Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou el. pilu do cca 3000 Kč?

Od: astik odpovědí: 15 změna:
Dobrý den, máte někdo radu, jakou elektrickou motorovou pilu koupit? HECHT určitě nechci. Ten mám, řetěz se velmi rychle otupí a navíc se hned uvolní. Velmi špatně se s ním manipuluje. Stala cca 3000 Kč. Navíc jejich servis je za trest. Nic neuznávají, vše chtějí zaplatit! Bývaly dobrý, ale zkazil se. Už nikdy více! Mám i jiné zkušenosti. Proto sháním pilu pro ženu, aby byla snadná manipulace ohledně řetězu... Aby zvládla pořezat i trochu větší stromy, kmeny. A nebyla hned tupá. A i dobrý/seriózní servis. Asi toho chci moc *smich*

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Čo má značka píly so skorým tupením reťaze a jej naťahovaním? Nič. Kúpte si kvalitnú reťaz,bruste častejšie,zaistite dobré mazanie a ani sa nebude naťahovať.

hujer
hodnocení

0x

No nevim, co s tou pilou děláš. Mám 4 roky Hecht z akce typ 50 a nedám na ní dopustit. 1 náhradní řetěz (abych měl vždy aspoň jeden ostrý) . 1 řeže, druhý dám mladýmu na přebroušení (sám neumím). Řežu převážně tvrdé dřevo akáty,jasany a vše v pohodě. Řetězy se samy nepovolují, pila maže (prý má dobré kovové čerpadlo). Pokud nevezmu nějaký kámen, nebo

hlínu za ty prachy super..

hodnocení

0x
Že se řetěz uvolní, je chyba pily a takřka jistě se s tím dá něco dělat. Pila ovšem nemůže za rychlé otupení řetězu. To je v drtivý většině případů špatným nabroušením, taktéž stačí chytnout kamínek ve dřevě a je vystaráno. Trochu bych přidal korun a koupil nějakou malou Stihl.

asd1
hodnocení

0x

Vem Makitu s motorem v ose.

Stihl je těžce předraženej, podobnou má za desítku a to má motor do strany (kterej aspoň mně dost zavazí). Motor v ose je výrazně lepší - vyvážení a tolik nezavazí. Dovolim si tvrdit že Makita je lepší i kvalitou. Podobně Narex, asi jak Stihl jen cena příznivější. Taky motor do strany.

Pokud levnou pilu tak třeba Lidl..

Makita UC3551 - motor je od Makity, řezná část od Dolmaru (mmch první na světě přišli s klasickou motorovkou), kovový tělo pily (AL slitina), kovový štelovací čerpadlo, kvalitní plasty atd. Předchůdce (čerpadlo ještě bez štelování) mám přes 10 let, pořezala hafo a furt to řeže. Točim tři řetězy, nemá problém špalkovat 60cm listnatý dřevo (jen to oproti 4 kW benzínu jde pomaleji)

Když řízneš do hlíny nebo hřebíku tak je okamžitě tupý každý řetěz (kromě hasičských speciálů na šutry *smich*), asi nejlepší je Stihl, Hned za nim Oregon - nejlevnější je nechat si udělat z metráže. Pro Makitu vyrábí taky Oregon, řetěz se vybírá cose řeže a kdo s tim žeře (jsou "blbovzdorný řetězy"který neřežou špičkou a nekopnou zpětným vrhem = pro začátčníka bezpečnější. Ale neuděláš s tim zápich.)

Makita UC3551AX1 /...

V tomhle se neshodneme, já jedině motor do strany. Při spuštění se pila nemá snahu kroutit.

asd1
Tak toho jsem si nevšiml.. Mel jsi jí vůbec v ruce? A s motorem do strany to při startu neskubne špičkou listy nahoru? Já řezal obě verze a motor v ose jednoznacne vyhrává..
Co se mi nelíbí je rychloupinani (i kdyz funguje), profi klasika na dva šrouby + boční napinak je lepší.
S motorem do strany to při spuštění trochu cukne nahoru, s motorem v ose to zase při spuštění cukne do strany. To je pro mě horší. V dílně to jednoznačně vyhrála pila s motorem do strany, máme to u pilu s motorem v ose a už několik let odpočívá v regále.
asd1
Makita má softstart a cuknutí vážně nepozoruju, se na to budu muset zaměřit až budu řezat...
Jasně, vyzkoušet a vybrat co víc vyhovuje,blbý je že v krámu te porezat par polen nenechaj.
Za mne motor v ose Makitu, pokud motor do strany tak Narex,Makita, z levnych Lidl tam je moznost vraceni a 3 roky zaruka s kterou nedelaj ofuky.. stihl je predrazenej a hq už jen predrazena čína. Od Stihlu má smysl brát jen řetězy a pilníky..
S motorem v ose mám starou narexku, tuším epr30, taková ta s původem z flexy. Hezky se vsude vejde a je lehká, ale vlastně nanic, protože jak je dlouhá s držadlem až vzadu, nedá se dlouho držet v jedný ruce. Na to jsem si nedávno koupil z Allegra za 15 stovek benzinovou prorezavaci s 10" lištou a váhou 3,5 kila, není problém s ní dělat celý dny jednou rukou a zatím funguje stejně jako ve firmě stejně vypadající Husqvarna za desetinásobnou cenu :)
Jinak mám tajy starší větší narexku s motorem do strany a softstartem, ale ještě bez spojky. Lehká a k nezastavení, ale hroznej stroj, má šílenou setrvačnost a navzdory plastovýmu ! prevodu při zakousnutí řetězu do něčeho hned vystřelí dřevo pryč.

km
hodnocení

0x
Nevim jestli neni nesmysl chtit mit pro pilu za 3000 kvalitni servis za babku...

hodnocení

0x
Mám Makittu s motorem v ose a rychloupínáním lišty. Zatím spokojenost.
Co se týče kvality řetězů tak už jsem taky narazil na výrobcem dodané blato které se rychle tupilo což jsem jednoduše vyřešil koupí Oregonu řetězu. Řetěze brousím si sám pomocí pilníku s vodítkem, je to prace na pár minut a vám doporučuji se to naučit než neustále jezdit do servisu a být nespokojený.

hodnocení

0x
Řetězy do několika pil ve firmě i svých soukromých kupuju kolem stovky za kus, Allegro, Aliexpres, HSparts ... A nějak ani v profi Husqvarnach ve firmě (nejde i těžbu, ale pár hodin řezání měsíčně) není znát rozdíl proti několikanásobně dražším řetězům kupovaným dřív "ve značce", kde jen za nabroušení chtějí skoro 2 stovky.
Zklamal mě teď zrovna jen řetěz z karbidovými zuby asi za 4 stovky, kde jedinej dobře skrytej megahřebík ulámal několik zubů. Hned po pár minutách řezání:(

Řetěz za hřebík nemůže.

Jinak nejlepší řetězy Stihl v metráži. Nabroušenej pilníkem během chvilky, stačí dva tři tahy u kávy a řetěz pořád ostrej jako meč. Když se to nechává brousit v servisu, tak tam každej dává až úplně tupej řetěz a to je blbá práce, polovinu práce to neřeže.

Právě, u nás v tý firmě nebrousim řetězy ztupeny řezáním čistého dřeva, ale okousaný od kamenů, betonu, drátů ( údržba veřejné zeleně). To pak nejde ubírat všechny zuby na úroveň nejhoršího, protože by byly při druhým broušení pryč:)
Ale ten vidiak zklamal, protože o něm jsem právě četl, že by tomuhle provozu měl odolat, tak naštěstí jsem koupil jen ten jeden na zkoušku.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]