Nejste přihlášen/a.
Přítel tím trpí, vypukne to cca 1x za rok na několik týdnů a nejde mu s tím přestat. Mám o něj strach a nevím jak mu pomoct. On říká, že kvartální alkoholismus je neléčitelný a nedá se s ním nic dělat. Je to pravda?
10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení
smode2
0x
Domnívám se že alkoholizmus - jakýkoliv - se nedá léčit vůbec. Jediné co částečně pomáhá aby na něj nebyla chuť je vyřazení masa, cukrů, kávy, solí. A poté jedině abstinence. Co by mohlo také částečně pomoct je léčba nasycením: pijete nějaký objem - tento pokaždé zdvojnásobíte či ztrojnásobíte a bude vám tak zle, že bude nepití vysvobozením.
pecenkav
0x
Mezi jaké alkoholiky se řadím já, když vždycky na Silvestra vypiju 3 - 4 panáky vaječnýho koňaku a jinak celý rok nic, ovšem letos jsem to vynechal, byl jsem doma sám a to mě neláká
doplněno 07.04.25 15:30:
Ještě jsem zapoměl, že si tak 1 - 2x za měsíc koupím dvě koňakové špičky
smode2
Ad koňakové špičky - docela by mě zajímalo kolik lidí je v populaci sachariků (závislých na sladkém). U alkoholu se škodlivost naštěstí dobře ví a každý ji uznává, ale kolik lidí zabije a zmrzačí jídlo a sladkosti je velká neznámá.
id
0x
Měli jsme kvartálního alkoholika v rodině. Opravdu jednou za 3 měsíce se v hospodě ožral na mol. Jen 1 den. Jinak do hospody nechodil, doma si večer dal 1-3 piva. Manželka ho postavila před hotovou věc. Buď ona nebo hospoda. Objednal se k lékaři a on jej poslal na jednu noc na exkurzi do léčebny.
Viděl tam trosky z bývalých sportovců napojených na hadičky ... to mu stačilo, aby se alkoholu už 30 let netknul. Žádné léky neužíval. Docházel asi rok jednou za 3 měsíce se zpovídat doktorovi.
Alkoholizmus se vyléčit nedá. Při dobré a silné vůli je jedinná cesta být abstinent.
Viděl tam trosky z bývalých sportovců napojených na hadičky ... to mu stačilo, aby se alkoholu už 30 let netknul. Žádné léky neužíval. Docházel asi rok jednou za 3 měsíce se zpovídat doktorovi.
Alkoholizmus se vyléčit nedá. Při dobré a silné vůli je jedinná cesta být abstinent.
el
Do hospody jednou za 3 měsíce je ok nebo ne? A opičku dospat druhý den... Spíš vidím problém ty piva denně doma.
Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.
Copyright © 2004-2026 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]