Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jít ,nebo se urazit?

Od: jaruska® odpovědí: 10 změna:

Stále se nemohu se svou přítelkyní dohodnout.Přítelkyně má sestru,které nyní zemřel manžel.Vycházeli vždy v pohodě.Nyní však nastala situace, která moji přítelkyni hodně trápí. Pohřeb se koná právě v den narozenin mé přítelkyně.Myslí si, že její sestra mohla termín pohřbu změnit.Já tvrdím,že to z nějakých důvodů zřejmě nešlo a že má jen dvě možnosti. Jedna je: na pohřeb jít a ostatní věci nechat stranou.Druhá možnost : z trucu nejít, ale rozhádají se v rodině. co si o tom myslíte vy? J

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

asd1
hodnocení

7x

Pohřeb je jednou za život, narozeniny může slavit o den později.

Navážet se do sestry který zemřel manžel je hnus (protože při objednávání pohřbu nevzala potaz narozeniny všech účastníků aby se náhodou někdo neurazil - nejspíš měla v hlavě jiný věci než řešit kdo má kdy narozky). A demonstrativně nejít na pohřeb jen kvůli tomu, to je vrchol nevkusu.

Na tvém místě bych jí řekl ať si dělá co chce, ale že já tam na pohřeb půjdu.

hodnocení

5x
Jít.
Já byl v den svých narozenin na pohřbu babičky mé manželky.
Říkal sem si, že oslavíme jindy, no a co se stalo.
Proflaklo se že mám narození, a slavilo se.
Stejně pomalu každý pohřeb končí oslavou.

hodnocení

4x

@jaruska - Myslí si, že její sestra mohla termín pohřbu změnit.

Vaše přítelkyně je, s prominutím, sebestřednej hajzlík bez špetky empatie. O čem se s ní proboha chcete "dohodnout"? *zed* Fuj, to jsem se nas naštvala.

prostromek
hodnocení

1x

Na pohřeb svého švagra byste tedy měli jít.

Vždyť to je nejbližší rodina a manželka zemřelého prožívá jedno z nejhorších období svého života.

Není to jenom o tomto období, ale všechna ta bolest ze ztráty toho nejbližšího se bude promítat a vracet i v následujících letech i desetiletí.

Přítelkyně ať zaplaší ty podezíravé myšlenky a sestru na smutečním rozloučení podepře.

Jistě překoná pocit ublíženosti a za nějaký čas bude ráda, že jste jako rodina drželi při sobě.

hodnocení

1x
Mě by ani nějaká oslava vůbec nebavila, kdybych věděl, že švagr či jiný příbuzný má pohřeb. Však ona oslava narozenin nemusí být přesně ten daný den.

hodnocení

0x

Muze sestru naoplatku na stejny den pozvat na oslavu svych narozenin.

Do poznaky muze jako ps. uvest, ze svara take mohl o par dni tu smrt odlozit, kdyz ma ty narozky.

ltz
hodnocení

0x
Právě proto, že doposud spolu vycházeli v pohodě, tak byste na pohřeb měli jít i přítelkyně. Nejít na pohřeb z trucu kvůli narozeninám, je názor fakt dětinský.

hodnocení

0x

Paní to nemusí vůbec vadit. Určitě jí to sestra neudělala naschvál, spíš si na to v tom bolu nevzpomněla.

Měnit termín později není vhodné. Je natištěno parte, jsou pozváni smuteční hosté...

Vadilo by mi to asi jen tehdy, pokud bych měla mít "kulatiny" s nějakou oslavou. Běžné každoroční narozky bych neřešila. Přijdou a odejdou.

Na poslední rozloučení by paní jít měla. Zesnulý byl jejím švagrem, pokud se se sestrou dobře snášely, bude jí oporou. Nejít je jednak vrcholem nevkusu a jednak by paní všem ukázala, jak malicherná a vztahovačná je. Jaga.

Jedna moje teta měla kremaci v den svých narozenin. Bylo jí to už jedno. Někdy to tak prostě vyjde.

hrobnik
hodnocení

0x
Urcite jit, nebo se tam alespon otocit. Podle situace, kdyby mi letelo letadlo na oslavu tak tam nejdu, jestli by to byl nenarocny program, sel bych. A planovat den pohrbu podle necich narozenin mi prijde divne

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]