Nejste přihlášen/a.
Dobry den, mam dotaz ohledne emailu, ktery prisel do naseho eshopu, ktery provozuji. Zakaznik si koupil drobnost za par stovek a nasledne prisel email ohledně GDPR se šesti otázkami, ktery vypada jako by ho vygenerovala UI.
Zákazníka jsem kontatoval, zda nejde o spam a opravdu nejde a odpověď na tento email požaduje.
Ani ho nemusíte celý číst, dávám ho níže kurzívou. Máte někdo nějaký nápad, proč toto někdo dělá? Na mě to působí jako zbytečné otravování a buzeracem na které musím odpovídat. Ale nechápu moc ten smysl, proto prosím o názor, o co se může jednat.
Děkuji
Dobrý den,
v souladu s článkem 15 nařízení (EU) 2016/679 (GDPR) vás tímto žádám o potvrzení, zda zpracováváte mé osobní údaje. Pokud ano, žádám o poskytnutí následujících informací:
Jaké konkrétní osobní údaje o mně zpracováváte?
Jaké jsou účely zpracování těchto údajů?
Kteří příjemci nebo kategorie příjemců mají k mým údajům přístup, případně jim byly nebo budou zpřístupněny?
Jak dlouho plánujete mé osobní údaje uchovávat, případně jaká jsou kritéria pro stanovení této doby?
Jaká mám práva související se zpracováním mých údajů?
Používáte mé údaje k automatizovanému rozhodování včetně profilování? Pokud ano, jaká je logika tohoto rozhodování a jaké jsou jeho důsledky?
Prosím o odpověď v zákonné lhůtě jednoho měsíce, jak je stanoveno v GDPR. Pokud k mým údajům již nemáte přístup nebo je nezpracováváte, prosím o potvrzení této skutečnosti.
Asi jste narazil na nějakého velmi důležitého člověka co se zrovna nudí. Ideálně mít vše sepsáno v obchodních podmínkách a podobné radioaktivní jedince na ně odkázat. Odpověď vám zabere 5 minut, pánovi bych slušně odpověděl, že znáte pouze údaje uvedené v objednávce (žádné další nezjišťujete) a přístup k nim máte jen vy jako majitel e-shopu, uchovány budou ve formě faktury v účetnictví po dobu zákonné lhůty dané finančním úřadem. Jiná osoba k nim nemá přístup. Hotovo, nazdar.
To je v pořádku. Určitě bych odpověděl. Samozřejmě až poté, co zákazníka kontaktuji s požadavkem, ať nejprve uhradí 2 800,- Kč včetně DPH jako manipulační poplatek za zpracování odpovědi. Je to práce navíc, která nebyla předmětem smlouvy a tu je třeba naúčtovat. Zákazník to jistě pochopí.
Testovací nákup ČOI, to se mi zdá nepravděpodobné, spíš bych si tipnul na nějakého konkurenta, a nebo prostě nějaký nudící se blb.
Předpokládám, že zákazník nákupem odsouhlasil obchodní podmínky, kde najde odpovědi na všechny své otázky. Odkažte ho znovu na obchodní podmínky, které určitě máte zveřejněné v rámci e-shopu.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.