Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
je to spíše taková diskuze než otázka na poradnu. Snad to jsem patří. Nepřjde vám, že se poslední dobu nějak obecně víc marodí? Já osobně od minulého března (tedy za poslední rok) jsem nemocný už po třetí) a vůbec nevím proč, dříve jsem marodil jen jako každý (nějaká ta vyrózka jednou dvakrát do roka nebo vůbec nic). A samozřejmě v tom nejsem sám. Lidé okolo mne také se večně střídají v posteli, když to tak řeknu. Co myslíte? Myslíte si, že je to třeba ještě nějaké neblahé dědictví kovidu nebo něco takového nebo to je to následek nečeho jiného?
diskuter2025
To bude více faktorů. V tělech nám přibývají nanoplasty, horší se kvalita vody, plno potravin víc škodí než prospívá, máme málo pohybu, dopadají na nás klimatické výkyvy, které k nám nasouvají jiné druhy včetně bakterií, zvyšující se ceny, pro většinu nedosažitelné bydlení, i ta všelijaká záření nejsou vyhodnocena z dlouhodobé perspektivy. Stresují nás znepokojující zprávy ze světa, nedaleké válečné konflikty, ekologické katastrofy... které nás pronásledují ze všech médií, i když se přímo o politiku nezajímáme, cítíme, že jsme manipulováni bezohledností mocných. To je nápor na psychiku, která je pro zdraví podstatná. Zároveň jsme teď na rozhraní zimy a jara. V těchto zlomových obdobích je organismus oslabenější a náchylnější . No a k tomu ten covid a jeho následky. Ve výsledku je různě oslabený jedinec. Přibývá imunitních poruch, autistů, lidí s ADHD, hormonálních dysfunkcí, psychiatrických případů
Mám to přesně naopak. I díky onemocnění a léčbě jsem byl nemocný každou chvíli, navíc poměrně často cestujeme, tedy i tak se člověk dostane do úzkého kontaktu s lidmi různých zdravotních stavů v uzavřeném prostoru. Snažím se jíst zdravěji a vyváženější stravu, kvalitní vitamíny, ryby, ovoce, zelenina, snažím se hodně hýbat. Přes různé chřipkové období nebo předvánoční nákupy a podobně, se snažím vyhýbat všem obchoďákům, tedy nákupy hlavně přes internet až ke dveřím, to také dost pomohlo od mých každoročních vánočních chřipek a nachlazení. Nejvíce mi asi pomohlo to, že jsem přestal neefektivně vytápět a svým způsobem i přetápět pro pohodlí. Prakticky celou zimu máme stabilní teplotu kolem 20,5-21 stupňů, k tomu jsem přidal lehoučké otužování a od té doby, co jsem si na to zvykl, jsem prakticky nebyl nachlazený a když už, tak maximálně pár dní lehoučké rýmy.
Píšeš že dříve jsi marodil 2x do roka A teď jsi za posledních 12 měsíců marod potřetí.
Takže máš zatím o 50% horší výsledek. To není při tak malém vzorku nějak anomální Než statistická chyba
Může to být věkem, může to být nedisciplinovaností, může to být stresem nebo genetikou, to může být cokoliv.
Po padesátce už tělo docela výrazně méně regeneruje takže je potřeba to hlídat. To už nejde tolik chlastat kouřit přejídat se, nehýbat se, už to jde všechno dost poznat... Taky 60% mužů má problém s tlakem a tak dále proto je potřeba už prevence, Neuvádíš kolik ti je.
Nějaké vakcíny s tím mohou a nemusí souviset.
Jak se říká když děcko chytne chřipečku, tak rodič převalí v posteli a prarodič na kapačkách.
Je mi 38. Zhruba do 30 jsem nemarodil prakticky vůbec (jen v dětství), od té doby tak dvakrát do roka. No a za poslední rok 3x (i zápal plic a zánět průdušek). Možná je to přeci jen středním věkem a mládím v trapu a blbě to snáším. Přesto, že mám pár kilo nadváhu, snažím se hýbat (mám sedavou práci), jím ovoce i zeleninu, snažím se chodit pravidelně včas chrnět, o stresu moc nevím atd. Možná je to nějaká anomálie, která snad přejde, čert ví. Mám dnes takovou přemýšlivou, tak to možná moc řeším.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.