Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Podvod na seznamce ROKA.LOL

Od: adam78 odpovědí: 15 změna:

Ahoj všichni,
chci se s vámi podělit o svou zkušenost a zároveň varovat ostatní. Před Valentýnem jsem si založil profil na seznamce ROKA.LOL Nějaký čas jsem si psal s různými ženami a všechno vypadalo celkem v pohodě. Pak se mi 4. března ozvala jedna žena – Anna Prucková. Psali jsme si fakt hodně, plánovali budoucnost, schůzky, klasika. Domluvili jsme si první rande na 15. března (sobota) a všechno působilo seriózně.

Jenže den předem, v pátek, mi napsala, že dostala nějakou upomínku a že musí okamžitě zaplatit 18 000 Kč. Tvrdila, že měla dostat výplatu, ale firma jí to prý posune až na pondělí. Prosila mě, jestli bych jí ty peníze mohl půjčit jen do pondělí a že mi to při dalším setkání vrátí.

Bohužel jsem jí uvěřil a peníze poslal. Po pár dalších zprávách mi napsala, že musí jít... a od té doby konec. Neozvala se, nereaguje, prostě klasický podvod.
Takže jsem přišel o 18 000 Kč.

Má někdo zkušenost, jestli se s tím dá něco dělat? Jde ty peníze nějak vymáhat? A pokud ano, mohl by někdo doporučit dobrého právníka?

Přikládám i její fotku – dávám to sem jako varování, protože je možné, že takhle okrádá i další lidi.

15 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hejl
hodnocení

1x
To jste si vymyslel,že jo..
Protože takhle blbej snad už nikdo ani bejt nemůže.

hodnocení

0x
Poslat peníze někomu koho neznám je kolosální hloupost. Můžeš si ta to sám a peníze musíš oželet.

ml
hodnocení

0x

A byla to vůbec žena? Fotka vůbec nemusí být pravá, po internetu stáhnete fotek, a to samé může udělat kdokoliv a vydávat se za vdavekchtivou ženu. Stejně tak jméno může být milionkrát jiné.

Jistě teoreticky je to možné vymáhat. Zvlášť jestli to bylo posláno na účet, tak to musí být dohledatelné. Je otázkou, jesti se tím bude někdo zabývat, pro policajty je jednodušší vybrat pár pokut za parkování a překročenou rychlost než se honit za pár drobnými, které někdo nerozvážně někam poslal.

prostromek
hodnocení

0x

Podvůdek.

Toto varování od adama78 vypadá na reklamu uvedené seznamky.

4. března se seznámit a 14. března poslat chechtáky, nějaké virtuelní holce?

Bohatej a naivní.

I když možná mladý a naivní už ani ne - 47 let?

prostromek

Kdekoliv otevřu nějaké stránky, tak tam na mě vykoukne reklama na tuto seznamku. Možná i tento dotaz není nic jiného než fikaný marketing, jak se na jejich stránky podívat. Kdo z nás to neudělal, aby si nezadal do vyhledávače, aby věděl, oč se jedná? Já tedy ano.

kdosi

Ja teda ne :) Už jen podle toho, jak to cpou všude možně i nemožně jsem to ohodnotil na "nejspíš podvod" a proč bych se chodil koukat na podvodné stránky, když nechodím ani na obyčejný spam?

Taky nemusím vi/ědět všechno, zvlášť když to už na první pohled vyhlíží... ehm... méně seriózně.

prostromek

Přiznám, že když na něco odpovídám a radím, tak chci o tom problému něco vědět, posoudit to.

A také mě to zajímá (i když bych se k tomu tady přímo nevyjadřovala) Stačí jednou, a víc nemusím. Mám v PC dobré zabezpečení, takže se nebojím.

A za druhé, na seznamky stále chodím, přestože mi už táhne na 7. křížek.

Ráda si čtu inzeráty, co chlapi nabízí a požadují, prohlížím fotky a co kdyby náhodou ...

mll

>>Kdo z nás to neudělal

Náhodou mě to napadlo až teď. Vyskočilo na mě "ověřuju, že jste člověk..." tak jsem to hned zavřel. Teda pokud někdo propagoval seznamku takto pitomně, tak se mu to moc nepodařilo.

hodnocení

0x

Pane, už doktor Štrosmajer říkal, že kdyby hloupost nadnášela...

Jak vidno, máte peněz dost. Proto vyzkouším své štěstí. Dám si s Vámi rande 1. 4. - na Apríla. To se k Vám hodí. Den předtím Vám zavolám, že nutně potřebuju zaplatit 20 tisíc a důchod jsem už rozfofrovala. Proto mě, prosím, založte. Na Apríla Vám všechno zaplatím a přidám i něco navíc. Co? To si domyslete sám, co si s Vaším myšlením zasloužíte.

Pokud na světě budou podobní jelimánci, budou se podvodníci mít dobře. *smich* Jaga.

Možná, že to nebyla žádná Andula Prycková, ale třeba 60 letý chlap. Fotka může být stažená odkudkoliv. To Vás vážně nenapadlo? Svatá prostoto!

Tak jsem si to rozklikla, ale tam nejsou žádné ženy do života, které by vařily, staraly se. Jsou tam samé ku...To jste opravdu chtěl, takovou "dámu"? Ani se podvodu nedivím.

ltz
hodnocení

0x
Ta osoba už měla v plánu někoho obrat o peníze. Takže foto i jméno bude smyšlené. V podvodech určitě pokračuje zase pod jiným jménem. Vy jste se chytil na lep, což vás teď štve. Buďte ale ještě rád, že jste nepřišel o vyšší sumu.

blb
hodnocení

0x

Anna Pruckova prave dnes na novinky.cz v diskusi pod clankem Odstraseni Ruska neni americkou prioritou ..propaguje:"WWW.ROKA.LOL je seznamka, kde holky nehledaji vztah - jen..."

ml
hodnocení

0x

Co zkusit kontaktovat banku, že jste omylem poslal peníze na daný účet, jestli se to dá nějak řešit. (Ten komu ty peníze přišly by je měl vrátit, ale musí to udělat sám (a je v jeho zájmu to udělat, jinak se dopouští trestného činu, ale ani Vy ani banka jej k tomu nedonutí).) To je asi jediná možnost, co mě napadá.

tomikk
Tohle by mohlo pomoct, pak se to předá na policii pro bezdůvodné obohacení. Ale vzhledem k tomu, že tato "seznamka" je na okrádání postavená (bankovní účet bude složitě dohledatelný), tak ve výsledku peníze nedostanete. Zřejmě utratíte další peníze za advokáta, spoustu času atd. Za takovou částku jste mohl v bordelech mít X holek :)
A jestli jste peníze poslal do zahraničí, tak potom už vůbec. Stránky se mi zdají být polské nebo prostě cizí. Nejsou české, jen je to uvěřitelné.

yarda1
hodnocení

0x

Asi nejlepší co s tím uděláš je, že to budeš brát jako placený kurs proti blbosti. Pokud se tím budeš v dalším životě řídit, byly to dobře investované peníze.

Myslíš, že ta fotka co ti poslala je pravá?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]