Nejste přihlášen/a.
No nevim, co s tou pilou děláš. Mám 4 roky Hecht z akce typ 50 a nedám na ní dopustit. 1 náhradní řetěz (abych měl vždy aspoň jeden ostrý) . 1 řeže, druhý dám mladýmu na přebroušení (sám neumím). Řežu převážně tvrdé dřevo akáty,jasany a vše v pohodě. Řetězy se samy nepovolují, pila maže (prý má dobré kovové čerpadlo). Pokud nevezmu nějaký kámen, nebo
hlínu za ty prachy super..
Vem Makitu s motorem v ose.
Stihl je těžce předraženej, podobnou má za desítku a to má motor do strany (kterej aspoň mně dost zavazí). Motor v ose je výrazně lepší - vyvážení a tolik nezavazí. Dovolim si tvrdit že Makita je lepší i kvalitou. Podobně Narex, asi jak Stihl jen cena příznivější. Taky motor do strany.
Pokud levnou pilu tak třeba Lidl..
Makita UC3551 - motor je od Makity, řezná část od Dolmaru (mmch první na světě přišli s klasickou motorovkou), kovový tělo pily (AL slitina), kovový štelovací čerpadlo, kvalitní plasty atd. Předchůdce (čerpadlo ještě bez štelování) mám přes 10 let, pořezala hafo a furt to řeže. Točim tři řetězy, nemá problém špalkovat 60cm listnatý dřevo (jen to oproti 4 kW benzínu jde pomaleji)
Když řízneš do hlíny nebo hřebíku tak je okamžitě tupý každý řetěz (kromě hasičských speciálů na šutry ), asi nejlepší je Stihl, Hned za nim Oregon - nejlevnější je nechat si udělat z metráže. Pro Makitu vyrábí taky Oregon, řetěz se vybírá cose řeže a kdo s tim žeře (jsou "blbovzdorný řetězy"který neřežou špičkou a nekopnou zpětným vrhem = pro začátčníka bezpečnější. Ale neuděláš s tim zápich.)
Řetěz za hřebík nemůže.
Jinak nejlepší řetězy Stihl v metráži. Nabroušenej pilníkem během chvilky, stačí dva tři tahy u kávy a řetěz pořád ostrej jako meč. Když se to nechává brousit v servisu, tak tam každej dává až úplně tupej řetěz a to je blbá práce, polovinu práce to neřeže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.