Nejste přihlášen/a.
Stále se nemohu se svou přítelkyní dohodnout.Přítelkyně má sestru,které nyní zemřel manžel.Vycházeli vždy v pohodě.Nyní však nastala situace, která moji přítelkyni hodně trápí. Pohřeb se koná právě v den narozenin mé přítelkyně.Myslí si, že její sestra mohla termín pohřbu změnit.Já tvrdím,že to z nějakých důvodů zřejmě nešlo a že má jen dvě možnosti. Jedna je: na pohřeb jít a ostatní věci nechat stranou.Druhá možnost : z trucu nejít, ale rozhádají se v rodině. co si o tom myslíte vy? J
Pohřeb je jednou za život, narozeniny může slavit o den později.
Navážet se do sestry který zemřel manžel je hnus (protože při objednávání pohřbu nevzala potaz narozeniny všech účastníků aby se náhodou někdo neurazil - nejspíš měla v hlavě jiný věci než řešit kdo má kdy narozky). A demonstrativně nejít na pohřeb jen kvůli tomu, to je vrchol nevkusu.
Na tvém místě bych jí řekl ať si dělá co chce, ale že já tam na pohřeb půjdu.
Na pohřeb svého švagra byste tedy měli jít.
Vždyť to je nejbližší rodina a manželka zemřelého prožívá jedno z nejhorších období svého života.
Není to jenom o tomto období, ale všechna ta bolest ze ztráty toho nejbližšího se bude promítat a vracet i v následujících letech i desetiletí.
Přítelkyně ať zaplaší ty podezíravé myšlenky a sestru na smutečním rozloučení podepře.
Jistě překoná pocit ublíženosti a za nějaký čas bude ráda, že jste jako rodina drželi při sobě.
Muze sestru naoplatku na stejny den pozvat na oslavu svych narozenin.
Do poznaky muze jako ps. uvest, ze svara take mohl o par dni tu smrt odlozit, kdyz ma ty narozky.
Paní to nemusí vůbec vadit. Určitě jí to sestra neudělala naschvál, spíš si na to v tom bolu nevzpomněla.
Měnit termín později není vhodné. Je natištěno parte, jsou pozváni smuteční hosté...
Vadilo by mi to asi jen tehdy, pokud bych měla mít "kulatiny" s nějakou oslavou. Běžné každoroční narozky bych neřešila. Přijdou a odejdou.
Na poslední rozloučení by paní jít měla. Zesnulý byl jejím švagrem, pokud se se sestrou dobře snášely, bude jí oporou. Nejít je jednak vrcholem nevkusu a jednak by paní všem ukázala, jak malicherná a vztahovačná je. Jaga.
Jedna moje teta měla kremaci v den svých narozenin. Bylo jí to už jedno. Někdy to tak prostě vyjde.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.