji práci (+ jednou za x let zvyšování nad rámec dle situaci, například při covidu i přes problémy jsme dostali 15% všichni))
Pro mě jako někoho kdo žije sám naprosto dostačující, rozhodně nestrádám. A navíc s tím že pracuju jen polovinu měsíce (12h směny) tak mi to vyhovuje že mohu více krátkodobě cestovat než dělat po-pá každý týden a spoléhat se jen na dovolenou nebo víkendy.

host
hodnocení

0x

zajímavé jsou oficiální informace o platech https://www.platy.cz/platy, kde si můžete rozkliknout další a další informace.

případně nsp.cz/... kde se dá také rozklikat další

elektrikar
hodnocení

0x
Jako elektromontér 60 tisíc hrubého + nějaké paušály. Nevím proč to chcete v čistém, ale vychází to něco přes 52 tisíc. Jihomoravský kraj.

hodnocení

0x

Proč čistou? Tu má každý jinou podle své situace, to se nedá srovnat.

Tak jistě. Ale nažereš se z čisté mzdy, ne z nějaké imaginární hrubé...

Ale jedině hrubá se dá srovnávat. Jinak to jsou hrušky a jablka. Svoji čistou si každý spočítá. Porovnávat čistou je kravina na entou.

nnn

No, čistou porovnávají ti mentálně méně nadani :)

km

"jedině hrubá se dá srovnávat", to tak není, záleží na kritériích, které pro to srovnávání určíte. rozumíte, pokud se ptá na ovoce, jsou jabka i hrušky v pořádku odpověď. pokud se ptá na jabka a někdo mu říká ovoce (hrušky a jabka dohromady, ale nepřizná to), už to nemá tu vypovídací hodnotu. jasně, mohl se zeptat, ještě na počet dětí a další hovadiny, který mění poměr hrubá/čistá. pokud bychom šli do důsledku, když už chcete do toho rejpat, jelikož někteří nejsou (jen) zaměstnanci, měla by se tedy poptávat superhrubá a taky to kolik má kdo úvazků.

nnn: Mentálně méně nadaný má takový hloupý dotaz. Dva mají stejnou hrubou mzdu, ale jeden vyšší čistou. Kdo dostává více peněz? Myslím těch peněz, za které si může koupit věci.

km

tak inteligenti, co tu zmiňují problém s porovnáváním čisté tak tolik inteligentní taky nejsou, protože autor otázky se ptá na to kdo kolik vydělává, tzn. že z otázky vyplývá, že se ptá na příjmy, u kterých ale přece není určeno, jestli to jsou příjmy ze zaměstnaneckého poměru, z podnikání, osvč, pronajímaní bytů, z akciií, tantiém, výpalného... prostě tihleti inteligenti si sami nedokážou představit, že příjmy jsou i něco jiného než plat zaměstnance, protože možná sami nikdy nic jiného nezkusili...

fanny
Čistá mzda není důležitá, je třeba počítat příjmy v hrubé mzdě.
km

fanny: pokud to nevysvětlíte, je to jen výkřik do tmy

vili
Já jenom, pro pana Ernieho a pro entitu km. Hrubá mzda lépe vypovídá o odměně za práci. Máte pravdu v tom, že chleba žerete za čistou mzdu, ale kupodivu jsou lidé, kteří mají nějaké daňové zvýhodnění. Například první dítě, druhé dítě, třetí dítě. Nebo někdo, komu vrací stát za hypotéku a za příspěvky na daňově odečitatelné položky. Tím si vlastně zvedáte čistou mzdu klidně o několik tisíc měsíčně, takže taky nemůžu brát v úvahu jen cifru, co má kdo na pásce.
Nelze tedy rozhodně říct, mám čistého 35, a můj kolega 40, protože pak to vypadá, že dělám za h0vno a přitom máme hrubého oba stejně.
Co se týče ostatních příjmů mimo zaměstnanecký poměr, tam je potřeba lépe definovat příjem jako takový. Protože například pronájem nebo dividendy musely mít nějakou vstupní investici a konečné zúčtování a to se prostě nedá jednoznačně a jednoduše vyjádřit.
Pro tazatele, doufám, že moji myšlenku dobře zpracujete.

skladnik
hodnocení

0x

Skladník, Ostrava, 34 čistého (40 brutto).

