Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zdražování v restauracích

Od: gabrieljiri odpovědí: 32 změna:
Co myslíte bude hůř? A není to už spíše moc přehnané chtít 300,- za jídlo a 100,- Kč za pivo.
Zdražování v restauracích

32 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

5x
Někdo tě nutí tam chodit?
dickvkrku
Ono postačí poptávka>nabídka, to znamená že restauraci bude dost a nebudou si moct dovolit takové ceny - možná krátkodobě ale dlouhodobě by zkrachovali takže to nebude více jak 200 kč. Což je naprosto v pořádku a je tady demokracie a komu to vadí tak půjde jinam.

pb®
hodnocení

4x

Je to přehnané a proto v restauacích jím zřídkakdy. Odmítám platit za službu, kterou zvládnu levou zadní doma, lépe a za zlomek ceny. Vlastně nechodím ani v práci do jídelny. Za těch 130Kč, kolik u nás stojí hlavní chod, zvládnu doma navařit 6 porcí. Za 300Kč zvládnu s přehledem uvařit 4 porce pečeného lososa s čerstvými těstovinami a citronovou omáčkou, práce na 20min a celá rodina najedená a blahem bez sebe. Na celodenní výlet jezdím se svačinou. Nechci spoléhat na to, že někde v horoucím pekle bude otevřená hospoda, případně že na turisticky exponovaných místech bude zrovna hospoda volná a nebudu muset čekat hodinu někde ve frontě.

chorydnes
20 minut od příchodu do kuchyně po položení talířů na stůl? To bych chtěl vidět...
pb®
Losos se peče chvilku, těstoviny vaří 10min, omáčka je do 10min hotová. Tedy postup je takový, že se zapne trouba na max, mezi tím se losos pokape citronem, okoření, pokape olejem. Šoupne do trouby a ta se ztlumí na 180°C. Pak se dá vařit voda do varné konvice, těstoviny vloží do hrnce. Než se začne vařit voda, začne se pracovat na omáčce. Na másle zpěnit citronovou kůru, prolisovaný česnek, listy bazalky, trochu cukru, zaprášit moukou, osolit. Zalít smetanou, okyselit citronovou šťavou do sladkokysela. V mezičase se samozrejmě už zalily těstoviny vařící vodou. Takže ano, timing mám v kuchyni velmi dobrý a jídlo je to bleskurychlé a vynikající. Ale jestli se chcete hádat o minuty, pak když ne 20 pak 25 zcela jistě.
chorydnes
Jistě,takže 25, max 30...úplně v nejhorším případě 40-50 *smich*
re4zon
Jojo. Sice si nemuzu vybrat kdy, kde a co si dam k jidlu, ale zato muzu machrovat, jak pri nezapocteni velke casti nakladu a znacnem prikrasleni reality usetrim spoustu penez.
nox®

V podstatě člověk nemusí ani na ten výlet. Pustíte si krajinu nebo památky na videu, třeba nějaký cestopis a ušetříte i za cestu. Asi to beru jako součást celého zážitku.

varimradale

Dnes jsem si koupil hotovku v Albertu na Hlavním nádraží v Praze za 70 Kč stehno kuře + pečené zemáky. Porce krupicové nebo ovesné kaše by mě doma stála ale méně, tak 20 Kč. Pivo nepiju.

makk
hodnocení

4x

Hospodští nemají na výběr? To nevím, ale zákazníci na výběr mají. Lamentovat nemá smysl, buď ty peníze za to jsem ochoten dát tak je dám, nebo nejsem tak tam nechodím. Není důvod to rozebírat.

mnd®
hodnocení

2x

A to jsi ještě neochutnal zmrzlinový pohár v ceně tisíc dolarů *smich*.

Pivo za stovku? A proč ne.Vždyť je to zdražení jen o necelou dvacku.Kup si vodku a budeš to mít lacinější.

hodnocení

2x
Nebojte, CNN Prima má ve zprávách rubriku
"Kde se najíst do 100kč"
No tak zařadí další "Kde se napít za 50kč";)
smode2

Znám osoby, které by daleko raději uvítaly informaci "Kde se dá opít za 40Kč"*smich*

Tak to už jedině kapačku, rovnou do žíly*smich*
Chápu, že jste to myslel ironicky, ale věřte, že některé z těch restaurací jsem navštívil a rozhodně jsem nelitoval. Oni to mají většinou tak, že jedno jídlo je za stovku, další třeba za 110,- Pracuji jako servisák, takže jezdím po celé republice, rozhodně mě neuráží ,,táckové jídelny, naopak předražené hospody bojkotuji. My servisní máme výhodu služebního auta, takže si dokážeme i pár km zajet a najíst se v osvědčené restauraci za přiměřené ceny.

Jo, já vám věřím.

Já mám zase nejraději jídelny z vlastním podnosem. Prakticky samoobslužná.

Vezmu tácek, naberu jídlo, pití, příbory, a po skoro pásu dopravím k pokladně.:-D

17.03.25 21:28
Přesně !
Smode2. Za 40kč se opijou klidně dva..stačí krabičák na sluníčku *smich*
nov

Promone, když tak jezdíte všude možně, byl jste už na řízku "sloní ucho" v Kralicích nad Oslavou?

