Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tkaničky v botách opačně - proč

Od: panet® odpovědí: 11 změna:

Ví někdo, proč se v poslední době, když koupím boty, šněrují tkaničky v botech tak, že konce, které se zavazují nevychází "horem", ale lezou z boty ze spodní strany. Nevím, jestli se vyjadřuju srozumitelně.

Na přiloženém ilustračním obrázku je to správně.

doplněno 06.04.25 19:29:

Toto je lepší příklad správného způsobu:

Tkaničky v botách opačně - proč

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x
Protože se stroji takhle lépe navlékají.
hodnocení

Tak to mě nenapadlo :) Čekal jsem, že je to nějaká nová, mnou nepochopená, móda.

pr

Je to sice možné, že je to tak kvůli stroji i když se mi tomu příliš nechce věřit. Vůbec bych se ale nedivil kdyby to bylo kvůli nějakému jednomu z mnoha idiotických nařízení EU. Raději kdyby ty tkaničky do bot vůbec nenavlékali a pouze je k botám přikládali nenavléknuté když je stejně lidi musí z těch bot vyvléknout a přenavlékat znova jinak.

hodnocení

2x

Děkuji za otázku i odpovědi. Kdyby mě napadlo se zeptat dřív, bylo by to pro mě lepší. Koupila jsem si totiž také nové sportovní boty na turistiku - a tkaničky jsou tam opačně. Moc špatně se mi do nich leze, špatně se zavazují...

Dík a jdu to přešněrovat. *palec2* A bude zase líp...Jaga.

111®

já jedny přešněrovával 3x .Tedy ne že bych to neuměl..hlavně ten začátek utahoval moc špici...a nyní dumám jak to provést aby se postupně neutahovala po každém zavázání. Asi tkaničku přišiji a bude klid...nebo by pomohla placatá? Co říkáte? To by bylo na anketu...*smich*

Placaté tkaničky jsou rozhodně lepší. Lépe přilnou, líp drží. Jenže v mnoha botech jsou dneska spíš už kulaté. Je to těžké. Když dá člověk hodně peněz za boty, připdá mu, že tu padesátku za jiné tkaničky dá tak. Co jiného nám, nakonec, zbývá? Jaga.

bota
hodnocení

0x
Nevim, ale co si tak pamatuju tak nejak debilne to bylo vzdycky, kazde nove boty si musim presnerovat. Asi to tak navleka stroj

km
hodnocení

0x

"Toto je lepší příklad správného způsobu:": tak mě napadají 2 věci:

1/ kdo určuje co je normální
2/ dejme tomu, že normální je většinové, takže to na obrázku rozhodně není normální. to jsou ala "mosty", tak nosí tkaničky v kanadách skinheadi

hodnocení

Ten obrázek v dotazu není ideální a neřeším celkový způsob vázání tkaniček, jen ten "výstup". Tj. tkanička vychází horem nebo spodem nejvyšší dírky. Na obrázku je "horem" na nejvyšší dírce. Na botech z obchodů je to opačně. Na tomtot obrázku je to lepší. Původní dotaz jsem chtěl upravit (pozdě), ale nepobralo to druhý obrázek a mezitím byly reakce, kde to vypadalo, že všichni pochopili, co myslím, tak jsem to už neřešil...

Tkaničky v botách opačně - proč #2
km

myslím si, že to napíchá do dírek stroj jak nejjednodušeji to jde

jasom
Vôbec neviem kde je problém prosím VÁS?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]