No fajn, tak pokus o anonymitu nevyšel *smich*

romanx
hodnocení

0x

Soustružník cnc, Olomoucký kraj, zahraniční firma, kde v průměru vydělám 65 tis. hrubého. Ale tři směny, 8 hod.

jarmil
hodnocení

0x
technik v teple kanceláře, Praha, s bonusy to bude neco pres 90 hrubého

hodnocení

0x
Praha a široké okolí, chlaďařina a čistého v průměru 75 tisíc.

nnn
hodnocení

0x

Referent logistiky - to je co? To může být něco mezi 15 000 a 150 000 - i Podle toho, jaký generujete přínos zaměstnavateli

jasonsp
hodnocení

0x
Strojvedoucí ČD
Motorová trakce, bez přesčasů, 1 trať D3, jízdy kolem komína žádná dálkovina
66 tisíc hrubá

kk
hodnocení

0x

svařuji na malém mestě okr Bruntál u soukromníka

180kč/h 9 hodin, 5 dní v týdnu = cca 34000 hrubého

20 dní dovolené

žádně příplatky, nic prostě

ale mám to v bydlišti, to jediné plus (aspoň nic neutratím za dopravu)

PRÝ POKUD SE MI TO NELÍBÍ, AŤ JDU JINAM! nemám na vybranou, v okolních firmách stejné, připadá mi to, že jsou ty firmy mezi sebou domluvené!

krtek6

nezlob se na mě, ale pokud si jako svářeč necháš srát na hlavu za 180,-/hod tak mi z toho vychází pouze 2 možnosti... 1) jsi neschopný a nebo za 2) jsi hloupý...protože za tyhle peníze žádný svářeč nedělá už dobrých 20let.. A takovej argument, že pokud se ti to nelíbí, že můžeš jít jinam...ten už neplatí bratru od roku 2018, kdy síla zaměstnanců má větší váhu jak síla zaměstnavatele...:) a už vůbec to neplatí u takové profese jakou děláš ty, které je všude nedostatek...jestli jsi schopný a šikovný, můžu ti dát takové práce, že "si je tam kůpíš všechny";)

To co kolega píše, že je z malého města ... Tak to tak prostě je... Pracuji v Brně a co si myslíš? Že jsou tam královské platy? Tam je to jen o něco lepší než píše... V běžném průmyslovém podniku za normální pracovní hodiny firmy platí od 30-40.000 brutto... O pár korun víc když je to na směny.. Nezajímá mě a ani nevěřím tomu, že někde "nádeník" běžně dělá třeba za 60.000 bruto... Pak zjistíš že na to odpracoval pouze 300 h v měsíci... Jsem z oblasti kde se platí podstatně méně než všichni uvádějí a i v Brně se plošně platí méně než se tady běžně udává... Ona již ta tabulka je tam dost zavádějící... Spíš mě evokuje, že se v ní udává superhrubá mzda...Obecně je dané, že 60% zaměstnanců nedosahuje statistického průměru...

km

krtek6: 1/ tohle ale není vhodné někomu psát že je hloupý a nebo neschopný. namístě by byla omluva ať už si o kk myslíte co chcete.
2/ asi jste nezaznamenal, že se jedná o okres bruntál. to je snad ten nejslabší okres v republice, to je konec světa.