Promone, jídelna Vesna ve Žďáru nad Sázavou?

Milane, ta Vesna ve Žďáru nemá konkurenci široko daleko. Sice ceny už jsou trochu jiné než byly před 10lety, ale přesto je to pořád ještě sen každého jedlíka. Byla jsem tam nedávno na česnečce. Jaga.

Paní kolegyně, stavuji se ve Žďáru pravidelně na oběd, střídal jsem to, ale o tomto jsem nevěděl. V únoru jsem se to dozvěděl a ověřil doporučení. Když jsem poslal jídelníček s cenou kámošovi, chtěl vědět, která školní jídelna toto má.

Už teď vím, že 16.4 ve 12:30 tam budu zase.

To nov: Tam jsem zatím nebyl, ale díky za tip
To milancukrar : Ano, Vesna je skutečně pojem. Vzhledem k tomu, že přes Žďár jezdím velmi často, stávají se tam běžně a jsem vždy velmi spokojen. Navíc to není jen jídelna, ale i lahůdky které tu prodávají jsou výborné. I zdejší vyhlášené jogurty s želé!

nox®
hodnocení

2x

Tak je to turistické místo, logicky ceny budou vyšší, jelikož jsou vyšší i náklady a podnikání není charita. Čím více bude celá společnost bohatnout (nemyslím pouze v otázce příjmu peněz), zvyšovat nároky, propagovat turismus a chtít logicky i vyšší platy, tím bude dráž a nejen na takových místech a zvyšovat se bude i cena nákladů. Dát dnes 300,- za oběd pro jednu osobu mi nepřijde nijak přehnané. Hodně lidí si myslí, že když se tu dostaneme na ty vysmívané německé platy, že si budeme už jen chrochtat, jenže ono to automaticky bude znamenat i německé náklady na život a ty jsou mnohdy o dost vyšší, výsledek bude tedy obdobný.

smode2
hodnocení

2x

Nedávno jsme dali za 2 obědy + 2x nealko v malém městě přímo za Brnem mimo jakoukoliv turistickou trať 700,-. Bylo to dobré, jen za ty peníze toho mohlo být více. To mi nikdo nevymluví. Nejsem žádný jedlík a většinu času se stravuji poměrně malými porcemi a zdravě, takže když to říkám já, platí to.

drahejvlak
hodnocení

2x
Jako co si budem, jel jsem vlakem z Otrokovic do Prahy a zpet a jedna cesta 691 korun. Pravda prvni trida, ale neni to zadne hogofogo, trochu vic mista a malo lidi, mi to teda za to stalo, nez se mackat v kupecku pro sest, takze jidlo za 300 mne neprekvapi a ani to neni nejak moc.

mnd®
hodnocení

2x

0,5 l piva se dá koupit i za 11,90,- Kč.Když někde chtějí 119,-Kč no tak si ho nedám a to ani nemusím jezdit do Krkonoš.Ale když se podívám z okna a vidím na zahrádce hospody sedět takové ty popíječe nepřizpůsobivé,tak cena pořád ještě není dost vysoká.

Majitel té hospody musí mít zisk tak velký,aby zaplatil sebe,manželku,děti,provoz hospody,platy zaměstnanců,odvody,pojištění...a spoustu dalšího.Na dluh ti nikdo keg piva nedá.A jestli budou chodit lidé.? No asi časem ne.U ná

hodnocení

0x

Není to až tak jenom nenasytností hospodských. Zaměstnávají lidi, ti chtějí zvýšení platů, nikdo by nevařil, neuklízel a nepingloval zadarmo. Vstupy jsou čím dál dražší, to vidíme všichni při nákupech. Korunka ke korunce, co stálo 25,90, stálo pak 27,90 dneska už 33,90. Ceny plíživě rostou. Tak není divu, že se zdražuje i v restauracích.

Pivo k smrti nerada, nikdy jsem se ho nenapila. Stačilo mi ochutnat na jazyk. *blee*Takže ceny piva mi nevadí.

Jídlo - to je horší. Snažím se vejít při obědě do 160 Kč i s limonádou. Někdy to jde, občas ne. Chodím s turisty a tak si semtam nějaké to jídlo dám. Ale když občas vidím tu kvalitu, kvantitu, vzhled... dám si raději misku polévky a housku. Vejdu se do 50 Kč a nasytím se.

V současné době se nad hospodami smráká. Uvidíme, co bude dál. Ale nevidím to dobře. Jaga.

jaryn
hodnocení

0x

Ano, bude hůř, zvedají se mzdy, tím pádem náklady, podnikatel chce vydělat.

mll
hodnocení

0x

Když jim to někdo dá, tak proč ne.

007cz
hodnocení

0x
Jednoznačnou odpověď nečekejte, někdo považuje jako největší kulinářský zážitek frontu v jídelně s plastovým tácem za stovku. Jiný si rád v klidu vychutná dobré jídlo s obsluhou v příjemné restauraci za několik stokorun.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]