Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak často se setkáváte s přáteli?

Od: alilice odpovědí: 6 změna:

Mám kamarádky a některé z nich jsem neviděla osobně roky (třeba i 6-7 let) i když bydlíme ve stejném městě. Vlastně se tak stalo poté, co si pořidili děti. Chápu že už nemají tolik času, a mají jiné povinnosti. Ale jsou schopné si se mnou místo osobního kontaktu psát hodiny přes whatsapp což zase nebaví mě. Když už kývnou na setkání třeba v kavárně nebo mě bez ohlášení navštíví, vždy je to tím, že něco potřebují. A očekávají že jim pomohu zadarmo. Zatímco kamarádi kluci, i když je potkávám méně, tak si ten čas na přátele udělají. Čím to je?

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, je to rychlou dobou, věkem, používáním sociálních sití, nezájmem o druhé/lhostejností, obavou o budoucnost. Mohou za to i časem zpřetrhané osobní kontakty, moc práce a vydělávání penízků a někdo má třeba i obavu, že si nebude už s kamarádem rozumět ohledně politiky nebo by měl strach vyjádřit svůj politický názor, aby se nerozhádal. Neřešte to, lidi vždy spojí až nějaké velké neštěstí. Zdravím!

doplněno 12.04.25 12:21:

alilice - asi jste ještě mladá, ale později nastane čas, kdy se budete různě dozvídat o neštěstích, nemocech a umrtí svých kamarádů. Nejdříve Vás to zaskočí a budete to špatně snášet, později to přijmete s větším klidem a ve stáří už Vám to bude skoro jedno (parte bude jen list papíru).

ltz
hodnocení

0x
Někdy kamarádství může i zešednout, trvá třeba jen určité obdobi, kdy se pravidelně vídáte, stýkáte. Jenom ale to pravé, čisté kamarádství přetrvává po celý život, kdy se jako kamarádky potřebujete a navzájem si pomáháte.

hodnocení

0x

Pravé přátelství může být ošidné. Měla jsem kamarádku z dřívějšího zaměstnání, byla sama, přestěhovala se časem hodně daleko. Psaly jsme si. Ona si jen stěžovala, nejprve neměla práci, pak měla špatnou, všechno ji tam bolelo, záda, nohy, karpály...Tak odešla, našla si jinou, ale pak toho litovala, že v té minulé to bylo lepší, ale že ji tam už nazpátek přijmout nechtějí. Celé dlouhé dopisy jsem ji uklidňovala, utěšovala, vymýšlela, co všechno by mohla zkusit, co by se mohlo podařit, aby žila spokojeněji.

Loni na Vánoce se ozvala, že ke mně přijede na návštěvu. Nevadilo mi to. Ale milá paní chtěla na té návštěvě u mně být 12 dní, od 22. 12. do 2.1. To jsem ale odmítla s tím, že se chci o svátcích podívat za dětmi s rodinami, že budeme mít s turisty nějaké akce, takže na celou dobu určitě ne. Na kratší ano, domluvíme se.

A víte, jak to dopadlo? Od té doby /polovina prosince 2024/ se milá přítelkyně už nikdy ani čárkou neozvala. I takhle může končit přátelství. Jaga.

To jste mi připomněla, jak měla dcera kamaráda ze vzdáleného města a že se o prázdninách zastaví. Přijel a slušně se zeptal, jestli má jít přespat někam do hotelu, tak dcera šla spát k babičce a od do jejího pokoje. Jenomže se zdržel celý týden, žádné výlety, vysedával u telky. Dceři je dnes přes padesát a ještě ted se tomu smějeme.:-D

km
hodnocení

0x

problém je v tom, že ony mají děti a vy (asi) ne, ono s dětma je to zcela jiné žití, vše se jim podřídí a času je málo. pokud byste měla děti stejně jako ony, ideálně podobně staré, určitě byste se potkávaly.

hodnocení

0x

Scházíme se jednou týdně a je nás pět. Pak s další občas na kávu, každou neděli s kamarádem a manželem na pivo, jeho žena už s námi nechodí, protože vloni zemřela. Docela často si i s děvčaty píšeme a posíláme fotky. Když si s něčím pomůžeme, tak určitě zadarmo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]