km
hodnocení

0x

a pak že se maj lidi blbě *palec2* a že je drahota, zlatý voči *ticho*

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je zajímavé číst zde, kolik uživatelů poradny je bezelstně ochotných zveřejňovat svou finanční situaci. Kolik beru/jaký mám plat a koho volím jsou otázky ve slušné společnosti bytostně soukromé a je neslušné je pokládat. Mám dojem, že se zde někteří provokativně chlubí, resp. lžou. Jinak si těžko vysvětlit ten opoziční pláč o "fijalově/é drahotě" či "rozkradené/spálené zemi". Na druhou stranu, jestli je zde napsaná čistá pravda, tak je to dobrá vizitka současné vlády. Zdravím!

km

"Kolik beru/jaký mám plat a koho volím jsou otázky ve slušné společnosti bytostně soukromé a je neslušné je pokládat." nesouhlasím :)

ben®

km - nemohu za to, jakou společnost vyhledáváte .

krtek6

ono není důležité kolik člověk bere...to jsou furt ty mylné přepodklady, kdy na základě toho kolik člověk dostane na účet je považován za úspěšného...já tvrdím, že se musí posuzovat to, kolik ti ve výsledku po odečtení všech nákladů na život zbyde...takže jestli v Praze bereš 100ku a náklady na měsíc máš 90 je to úplně to samé jak bydlet v Mostě nebo Bruntáli, brát 30 a mít náklady na život 20...až člověk vydělá 90 a po odečetní všeho mu zbyde 80...tak pak dotyčného můžeme brát za úspěšného

km

ale bude to furt měření úspěchu penězi. úspěch se dá měřit různě. kdo se dýl dožije, kdo toho víc v životě pozná, kdo pomůže více potřebným, kdo mluví slušně a píše spisovně, kdo spálí méně nafty, kdo splodí méně/více dětí, kdo má víc žen, manželek, milenek... většího pindíka... víc bodů na poradte.cz... ... lepší smysl pro humor

chorydnes
Já v tom problém nevidím, že nějakého důvodu ho to zajímá. Stejně jako se někdo pta, jaké máte auto, jak bydlíte, jaké máte doma zvířátko. Nevím proč zrovna s platem dělat tajnosti. Stejně mi to k ničemu není když vím že Franta bere 100 a Pepa 50.
Velikost pindika je něco jiného, s tím se člověk narodí a nic neudělá:)

Ptát se na plat či mzdu je neslušné v rodině a blízkém okolí, ale v anonymním prostředí v tom nevidím problém... Ale mělo by to mít hlavně náležitosti jako základní hrubá mzda za standardní pracovní hodiny... Věřím, že mnoho lidí uvede tu sumu i s odpracovanejme čtyřma sobotama, aby byli zajímaví... Tady v takových poradnách a i diskuzích běžne píší lidé, že by za 50 či 60 tisíc ani nevstávali... Pominu nějaké celkem dost sofistikované obory atd., ale v běžném průmyslu kde pracuji, pracují členově rodiny, známí, třeba v amerických, polských a i německých firmách za běžné hodiny nedosahují sumy uváděné tady superpracanty či v té statistické tabulce... A to třeba i na firma technika...

chorydnes
V čem je neslušné se ptát na to kolik člověk vydělává? Stejně asi máme představu podle toho, co ten člověk dělá nebo co vlastní. A když se teda dozvím, kolik někdo vydělává, tak jaky to má vliv na mě?
Nevim kde se vzaly tyhle tajnosti okolo platu, asi ma plno lidí problém se závistí.
Nemám problém, když se me třeba rodiče zeptali, kolik beru jim to říct. Aspoň budou mít radost,že mají úspěšně dítě. Pravda vlastním detem to neříkám a mlžím, ty ještě nemají rozum a měly by pocit,že jsou také bohatí a můžu jim koupit co si řeknou. Což teoreticky můžu, ale samozřejmě nekoupím *smich*
arbeiter

Tajnosti okolo platu jsou novodobá záležitost. Zaměstnavatelé tak snadněji drží náklady na zaměstnance při zemi. Závist hraje taky svoji roli (závist definuji jako výraz vlastní neschopnosti). Před rokem 89 to nebylo aktuální, všichni byli tak nějak stejně chudí.

