Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Rozdíl cen tabáku z Duty free do a mimo krajiny EU

Od: chlochydess® odpovědí: 4 změna:
Dobry vecer.
Byl jsem na videnskem letisti v Duty free shopu, kde meli 5x50g Pueblo tabaku za 45 euro. Na cedulce ale psali, ze nabidka plati pouze pro dovoz do krajin MIMO EU.
Cenovka s cenou pro krajiny EU tam nebyla. Ptat jsem se nebyl, u kas byly fornty a pomalu to letelo.
Dotaz: Kdybych to vzal do CR, vubec by mi tabak neprodali? Jine tabaky a cigarety byly oznaceny cenou pro EU (muj tam samozrejme nebyl).
Nebo by mi to prodali s nejakym "fikanym" 200% priplatkem?
Dekuji a hezke pondeli.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

To jste se měl zeptat tam, kde jinde by to měl někdo vědět, jak mají ten byznys vymyšlený :)

ben®
hodnocení

0x
Dobrý den, jenom spekulace - možná je prodej podmíněn ukázáním letenky či pasu a dle toho buď prodají nebo neprodají či se změní cena. A jinak u nás v městečku už máme od půlnoci úterý, tak žijete postaru . Zdravím!

nox®
hodnocení

0x
Při platbě budete předkládat svůj palubní lístek, který ukáže místo cílové destinace a na základě toho vam produkt prodají za danou cenu, bez DPH a spotřební daně. Pokud byste mířil do země EU, buď by vám v takovém případě produkt nebyl prodán, jelikož je určen pouze pro vývoz mimo EU nebo by vás upozornil na cenu i s daněmi. Pokud byla nabídka označena jen mimo EU, tak pravděpodobně neexistovala cena pro dovoz do EU. Ale nikdy jsem takto podobné zboží nekupoval, tak nedokáži 100% potvrdit.
hodnocení

Děkuji pěkně za smysluplnou odpověď..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]