Nejste přihlášen/a.
Máte doma google asistenta nebo jinou formu "inteligentní" elektroniky? Už před 5 lety se provalilo (já ty články našla až teď´) že google přes asistenta odposlouchává lidi, a nahrává hovory i když je vypnutý a k těmto záznamům mají přístup zaměstnaci. Co si o tom myslíte? Nezajímá vás to nebo vám vadí, že vaši hádku s manželem nebo osobní rozhovor s rodiči, návštěvou nahrává nějaká firma a pak to poslouchají zaměstnanci? Mě to dost vadí, ale co jsem se ptala přátel tak ti to moc neřeší.
Mám doma Google Nest Hub, protože bych si rád v rámci možností vybudoval chytrou domácnost. To že mě poslouchá vím, protože bez čekání na hlasový příkaz by nemohl fungovat. Jestli si někdo něco někam nahrává je mi celkem šumák... jednak doma neprovozuju nic nelegálního co by mohlo díky tomu prasknout a pak si nemyslím, že by v záplavě těch miliónů zařízení a případných nahrávek z nich měl někdo čas se zaobírat zrovna mou osobou. Jasně, může na to pustit AI, ale pochybuju, že by narazila na něco závadového.
Mimochodem jsem zrovna včera četl článek, že Google Asistent bude ve všech zařízeních (během letoška) nahrazen Gemini... a ta narozdíl od asistenta už umí a rozumí česky. Takže používání těchto legrácek by mohlo být i pro tuzemce mnohem snazší.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.