Nejste přihlášen/a.
Co je na tom divnýho? Většina co leze na Novinky jsou komouši a kolaboranti ktarý by tu rusáky vítali s vlaječkama a "nepřátele lidu" by posílali do dolů, ostatně to po 68 dělali a evidentně po tom zase touží..
Na novinky.cz chodím, a to skutečně nejsem komouš, a ani si nemyslím, že je obsah určen pro komouše a kolaboranty (evidentně obsah neznáte a vaříte z vody). Možná pro ty, co se rádi sebepoškozují, třeba při čtení redaktora Švamberka by komouš získal doživotní tik v oku. Co se týče těchhle anket na konci článků, tak úplně nechápu, proč to tam dávají, protože výsledky jsou jednou tak, jindy onak, někdy úplně na palici, akorát to snižuje důvěryhodnost webu.
Tady někdo nepochopil výraz "většina" - to je jaksi něco mezi 51 - 99%. Okolo toho pak je "menšina" a "žádný"
Stačí si přečíst příspěvky po článkama souvisejícíma s Ukrajinou a je jasný že tam komoušů a jiných rusáků je opravdu hafo... Proto i výsledek tý ankety.
Diskusi pod články doporučuji nečíst. To je opravdu z velké části žumpa. Podivné je, že ač redaktory novinek rozhodně nelze označit za komouše či kolaboranty, články k ničemu podobnému neinklinují, ovšem v diskusích se vždy sejde kolaborantů hafo. Což je tedy zvláštní, že se tolik kolaborantů, co všude adorují Rusko, zapojuje do diskusí na webu, kde redaktoři píší úplně opačně, než je jejich vidění světa.
Co se týče těch podivných anket, já se domnívám, že to tam novinky mají jen z důvodu prokliků, aby mohli machrovat u reklamních společností, jakou mají návštěvnost.
Dobrý den, ano, chápete to skutečně špatně. Jedno je všeobecný průzkum CVVM (odpovídají různí občané ČR a různých politických a společenských názorů) a to druhé je anketa Novinek.cz (odpovídají "novinkáři" skoro stejných politických a společenských názorů). Zdravím!
Vyskakuje tam na mě nějaký souhlas od seznamu, tak nevidím, co tam je. Takže jsem v té anketě nehlasoval (a nebýt vašeho dotazu, ani by mě nenapadlo tam chodit). Ať už dopadla jakkoli, tak stejně vzorek lidí, který v ní hlasoval nejspíš nereprezentuje celou populaci, ale jenom jednu, nějak vybranou, část.
Když budu chtít názor, že maso je príma, půjdu pokládat otázky před masnu, když budu chtít názor, že maso raději ne, půjdu před veganský krám a dostanu při naprosto stejné metodě naprosto diametrálně odlišné výsledky i bez podvádění.
Ale podle URL soudím, že jde o podporu Ukrajiny v obraně před Ruskem, které ji napadlo. Tak tu obranu a vojenskou pomoc s ní podporuju a spousta lidí kolem mě taky. Ještě pamatuju jak tu bylo, když jsme byli ruskou kolonií a rozhodně to nechci zažít znova, ani to nepřeju jiným.
kdosi - nemusíte mít obavu na tu tabulku klepnout, protože tam jen potvrdíte, že Vám stačí verze webu s reklamou. Nic jiného to nechce, resp. odmítnete placenou verzi bez reklam (podobné to je i na iDnes.cz).
Ja se na ní kliknout nebojím, jen na ni klikat nechci.
Oni po mě chtějí peníze a/nebo souhlas se šmírováním, že mi jinak neukážou svoje stránky.
Já jim ani peníze, ani souhlas se šmírováním dávat nechci a o jejich stránky nestojím.
Takže když tohle na mě někde vyskočí, tak zavřu tab a jdu někam jinam. (Přitom kdysi jsem na seznam chodil, ale to bylo v dobách kdy fungoval jako rozsestník, nikoli jako žumpa.)
Nějaké kukís mě neberou, prohlížeč je stejně po zavření okna zahodí všechny. O viru, co by se mi z prohlížeče dostal na počítač, aniž bych mu nějak pomáhal, jsem na linuxu taky neslyšel a nic bych z tama instaloval. A stejně mám nastevené poměrně podrobně o jaké věci nestojím a tedy je prohlížeč nemá poptávat a stahovat, takže ani reklamy by mě tam nejspíš moc neobtěžovaly. Ale prostě jim nechci dávat souhlas ke špehování z nějakého toho vyššího principu mravního, tak jim ho nedávám a nelezu tam.
