Nejste přihlášen/a.
Je to přehnané a proto v restauacích jím zřídkakdy. Odmítám platit za službu, kterou zvládnu levou zadní doma, lépe a za zlomek ceny. Vlastně nechodím ani v práci do jídelny. Za těch 130Kč, kolik u nás stojí hlavní chod, zvládnu doma navařit 6 porcí. Za 300Kč zvládnu s přehledem uvařit 4 porce pečeného lososa s čerstvými těstovinami a citronovou omáčkou, práce na 20min a celá rodina najedená a blahem bez sebe. Na celodenní výlet jezdím se svačinou. Nechci spoléhat na to, že někde v horoucím pekle bude otevřená hospoda, případně že na turisticky exponovaných místech bude zrovna hospoda volná a nebudu muset čekat hodinu někde ve frontě.
V podstatě člověk nemusí ani na ten výlet. Pustíte si krajinu nebo památky na videu, třeba nějaký cestopis a ušetříte i za cestu. Asi to beru jako součást celého zážitku.
A to jsi ještě neochutnal zmrzlinový pohár v ceně tisíc dolarů .
Pivo za stovku? A proč ne.Vždyť je to zdražení jen o necelou dvacku.Kup si vodku a budeš to mít lacinější.
Jo, já vám věřím.
Já mám zase nejraději jídelny z vlastním podnosem. Prakticky samoobslužná.
Vezmu tácek, naberu jídlo, pití, příbory, a po skoro pásu dopravím k pokladně.
Promone, když tak jezdíte všude možně, byl jste už na řízku "sloní ucho" v Kralicích nad Oslavou?
Milane, ta Vesna ve Žďáru nemá konkurenci široko daleko. Sice ceny už jsou trochu jiné než byly před 10lety, ale přesto je to pořád ještě sen každého jedlíka. Byla jsem tam nedávno na česnečce. Jaga.
Paní kolegyně, stavuji se ve Žďáru pravidelně na oběd, střídal jsem to, ale o tomto jsem nevěděl. V únoru jsem se to dozvěděl a ověřil doporučení. Když jsem poslal jídelníček s cenou kámošovi, chtěl vědět, která školní jídelna toto má.
Už teď vím, že 16.4 ve 12:30 tam budu zase.
Tak je to turistické místo, logicky ceny budou vyšší, jelikož jsou vyšší i náklady a podnikání není charita. Čím více bude celá společnost bohatnout (nemyslím pouze v otázce příjmu peněz), zvyšovat nároky, propagovat turismus a chtít logicky i vyšší platy, tím bude dráž a nejen na takových místech a zvyšovat se bude i cena nákladů. Dát dnes 300,- za oběd pro jednu osobu mi nepřijde nijak přehnané. Hodně lidí si myslí, že když se tu dostaneme na ty vysmívané německé platy, že si budeme už jen chrochtat, jenže ono to automaticky bude znamenat i německé náklady na život a ty jsou mnohdy o dost vyšší, výsledek bude tedy obdobný.
Nedávno jsme dali za 2 obědy + 2x nealko v malém městě přímo za Brnem mimo jakoukoliv turistickou trať 700,-. Bylo to dobré, jen za ty peníze toho mohlo být více. To mi nikdo nevymluví. Nejsem žádný jedlík a většinu času se stravuji poměrně malými porcemi a zdravě, takže když to říkám já, platí to.
0,5 l piva se dá koupit i za 11,90,- Kč.Když někde chtějí 119,-Kč no tak si ho nedám a to ani nemusím jezdit do Krkonoš.Ale když se podívám z okna a vidím na zahrádce hospody sedět takové ty popíječe nepřizpůsobivé,tak cena pořád ještě není dost vysoká.
Majitel té hospody musí mít zisk tak velký,aby zaplatil sebe,manželku,děti,provoz hospody,platy zaměstnanců,odvody,pojištění...a spoustu dalšího.Na dluh ti nikdo keg piva nedá.A jestli budou chodit lidé.? No asi časem ne.U ná
Není to až tak jenom nenasytností hospodských. Zaměstnávají lidi, ti chtějí zvýšení platů, nikdo by nevařil, neuklízel a nepingloval zadarmo. Vstupy jsou čím dál dražší, to vidíme všichni při nákupech. Korunka ke korunce, co stálo 25,90, stálo pak 27,90 dneska už 33,90. Ceny plíživě rostou. Tak není divu, že se zdražuje i v restauracích.
Pivo k smrti nerada, nikdy jsem se ho nenapila. Stačilo mi ochutnat na jazyk. Takže ceny piva mi nevadí.
Jídlo - to je horší. Snažím se vejít při obědě do 160 Kč i s limonádou. Někdy to jde, občas ne. Chodím s turisty a tak si semtam nějaké to jídlo dám. Ale když občas vidím tu kvalitu, kvantitu, vzhled... dám si raději misku polévky a housku. Vejdu se do 50 Kč a nasytím se.
V současné době se nad hospodami smráká. Uvidíme, co bude dál. Ale nevidím to dobře. Jaga.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.