Moc novodobé mi to nepřipadá, když jsem před čtyřiceti rokama nastoupila do banky, musela jsem podepsat mlčenlivost o výši platu, pracovní náplni a pod.

hodnocení

0x
Tak se mu tady všichni krásně rozepište..A ještě mu podejte raport o všem ostatním...co,kde,kolik,čeho a jak *alene* ON JE ÚDAJNĚ REFERENT,MS kraj 45k..ahaaa
km

a co je na tom špatně? děkuji

Km..Špatně je na tom všechno..Nevěřím mu.Děkuji
chorydnes
K čemu mu to jako bude, že mu 20 lidi z celé ČR řekne nějakou částku, která vůbec nemusí být pravdivá? Naprosto v tom nevidím problém...Teda ani smysl*smich*
runner2
chorydnes: vidím to stejně. Ale i kdyby odpovědi byly pravdivé tak nevím k čemu ty informace tazateli budou. Rozptyl mzdy u stejné profese může být veliký. Někdo jako začínající a nešikovný programátor může být pro firmu za 30tis drahý a o druhého se za 100tis firmy poperou. Dohledatelný je medián mzdy pro danou lokalitu a profesi.

uradprace
hodnocení

0x

Jsem na pracaku a uzivam si volna, pasivni prijem 50 tisic pred zdanenim, staci mi to. Kdyby nestacilo, muzu neco prodat.

hodnocení

0x
Sice jsem tu byl nedávno proti sdělování příjmů, ale jelikož mne v práci nasjali a hodlám jim dát vale,tak nakonec popřu to,co jsem tu hejtil. Předák směny v hutním průmyslu-středočeský kraj..Nemám vlastně komu velet,protože propustili spousty lidí "v rámci úspor"..a ten zbytek je jen "zaměstnán" a v práci se příliš neobjevuje ptž "marodí" DLOUHODOBĚ! Takže bez nadsázky mnohdy-né vždy,ale DOST často dělám za dva a dnes za tři..Situace nejspíš lepší nebude..Zodpovědnost za věci a situace,které nelze ovlivnit..falšování dat a dokumentů z příkazu vedení..Čtyři směny..takže se v jednom týdnu protočí R,O,N.."pouze" osmičky..jeden volný víkend za měsíc.Nemám děti ani hypotéky apod..Čtyřicet čistého to hodí jen když jsou v měsíci nějaké svátky,na které musím,neboť linka jede 24/7
doplněno 28.04.25 20:47: Zatím nikdo nic? To teda tschumím...

hodnocení

0x

Ale jo, zeptat se můžete, když ze sebe chcete dělat vola. Já vám ale naštěstí odpovědět nemusím a ani nechci. V rodině si ale tyhle věci klidně říkáme.

Ani v rodině. Nedělá to dobrotu.

Věřím, že někde jo. Záleží na vztazích.

km

ringo: můžete vysvětlit, proč ze sebe dělá vola? děkuji

Protože se ptá na osobní věci. Já se ho taky neptám, jestli má zapařenou prdel.

skrbliik
hodnocení

0x

Pracuji z domova,JM,kolem 80 000,-Kč čistého.Před svátky ( vánoce,Silvestr,Velikonoce,1.Máj ...atd ) mám kolem 120 000,-Kč.

hodnocení

0x

Jo, to tak, jeste si to precte financak...

...nebo co hur, manzelka...

Minimalku samozrejme.

hodnocení

0x

Pracuji v SOR Libchavy jako dělník montáže elektro komponent do autobusů na lince, měsíčně cca 23-24k čistého. Naštěstí je to 8h denně/20 pracovních dní, blízko bydliště, to je jediná výhoda. A prémie? Podle toho kolik se mistr rozhodně rozdělit mezi své pracovníky/příbuzné *zeď*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]