Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co jsou Narozeniny?

Od: roman02 odpovědí: 4 změna:
Dobrý den, mám možná pro někoho hloupou otázku ohledně narozenin.
V životě jsem nebyl součástí narozeninových oslav ať už svých či ostatních.
Je mi už 23 a přemýšlím že když už jsem je naposledy slavil asi ve 3 nebo 4 letech, že bych to neměl dál nijak řešit.
Problém je že nevím jak se mám chovat když je slaví někdo jiný. V podstatě nevím jak to vůbec funguje.
Chtěl bych jen vědět jestli je to něco jako povinnost a co se normálně dělá v případ že bych já nebo někdo jiný měl narozky, kdybych se musel něčeho takového zúčastnit.
Pro poznámku jednou jsem dál někomu dárek se slovy "Na vše nej" a přišlo mi že jsem něco udělal špatně.
Děkuji za možnou radu.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

liska5
hodnocení

2x

Příjdeš v dobré náladě, pozdravíš vespolek, něco předáš oslavenci, podáš mu ruku a vyslovíš přání, aby byl štastný, zdravý a dařilo se mu ve všem, do čeho se pustí. Podle toho, o koho jde. Sedneš k ostatním, pozdravíš se s dalšími, něco pochválíš hostiteli...Pokud dáváš květinu, tak většinou není vhodná ta v květináči a tu řezanou předáváš bez toho papíru, v němž jsi ji přinesl. Nesnažíš se strhnout na sebe pozornost a stále povídat, není to Tvůj den.

aaaa25
hodnocení

1x
Nechcem byt zlý, ale naozaj si v živote na žiadnej anrodeninovej oslave nebol? Nemusíš v podstate robiť NIČ, len zagratuluješ, popraješ veľa štastia, zdravia...Ak nevieš čo máš povedať, stačí aj obyčajné ,,všechno nejlepší,,.Je to hlavne o tej prítomnosti tam. Prepáč, otázka mi príde ako troll, ale ak naozaj nie, tak sa neboj a ak ťa pozvú, len choď.
roman02
hodnocení

Opravdu jsem nic jako narozeninovou oslavu nikdy nezažil, vše co o tom vím je z filmů. Z rodiny mě nikdo na oslavu nikdo nikdy nepozval a ani přítelkyně neslaví moje narozky, pro to se ptám jelikož časem mi ten den přišel jako ten nejhorší, ale do budoucna bych chtěl se nečeho takového zůčastnit třeba pro synovce a tak podobně (jestli budu pozvanej). Dík za odpověď.

hodnocení

1x

Skutečně Vám nikdo nevystrojil pěkné narozeniny? Vaše rodina - třeba k osmnáctinám /plnoletost/ nebo ke dvacetinám? To se mi zdá nepravděpodobné, pokud máte dobře fungující rodinu.

Když jste pozván na oslavu narozenin, přijdete vykoupán, čistě oblečen, dobře naladěn a s dárkem. Který se odvíjí od Vašich finančních možností a taky od toho, jak jste si s oslavencem blízcí. A jaké zájmy on má. Nemusí to být nejdražší dar, ale ta obligátní láhev alkoholu se mi moc nelíbí, je to taková "z nouze ctnost." Třeba dát mu udělat tričko s vtipným nápisem, jen pro něho. Nebo hrníček.

Pokud máte narozeniny Vy, pozvete si hosty, které máte rád a chtěl byste to s nimi oslavit. Buď do restaurace /platíte Vy/, nebo domů. Nebo třeba k ohni - na grilovačku. Příprava dá ale dost práce, měl by Vám s tím někdo pomoci.

V blízkém okruhu si můžete říct, jakou máte představu o daru. Na větší dar se totiž mohou lidé složit a dát Vám jej společně. Měla jsem nedávno 70. Posezení pro rodinu v pěkné restauraci. Následně pokračování u syna, má na to prostory. Chtěla jsem nové křeslo k počítači. Dostala jsem jej. Ovšem navíc i laserovou tiskárnu a kopírku, s tím jsem nepočítala. Z obojího mám velkou radost.

Líbilo by se mi /bylo bývalo/ i elektrokolo. Ale to už bych byla nenasytná, hodně nenasytná. Příští narozky, pokud se dožiju, budou už 80 let. To už asi elektrokolo chtít nebudu. Spíš toaletní židli a fofrklacky. ;) Jak se ty touhy mění. Jaga.

Jinak, byla jsem dřív nadána "básnickým střevem", proto jsem psala oslavencům žertovné básně. Všichni se váleli smíchy. Kdeže ty dávné časy jsou...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]