Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, také máte ten zvyk, že si nastavujete v mobilu čas o nějakou dobu později? Já například mám 5 mobilů, 2 smartphony a 3 tlačítkové a v jednom tlačítkovém používám budík. Když ráno vstávám do práce, tak mám dobrý pocit, protože mám čas posunutý o 9 minut dozadu. Ale ten čas takto opožděný používám jen v tom jednom mobilu, kde si nastavuji budík do práce, jinak všude jinde mám přesný čas. :D
Člověče nešťastná, proč dozadu? Prosím o vysvětlení. Rozumné vysvětlení, ne tlachání.
Pochopila bych spíš dát si hodiny o nějakou minutu napořed, abych měla dost času splnit všechno, co jsem slíbila a dorazila všude včas. Ale proč pozadu? To nemá žádný důvod.
Stalo se mi to jednou a už bych to zažít nechtěla, Umřela mi moc hodná teta, koupila jsem květiny, jela se s ní rozloučit. Bylo to v době změny času - zimní za letní, hodina plus. Manžel ale v autě nepřehodil čas, s čímž jsem nepočítala. A tak se stalo, že jsem se divoce hnala ke kremtoriu ve chvíli, kdy smuteční hosté už scházeli ze schodů pryč. Všechny jsem potkala! Radši bych pár facek držela, kdybych to věděla, jak dopadnu, vůbec bych tam nechodila. Ta ostuda!
Proto všude raději o půl hodiny dřív, než o 5 minut později. Nemá to žádný rozumný důvod.
Jinak telefon mám jeden. A jeden nefunkční, vypraný s prádlem v nemocniční prádelně. Jestli chcete, dám Vám ho. A budete jich mít ŠEST! Jaga.
Nejlepší je, když hodinky jdou na sekundu přesně. Nebo když ten posun vím, třeba vím, že mi jdou o 20 sekund napřed, takže když je celá, tak mám na autobus ještě 20 sekund času. To je taková rezerva.
No a nejhorší je, když se začnou pozdit, a já to nevím. To mi pak nějak ujížději autobusy, nebo jedou (podle mě) moc brzo. Tohle mi udělaly hodinky, ale ne aby se pozdily pravidelně, to bylo třeba minuta za den a když jsem je dal o 5 minut napřed, abych měl do pátku pokoj, tak v pátek pořád šly o 5 minut napřed. Pak se ale zpozdily o 2 hodikny a pak zase šly. Prostě jsem musel vyměnit baterku (kdo by čekal v hodinkách CR2012, knoflík větší jak ty hodinky) a je zase klid.
Hodiny podle kterých vstávám jdou o 4 sekundy denně (cca 50 ppm) napřed. Ono se to zdá jako drobné, ale spočítejte si, co to udělá za měsíc (2 minuty) a za rok (skoro půl hodiny). A to jsem koupil extra přesný hodinový krystal který měl mít toleranci právě těch 50 ppm (a musely mít víc, protože z 5 kusů tento měl nejměnší a já tomu měření nevěřil (jako normál jsem měl GPS ale myslel jsem, že sondou ovlivňuju ten krystal, měřil jsem přímo na něm, jiná možnost nebyla), právě protože všechny měly tu odchylku do plusu, jinak bych to snad tomu obchodu omlátil o hlavu).
Jinak myslím, že je lepší spíš když jdou hodinky napřed.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.