Podobné je to s Alzou - kdysi jsem tam nakupoval stejně jako jinde, ale od dob, co začali vysloveně obtěžovat tím zeleným skřetem jsem si je prostě zablokoval a skřeta prakticky vůbec nevidím a nakupuju jinde. Jestli mají na alze něco, co jinde nemají, tak o tom nevím a nezajímá mě to.
Tvrzení, že i negativní reklama na lidi působí, zjevně platí - ale ne vždy působí tak, jak by si zadavatel přál... na internetu je stejně tolik zajímavých věcí kde takhle neprudí, že je nestihnu přečíst ani az několik životů
Povšimněte si detailu, že v té anketě je (teď když na to koukám) 27% souhlas a 20% spíš souhlas. To je 47%, tedy méně než 50%, ale ty dvě výseče dohromady dávají víc, než polovinu toho kruhu. Takže graf působí dojmem, že skoro všichni jsou pro a protože typický Čech nemá názor, volí to, co "všichni". Také souhlas je zelený a nesouhlas červený, to také nenápadně manipuluje lidi ke "správné" odpovědi.
Mohlo by být zajímavé udělat jinde stejnou anketu, kde souhlas bude černý a bude naopak trochu oříznutý, oproti nesouhlasu.
makk - chcete tím říci, že občan odpovídá v anketě dle toho, která barvička se mu líbí více? To by byl ještě větší malér s IQ voličů, než je nyní .
juraja - hodilo by se uvádět zdroj tohoto tvrzení, kde jste to četl. Pokud ho znáte, tak sem vložte (pro kontrolu) odkaz.
Je to přesně opačně. Lidé už mají Ukrajinců a té jejich války plné zuby a dobře ví už každý a co se dělo/děje lidově řečeno. Máme svobodu že tak nemohu víc napsat však to zcenzurují. Najděte si na yout. co se děje na ukrajině doopravdy. Je to i tam kupodivu nezcenzurované. Neuvěříte co a kdo tam komu dělá. Všichni už to stejně ví. Peníze na Ukrajinu navíc rozkrádají v miliardách, což dnes nejde a v kufru jim to jistě nikdo neposílá. Takové průzkumy dělají jen z těch svých 20% lidiček vlastizrádných a 80% už toho má dost jako nikdy a Fiala? Rakušan? Ti další? Všechno podvod všechno a kdo to nevidí je hlupák bez pardonu. Statistiky podvod.
Víte co? Udělejte si průzkum sám. Já to ze zvědavosti udělal. V průběhu asi dvou let jsem oslovil slušné cca padesátileté ženy (někdy mladší a někdy starší) když byla možnost. Bylo jich asi 30 a ptal jsem se na vládu a na válku na Ukrajině. Někdo asi neuvěří, ale měly vcelku podobný názor všechny. Vládu by nejraději doslova ********* a z faš. na Ukrajině byly tak znechucené a naštvané na vládu, že ... vůbec nejsou lidé a zejména ženy ovce. Dobře ví co se děje i to kam patří tato vláda.
Ten váš výzkum má vypovídací hodnotu jen v tom, že prozrazuje, v jaké sociální bublině se pohybujete. Já se pohybuji mezi lidmi, kteří vidí, že Rusko bezdůvodně napadlo Ukrajinu a páchá tam zvěrstva. Ukrajinců je jim líto a podporují je, a to i ti, kteří Ukrajince nemají zrovna v lásce. Oni totiž chápou, že pomáhat napadené zemi je v pořádku, jednoduše proto, že slušný člověk by se měl zlu postavit.
Pravdu máte jen v jednom, na Ukrajině mají větší bordel než na co jsme v Evropě zvyklí (ale třeba ve srovnání s Ruskem to není tak zlé). Tohle je samozřejmě mrzuté, ale jsem přesvědčen, že to chce jen čas, že si tam pořádek udělají, zvláště pokud chtějí do EU.
orione, podporuje ta vaše bublina i izraelský přístup k ochraně vlastních občanů před terorismem?
EU a pořádek? Jako vtip dobrý.
A co bys poradil Izraeli, muničáku se štábem pod nemocnicí si nevšímat a nechat to bujet? Btw ty oslavující davy v ulicích, to byli ti chudáčci trpící? Izreal má jen dvě možnosti, škodnou vyhubit nebo být vyhuben. A civilní ztráty se snaží minimalizovat, ovšem když škodná zelejzá pod nemocnice a obkládá se civilistama tak to bez vedlejších ztrát prostě nejde. A nechat po sobě střílet rakety - co bys dělal ty? Pokud je nějaká genocida, tak z Palestiny do Izraele, hádej jak by to vypadalo kdyby to izraelci neuměli sestřelovat...
Srovnávat Ukrajinou s Palestinou je úplně mimo. Napaděný jsou Ukrajina a Izrael a oba se jen brání. Útočníci jsou rusák a Plastelínci.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.