Nejste přihlášen/a.
Příjdeš v dobré náladě, pozdravíš vespolek, něco předáš oslavenci, podáš mu ruku a vyslovíš přání, aby byl štastný, zdravý a dařilo se mu ve všem, do čeho se pustí. Podle toho, o koho jde. Sedneš k ostatním, pozdravíš se s dalšími, něco pochválíš hostiteli...Pokud dáváš květinu, tak většinou není vhodná ta v květináči a tu řezanou předáváš bez toho papíru, v němž jsi ji přinesl. Nesnažíš se strhnout na sebe pozornost a stále povídat, není to Tvůj den.
Skutečně Vám nikdo nevystrojil pěkné narozeniny? Vaše rodina - třeba k osmnáctinám /plnoletost/ nebo ke dvacetinám? To se mi zdá nepravděpodobné, pokud máte dobře fungující rodinu.
Když jste pozván na oslavu narozenin, přijdete vykoupán, čistě oblečen, dobře naladěn a s dárkem. Který se odvíjí od Vašich finančních možností a taky od toho, jak jste si s oslavencem blízcí. A jaké zájmy on má. Nemusí to být nejdražší dar, ale ta obligátní láhev alkoholu se mi moc nelíbí, je to taková "z nouze ctnost." Třeba dát mu udělat tričko s vtipným nápisem, jen pro něho. Nebo hrníček.
Pokud máte narozeniny Vy, pozvete si hosty, které máte rád a chtěl byste to s nimi oslavit. Buď do restaurace /platíte Vy/, nebo domů. Nebo třeba k ohni - na grilovačku. Příprava dá ale dost práce, měl by Vám s tím někdo pomoci.
V blízkém okruhu si můžete říct, jakou máte představu o daru. Na větší dar se totiž mohou lidé složit a dát Vám jej společně. Měla jsem nedávno 70. Posezení pro rodinu v pěkné restauraci. Následně pokračování u syna, má na to prostory. Chtěla jsem nové křeslo k počítači. Dostala jsem jej. Ovšem navíc i laserovou tiskárnu a kopírku, s tím jsem nepočítala. Z obojího mám velkou radost.
Líbilo by se mi /bylo bývalo/ i elektrokolo. Ale to už bych byla nenasytná, hodně nenasytná. Příští narozky, pokud se dožiju, budou už 80 let. To už asi elektrokolo chtít nebudu. Spíš toaletní židli a fofrklacky. Jak se ty touhy mění. Jaga.
Jinak, byla jsem dřív nadána "básnickým střevem", proto jsem psala oslavencům žertovné básně. Všichni se váleli smíchy. Kdeže ty dávné časy jsou...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.